1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szárazföldi haditechnikai fejlesztések, beszerzések

Diskurzus a(z) 'Egyéb a szárazföldi erőkkel kapcsolatos témák, ele' témában - R0kaúr által indítva @ 2017. március 4..

 1. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Halálos fegyverek! Az ellen halálra röhögi magát!
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Próbáltál már bármit csinálni miközben úgy röhögsz,hogy könnybelábad a szemed?
   
 3. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Nana...alábecsüljük a helyi babona-, vodoo- és hiedelemvilágot. Lehet, h a pirotechnika olyan ártó szellemsereget idéz meg, h Londonig fut Agovoo ;)
   
 4. Shadow

  Shadow Well-Known Member

  Ez a videó mindent vitt. Beviszem a gyárba holnap és megmutatom. A végén a tesztkör meg a petárdázás ütött :D
  Hiányoltam a roncsolás mentes anyagvizsgálatokat, meg nem láttam nyomatékkulcsot sem egyik kezében sem, egyéni védő felszerelések hiányát fel som hozom, de az mind csak arra bizonyíték hogy ezek nélkül is lehetséges minőségi gyártás mi meg ezt 1 picit túltoljuk :rolleyes:
   
  Laci1970 and Crusader like this.
 5. megazez

  megazez Well-Known Member

  7:06-nál amikor a belső teret mutatja a rádió alatt egy 2csatornás oszcilloszkóp is be van szerelve :D az komoly harcértéket adhat :hadonaszos: sőt a szkóp felett egy impulzus generátor is van?
   
  Shadow likes this.
 6. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Hát a currus rt sem jár sokkal előrébb fejlesztésekben.:):(o_O
   
 7. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Most már.Belinkeltem a 98as Haditechnika évfolyamot,azzal a megjegyzéssel,hogy hol van a magyar BMP modernizáció protja.Kiváncsi lennék hányan nézzték meg.......Aról már nem is beszélek,hogy átnézzék a cikkeket.....Pl a multkor bemásolt lufiradaros tanulmány is ott van.....stb
   
  Crusader likes this.
 8. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  A pancél ötletet a holnap határa című Tom Cruise filmből vehették.
   
 9. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  Nem akarok gonosz lenni, de ott is valószínűleg a Rafael mérnőkei végezték a munka oroszlánrészét az integráció során, elvégre övék volt a torony. azon kívül más érdemi változtatás történt a járművön? Egyébként románok MLI-84-n is ugyanez a OWS-25 torony van.

  Összességében jó kis cucc volt akkoriban, stabilizált, maljutkával, spikeal integrálva. Nálunk is jelentősen növelhette volna a BMP-k harcértékét, meg talán a kivonásukat is elodázhatta volna, bár magyarisztánban semmi se lehetetlen...
   
 10. arcas

  arcas Well-Known Member

  Be bizony :D ,hiszen több helyen is írták, a szlovák hm-nek reagálnia kell a magyar fejlesztésekre :cool:
   
 11. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  Ez még egy 2018 májusi megrendelés újrafelmelegitése. De nem kérdés mért dobták be újra a köztudatba, pont a mi beszerzéseink után. :D

  https://www.janes.com/article/80270/slovakia-procures-domestically-produced-zuzana-2-155-mm-sphs

  Mondjuk az a 8.24 millió/db elég húzósnak hangzik egy kerekes sph-t. Bárcsak lehetne tudni, pontosan mit tartalmaz a csomag, meg a mi Pzh2000 üzletünk is.
   
 12. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Majdnem.Oerlikon-Rafael-Currus kombó.Elvileg használhatta volna a Sike,TOW és MAPATS rakétákat.(utobbi felveti az orosz Kornet használhatóságát is,az is lézer vezetősugaras),Plusz légvédelmi képességel is rendelkezett.A kiállitáson is iker Stinger inditóval volt.Távletilag tervezték ERAval is ellátni.Akkoriban a T72hez már ki volt fejlesztve a magyar ERA.Következő hullámba a BTR80okra is tervezték felrakni a tornyot,egy könnyitett változatban.
  És igen,a románok ugyanezen modernizációk olcsósitott verzióit csinálták meg.A röhej az,hogy eredetileg a harmadik országnak való korszersitést is nállunk csináltatta volna a Rafael,a szerződés szerint.A románt is
   
  rejsz felügyelő and Luthero like this.
 13. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 14. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A Rheinmetall beperli a német államot a szaudi embargó miatt....

  http://www.spiegel.de/politik/deuts...lieferstopp-nach-saudi-arabien-a-1248824.html
  "Rheinmetall plans to sue Germany over Saudi arms embargo ::

  German weapons maker Rheinmetall plans to sue the government over its decision to stop all arms exports to Saudi Arabia after the killing of journalist Jamal Khashoggi, Spiegel Online reported on Sunday.

  Citing a letter to the Economy Ministry, Spiegel said Rheinmetall intends to sue the German government for loss of revenue if the export suspension continues.

  Berlin suspended approval of future export licenses to Saudi Arabia in October and in November said it had worked with industry to halt shipments of arms sales that were already approved.

  No specific timetable was given at the time, but industry sources told Reuters an agreement had been struck to revisit the matter by mid-January.

  Last week the economy ministry said the government still had no intention of approving arms exports to Saudi Arabia.

  Without citing sources, Spiegel said Rheinmetall believes it can claim for compensation because the government's decision affected exports that had already been approved.

  The company's management fears shareholders could sue Rheinmetall if the company does not demand compensation for the losses, Spiegel added.

  "We cannot comment on individual decisions, possible revocations or individual measures," the Economy Ministry said in an emailed statement.

  A spokesman for Rheinmetall declined to comment on the report.

  Spiegel said goods worth up to 2 billion euros ($2.3 billion) are affected by the export suspension, including four Cobra radar systems built by a consortium that includes France's Thales, Airbus and Lockheed Martin of the United States."
   
  anonim999, fishbed and Mackensen like this.
 15. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  Van valami erről a magyar fejlesztésű ERA-ról? Érdekesen hangzik... remélem ez nem megint az a történet, hogy külföldről megvettük a tölteteket és a dobozokat, majd itthon felraktuk és bumm, kész a "magyar fejlesztésű" ERA. :)
   
 16. Lator

  Lator Well-Known Member

  A Bradley család elérte a fejlesztése csúcsát, az USA egy nagyobb harcértékkel bíró váltótípuson gondolkodik
   
  fishbed and fip7 like this.
 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 18. Hortator

  Hortator New Member

 19. independence

  independence Active Member

  Az Amcsi MPC program végeredménye mi lett valójában? Iveco vs Havoc vs Terrex? Ki győzött? A gyártók a fejlesztésre kapott pénzből megszületett járműveket más üzletben is használhatják ?
   

Ezen oldal megosztása