1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szárazföldi haditechnikai fejlesztések, beszerzések

Diskurzus a(z) 'Egyéb a szárazföldi erőkkel kapcsolatos témák, ele' témában - R0kaúr által indítva @ 2017. március 4..

 1. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Házi készítésű PSZH
   
 2. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  kivi lennék mekkora egy namer vagy egy cv 90 ezekhez a 8x8-asokhoz képest, így melléjük állítva :)
   
  fip7 and antigonosz like this.
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  3
  3,7 m széles, 2,5 magas a Namer , szóval kb ugyanekkora.
   
 4. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  A Patrian a CV9035 tornya van, szóvalahhoz viszonyíthatsz. A CV 90 jóval szélesebb, és valamivel alacsonyabb lenne (nem számítva a tornyon levő esetleges távirányításos cuccokat)
   
 5. Fade

  Fade Well-Known Member

 6. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 7. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  fip7, fishbed and danielblack like this.
 8. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  fishbed likes this.
 9. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  [​IMG]
  Szaudiaknak szánt LAV 700: 32 tonna össztömeg, 11 tonna hasznos teher, 711 lóerős motor. Jól mutatja mekkora fejlesztési potenciál van még a LAV III/Piranha 3 familiában.
  http://www.janes.com/article/71612/export-lav-700-enters-production

  Közben jönnek a kínaiak. A fehéroroszok megkapták az első 5 db felajánlott CS/VN3 járművet a 30-ból .
  http://defence-blog.com/army/belarus-receives-first-batch-of-csvn3-armoured-vehicles-from-china.html

  A szerbek 16 gumicsónakot, 5 motoros szánt és 10 hordozható robbanóanyag detektort kapnak 1 millió dollár összértékben.
  http://www.janes.com/article/71630/china-donates-military-equipment-to-serbia
   
 10. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  rejsz felügyelő likes this.
 11. Luthero

  Luthero Well-Known Member

  Ez látványos !!!
   
 12. Luthero

  Luthero Well-Known Member

  Ezek a szerbek.

   
 13. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

  vegyesvágott (forrás:netarzenál)

  Németországban a parlament jóváhagyta az összes német Boxer gyalogsági harcjármű A2-es szintre történő átalakítását. A munkálatok során módosításra fog kerülni a tűzoltó-rendszer, a vezető számára egy előre néző kamera kerül beépítésre. A kommunikációt egy műholdas rádió adó-vevő teszi még teljesebbé, valamint a páncélvédelem is erősítésre kerül. Az első 131 Boxer A2-es szintre történő átalakítását még 2015 decemberében rendelte meg Berlin egy 516,4 millió dolláros szerződésben.

  Belgiumban viszont a francia Griffon-Jaguar programnak szavaztak bizalmat. A több 1000 millió eurós beszerzés keretén belül 60 darab Jaguar (EBRC) felderítő jármű, valamint 417 darab Griffon (VBMR) páncélozott szállító harcjármű kerül rendszeresítésre. Amennyiben nem történik fennakadás, akkor a Piranha és Dingo járművek leváltása 2025 és 2030 között végre fog hajtódni. Párizs természetesen nagyobb mennyiségben rendel a járművekből, így a hazai ipar legalább 1668 darab Griffon és 248 Jaguar legyártására számíthat.

  Az elmúlt hónapokban számos fénykép jelent meg az interneten izraeli modernizált Merkava Mk II-es és Mk III-as harckocsikról. Ezek látható volt a Elbit Systems által gyártott ALWACS védelmi rendszer. Ennek érzékelőit a torony két oldalán, valamint a tetején egy árbocon helyezték el, ezek alapján a legkönnyebb megkülönböztetni a modernizált harckocsikat az átalakításra még nem kerültektől. Az árbocon az E-LAWS lézeres besugárzás-jelző szenzorjai helyezkednek el. Ezek segítségével könnyedén megállapíthatóvá válik a harckocsit érő lézersugár kibocsátási helye. Szintén ez a rendszer aktiválja a lézersugár ellen leghatásosabb füstöt eredményező füstgránátokat is, bár ezek nem tálhatók a Merkavákon, talán a meglévő vetőcsövekbe kerültek elhelyezésre.
  A torony oldalán található a VIRCM modul, amely négy kisebb infravörös zavaróból áll, amelyek különböző szögben vannak beállítva, és több mint 90 fokot fednek le. A magassági lefedettség valószínűleg csak körülbelül 45 fokra korlátozódik. Ezek a félautomatikus irányítással rendelkező irányított páncéltörő rakéták vezérlőrendszerét vezetik félre, mivel a rakéták hátulján lévő, az iránytartást és helyesbítést segítő infravörös fényforrások hullámhossz-tartományának megfelelő fényt bocsátnak ki. Ezért a rakéták irányítórendszere a célba vett páncélos felé jó irányba, az irányzóvonal közelében repülő rakétát érzékel, az önvédelmi rendszer által előállított erősebb infravörös sugárnak köszönhetően, ezért az irányítást végző jelek elmaradtak, így a rakéta nem teljesen a célpont felé halad, így találatot sem ér el.
   
 14. R0kaúr

  R0kaúr Well-Known Member

 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 16. Az aknavető meredek ballisztikus pályán tüzelő gyalogsági nehézfegyver, fedezék mögötti célok rombolására és élőerő ellen használják, illetve manapság lézerirányítású lövedékekkel akár mozgó járműveket is le tudnak küzdeni. Előnye hogy olcsó, méretéhez és tömegéhez képest nagy erejű lövedékeket használ, nagyobb a tűzgyorsasága a hagyományos tábori tüzérségi eszközökhöz képest, könnyen szállítható(mármint ha nem önjáróról beszélünk).
   
  szuvorov and haubagoi like this.

Ezen oldal megosztása