1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szárazföldi haditechnikai fejlesztések, beszerzések

Diskurzus a(z) 'Egyéb a szárazföldi erőkkel kapcsolatos témák, ele' témában - R0kaúr által indítva @ 2017. március 4..

 1. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

 2. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

 3. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  az ukránok újabb 4x4-es könnyű apc-t kezdtek el licenszben gyártani
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 4. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Zetor? Cseh?
   
 6. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Ki ellen fegyverkeznek? Kit akarnak megtámadni?
   
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  Cserélik a rendszerben lévő szovjet technikát ahogy nekünk is kéne.
   
  Nagy Csaba and R0kaúr like this.
 8. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  nehéz elhinni hogy egyes országok, lecserélik a lejárt szavatosságú fos vsz teknyikát, pusztán azért mert lejárt szavatosságú fos vsz teknyika mi? :D
   
 9. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  igen, elvileg a cseh barátaink lassan tendereztetnek láncos téren, cserélnék a BVP-ket, így a Zetor is akar majd pályázni, rajta kívül eddig pedzegették, hogy cv-90 lesz a beszerzés tárgya, de gondolom ha van több induló az nem árt, plusz a hazai technika mégse rossz biznic, apropó, hosszú távon nekünk sem annyira rossz ha a környéken gyártanak nehéztechnikát, bár sokat eddig sem számított a dolog az tény :)
   
 10. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  Guarani TORC30-al

  [​IMG]
   
 11. Kitől van a licensz?
   
 12. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  izrael, bár, ahogy nézem lehet csak beszerzés lesz, bár amit az utóbbi időben vettek 4x4-est azt mind licencben is gyártják
   
 13. drqv

  drqv Well-Known Member

  fishbed likes this.
 14. boki

  boki Well-Known Member

 15. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

 16. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  A Lamborghini is így kezdte aztán mi lett belőle! ;):D
   
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Megvették a Németek?:D
   
 18. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  Törökországban, a februárban sikerrel befejeződő teszteknek köszönhetően késze állnak az Altay harckocsi sorozatgyártásának beindítására. A dél-koreai eredetű (K2) páncélos mozgatását biztosító erőforrásról nem érkeztek újabb, biztosnak mondható hírek. Márciusban ugyanis a török védelmi minisztérium semmissé tette a török Tumosan céggel kötött szerződését, mely az Altay harckocsik motorjáról szólt. Történt, hogy a dél-koreai licenc alapján Törökországban épülő Altay harckocsik számára erőforrásokat gyártó, egyébként magántulajdonban lévő Tumosan, a motor előállításához és továbbfejlesztéséhez külföldi partnert keresett. A partner egy osztrák cég, az AVL List lett. A török kormány ragaszkodott ahhoz, hogy a kutatás-fejlesztés során kitalált és megalkotott részek mind török szellemi tulajdont képezzenek, a szerződésben foglalt 200 millió dollár ellenében. Ausztria viszont szertett volna beleszólást a majdani exportra kerülő erőforrások eladásába, ebbe viszont Ankara és a Tumosan egyaránt nem egyezett bele.
  A vita végül a felek szakításához vezetett és a mai napig nem dőlt el, hogy milyen motor fog a minimum 250 darabos hazai rendelési állomány előtt álló típusba kerülni. A legújabb hírek szerint a törökök Ukrajnát keresték meg, mint lehetséges motorbeszállítót. A volt szovjet tagköztársaságban már tavaly teszteket végeztek egy, az Altay számára is megfelelőnek tűnő erőforrással. Ezek során bebizonyosodott, hogy már 55 fokos környezeti hőmérséklet esetén is képes az 1500 lóerős teljesítmény leadására a folyadékhűtéses, 6TD sorozatba tartozó, hathengeres, kétütemű kompresszoros motor legújabb változata. Az elsősorban harckocsik erőforrásaként reklámozott erőforrás légszűrőrendszere még sivatagi körülmények között is 99,8% hatékonysági mutatóval képes a levegőben található porszemcsék kiszűrésére. 3, illetve 5 hengeres „kistestvérei” a 3TD, illetve az 5TD jelzést viselik és 280-600, valamint 700 és 1050 lóerő közötti teljesítménykategóriába tartoznak.

  (forrás:netarzenál)
   
  fishbed and fip7 like this.
 19. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  Messze hátrább tart a sorozatgyártásig vezető rögös úton az izraeli Eitan lövészpáncélos. A 3 fős személyzet mellett még 9 lövész szállítására is képes Eitan 30-35 tonnás lesz, tehát a kerekes járművek felső súlykorlátjához igen közel helyezkedik el. A 2014-es gázai konfliktus tapasztalatait is felhasználó páncélos a 750 lóerős motornak köszönhetően képes lesz elérni a 90 km/h sebességet, fegyverzetét távirányított toronyba szerelt 12,7 milliméteres nehéz géppuska, vagy 30, illetve 40 milliméteres gépágyú fogja alkotni. A Trophy aktív páncélzat mellett a moduláris páncélzat is alkalmazásra kerül, a defekttűrő abroncsokkal egyetemben. Ezekkel 50 km/h-sebesség mellett legfeljebb 16 kilométer tehető meg. A 8x8-as kerékképletű jármű könnyebb és olcsóbb, mint a Merkava alapján kifejlesztett Namer, szolgálatba állítására 2020-ig kell várni.
  Az M113-ok cseréjére (melyekből több mint 1000 darabbal rendelkezik Izrael) a másik opciót a Merkava harckocsik Mk2-es variánsai jelentik, hiszen ezek lassan kivonásra kerülnek a hadrendből a korszerűbb változatoknak köszönhetően. A jelentős páncélvédelemmel rendelkező harckocsik a torony eltávolítása és némi korszerűsítés és átalakítás után, mint lövészpáncélosok jelenhetnek meg újra a szárazföldi erők kötelékében. Az első átalakított példánnyal még tavaly tavasszal lefolytatták az első csapatpróbát, sikerrel. A távolabbi jövőben a Merkava Mk5-ös mellé egy újabb harckocsi is megérkezhet, ez pedig a 32 tonna körüli tömeggel rendelkező Carmel lesz. Ennek megjelenésére 2025-2027 körül lehet számítani. Az Eitan-nal eddig elvégzett próbák során, a terepen való boldogulását vizsgálták, már a hadsereget is bevonva.

  (forrás:netarzenál)
   
  fishbed likes this.
 20. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  Katar vesz/vett 1500 darab BMC Amazont a törököktől

  [​IMG]

  Az ukránok 100db Bogdan (kínai pick-up klón) vásárolnak, katonai mentő változatban

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  silurusglanis likes this.

Ezen oldal megosztása