1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Speciális feladatú orosz tengeralattjárók

Diskurzus a(z) 'Speciális besorolású/feladatú hajók, tengeralattjá' témában - boki által indítva @ 2013. március 25..

 1. joker

  joker Well-Known Member

  Egy ilyennek akkora a kockázata, hogy nem valószínű, hogy a korlátozottat meglépi bármelyik is. Ha atommal lőnek egymásra, ott megy az egész raktárkészlet. Egy esetben látnék esélyt a korlátozottságra, ha a partoktól távol valami kurvanagy balhé miatt kilőnék az egyik hordozóköteléket atommal. Lehet ha van postai száma meg minden, de akkor sem a saját szárazfölded. Ennél kisebb incidensnél és célnál nem látok rá esélyt, hogy atomot vessenek be, ennél nagyobb balhénál bíztosan megy az egész, de lehet ha így is.
   
 2. joker

  joker Well-Known Member

  Ha nem tudod miről beszélek akkor leírom mégegyszer. Arról, hogy amikor kilőtték egymásra az összes atomfegyverüket, az összeset, akkor marad a két oldalon 40-60 ill. 100-200 millió túlélő. És nem értem mit magyarázol harmadik, negyedik, huszadik lépésről. Ezek lejártak.
   
  endre likes this.
 3. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ehhez a támadónak kvázi az utolsó darabig meg kell semmisíteni az ellenfél atomerejét egy meglepetésszerű támadással. Esélytelen.

  Valóban nem akarná, ezért is indulna hatalmas erejű válaszcsapás az orosz ICBM mezőkre, hadikikötőkre, stb.

  -----
  Amúgy a 2003-ig érvényben állt amerikai megtorló atomcsapás terve (a Single Integrated Operational Plan) a Kennedy adminisztráció idejétől kezdődően elvileg nem csak totális válaszcsapás opciót tartalmazott, hanem 5 fokozat volt. A leggyengébb erejűben csak a szovjet atomerő létesítményeit támadták volna, míg a legmagasabb fokozatban full dózer semmit és senkit nem kímélve. Az összes kisebb erejű amennyire lehet kímélte volna az ellenfél lakosságát.

  Később is történetek finomítások a rugalmasabb bevethetősége, illetve az eszkaláció esélyének csökkentése érdekében. Mindettől függetlenül egy megkísérelt amerikai - szovjet korlátozott atomháború szinte biztosan totális radírba csapott volna át gyorsan ezek ellenére is.
   
  fishbed, nyugger and joker like this.
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Tényleg az arcomba temetem a fejem...
  Még jó, hogy nem magadfajta kaliberű emberekve van ez a dolog bízva...
   
 5. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Valóban nagyon kockázatos, de valami ilyent tervez az USA is Oo. ellen. Például cirkálórakétákkal precíziós, elsöprő erejű támadást Oo. ellen, amely a legfontosabb vezetési pontokat, csomópontokat stb. elpusztítja és így az ország irányítása szétesik.
  Az USA ebben a helyzetben pontosan arra játszik, hogy Oo.-nak nem éri majd meg erre atomcsapással válaszolnia, hiszen ha ezt teszi, akkor még az USA számára is hátravan az az opció, hogy ő is atomcsapással válaszoljon. Világos, hogy ekkor semmi nem maradna Oo.-ból.
  Ezért az USA azt gondolhatja, hogy Oo.-nak logikusabb nem válaszolnia atomcsapással.
  Ha meg mégis, akkor erre a helyzetre fejlesztik a rakétapajzsot.
   
 6. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  De nem is rád. Bármilyen hihetetlen, semmilyen szinten nem döntesz te sem.
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Látom nem sikerül felfogni. Amikor minden kötél szakad, akkor jön a radír elv. Mindih marad annyi ütőerő, hogy az összes jenki nagyvárásoban tízmillókat öljenek meg és Moszkvát leszámítva mindent leradírozzanak. Tehát, akit eleve már a halál fenyeget, az nem fog töprengeni, repül ki minden és mindenki indulhat a temetők felé...

  Esetleg nézd már meg azt a dokufilmet, amit n+1-szer linkeltem. McNamara és az összes szovjet tábornok és politikuis a '80-as évek simán közölte, hogy korlátozott atomháboúr nem létezik....

  Egy atomháborút úgy lehet elkerülni, hogy bele sem kezdesz...l
   
  Spartan.asfv likes this.
 8. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ha nem érted, akkor hagyjuk. Leírtam világosan. Negyedik, huszadik lépés pedig nincs.
   
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Jól mondod, amikor minden kötél szakad. Ha mondjuk te vagy az USA, és Oo. megsemmisítette a két partot atomtorpedókkal, de látod (É-i állomásokról, műholdakról), hogy NEM jönnek ICBM-ek, akkor te ilyen helyzetben mit csinálnál? Kilőnéd az összes amerikai ICBM-et Oo.-ra?
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igen, mert ez a MAD alapja te zseni... Az, hogy ilyen támadással Oo. nem nyer SEMMIT, mert cserébe leradírozzák az országot...
   
  endre and Tcat like this.
 11. joker

  joker Well-Known Member

  Most lényegtelen, hogy én visszavágnék vagy sem és milyen erővel egy korlátozott első csapás után, de a halott kéz rendszert nem véletlenűl alkották meg, és valószínűleg nem safe mode-ban indul ha indul.
  A rakétapajzs meg szép, de ha egy is eljut föléjük, ott felrobbantják, akkor kiüt minden elektrónikát. Valószínűleg megsül a legmodenebb fegyvereik nagyrésze, az iparuk nagy része, tőzsdék, bankrendszerek valószínűleg védettek, épp nem lesz egy laptop amivel kiolvassák a megmentett adatot és infrastruktúra hogy használják, meg nagyon az sem lesz amivel újraépítsék. Kína valószínűleg nem fog nekik gyártani szart sem az újjáépítéshez. Egy ilyen pukkanás után az AEGIS radarja is csak a légellenállást fogja növelni, másra nem lesz jó.
   
 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Oo. nem nyer semmit, de TE SEM nyersz semmit, mert akkor a partok után az USA középső része IS megsemmisül. (az orosz ICBM válaszcsapás miatt)
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Kész, feladom. Menthetetlen vagy. Szokás szerint....
   
 14. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  És egész Oroszország is. No, ki is nyert akkor? Ja hogy így nem is éri belekezdeni... --> MAD
   
  endre and molnibalage like this.
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Juj...
  http://modernwartech.blog.hu/2017/06/07/az_empress_ii_tesztbarka

  Az EMP ellen lehet védekezni, katonai eszközöknél alap. A civil infrastuktúra az, ami nagyon gázos...
   
  bolneroll likes this.
 16. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Leírom az ellentmondást világosabban, hátha érthető lesz:

  1. Molni, te azt mondod, hogy Oo. nem mér atomtorpedó csapást az USA partjaira, mert a MAD-doktrína értelmében akkor Oo. is megsemmisül.

  Ha ezt elfogadjuk, akkor miért mondod, hogy:

  2. Az USA indítson ICBM csapást Oo. ellen, amikor a MAD-doktrína értelmében ekkor az USA is megsemmisül?

  Vagyis az 1. esetben szerinted elrettentő erejű a MAD-doktrína, de a 2. esetben pedig már nem az.
   
 17. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  De érdemes, mert a MAD-doktrína értelmében a partokat ért orosz atomtorpedó-csapásra az USA nem válaszolhat ICBM csapással, pontosan a MAD-doktrína miatt.
  Ha pedig az USA nem válaszol ICBM csapással, akkor érdemes, mert akkor Oo.-nak kutya baja sem lesz.
   
 18. Roni

  Roni Well-Known Member


  SM-3 továbbfejlesztéséről nem hallottál?
   
 19. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ha már valamelyik atomhatalomra atomcsapást mérnek, akkor megbukott a MAD. Ám eddig köszöni szépen jól van, azaz így 6-7 évtizednyi tesztelgetés után elég biztonsággal kijelenthető, hogy működik.
   
  fip7, fishbed, endre and 3 others like this.
 20. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Az USA és az SZU szépen vigyáztak az egyensúlyra, de ez az egyensúly a SZU széthullásával megszűnt. Az USA-nak csábító lehet az erőfölény kihasználása, az oroszok pedig egyre vadabb fejlesztéseket találnak ki az életben maradásra (ld. Belgorod atomtorpedói, ill. É-i sarki tengerfenéki szonár-hálózat).
   
  boki likes this.

Ezen oldal megosztása