1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sz-200 Angara/Vega/Dubna (SA-5 "Gammon")

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Honnan? Milyen USA felderítő és EW eszköz volt a helyszínen...?
   
 2. arcas

  arcas Well-Known Member

  Itt már csak tényleg az a kérdés, miért közelitette meg az orosz gépet az egyik izraeli F-16 ,kiválva a támadó kötelékből?!
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az orosz ábrák szerint az Il-20 fordult korábban az F-16 felé. Lehet, hogy egymást szemmel tartották miközben az Il-20 hallgatózott E-K felé.
   
 4. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Szerintem kicsit túlkombináljátok a dolgot.Szir légvédelem véletlenül ledurrantotta az orosz felderitőt.A zsidók 67ben egy ami elektronikus felderitő hajót támadtak meg hibás azonositás miatt.Ahol gyalulnak,ott forgács is van.Hogy az izraeliek körbekiváncsiskodták az orosz gépet,azon meg nincs semmi különsebb csodálkoznivaló.Elvégre az orosz alighanem őket fülelte a géppel.Zavar lehetett az erőben,és vagy nem értesitették a szir légvédelmet az orosz gépről,vagy csak tévessen azonositották.Valszinű,hogy zsidrák lehallgatógépnek nézzték.Szerintem azért a szireknek van már annyi gyakorlatuk,hogy egy cikázó F16t meg tudjanak külnböztetni egy lényegében utasszállit géptöl a repülési profil alapján.Szimpla téves azonositásnak gondolom az esetet
   
 5. bat77

  bat77 Well-Known Member

  Azt értem, hogy nem kerek a történet...
  DE!!!
  Mi itt agyalhatunk, azonban zsidó részről nincs tiltakozás az ügyben és az ellenpropaganda is hallgat...
  Netanjahu miért próbálja annyira elérni Putyint?
  Ez a sarokpont. Nem az hogy, mi hogy történt technikailag.

  Ha nem a zsidók lettek volna az okai (technikai hiba más tészta), már rég arról olvashatnánk...csináltak valami bődületes bakit, abba meg beleszaladt a maci is meg a szírek is...ha szólnak a macinak, hogy balra van a csapda és nem jobbra, akkor nem lép bele...de itt tereltek. Észak nem egyenlő nyugat. Se héberül, se oroszul... eddig a maci elnézte a zsidó csipkelődést...de ezt a viccet nem értette. Buta szegény.

  Nyilvánvalóan olyan rep/technikai adatokat meg nem hoz senki nyilvánosságra ami titkos. Igy kb félinformációnk, ha van.

  Ha hazudnak az oroszok, az USA már jelezte volna, de érdekes nem állt a zsidók mögé...valami történt, ami elkerülhető lett volna.
   
  vata, jani22 and superjet100 like this.
 6. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Olvasgasd el ezeket, mielőtt ilyen hazugságokat állítasz...

  Első hír az esetről @ynet
  Az IDF tagadja az orosz vádakat @ynet
  Az Izraeli elnök Szíriát tartja felelősnek @ynet

  Mindez kb. 2 perc google kereséssel...

  Ha kicsit is érdekelne a tárgyilagosság, akkor kétlem, hogy nem találtad volna meg ezeket, vagy hasonló híroldalakat.
   
  Nagy Csaba, Pocok75, bat77 and 2 others like this.
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nagyon nem értek egyet. Teszek rá magasról, hogy ki és milyen diplomáciai húzásokat tesz a kétbites plebsz miatt.

  A fenti technikai eszmefuttatás lényege az, hogy finoman szólva nem igaz, amit állítanak az oroszok és a legcikibb az, hogy az Sz-200 saját doksijának és saját prezentált adatainak mondanak ellen. Na ez az igazi faceplam.

  A másik, hogy Izrael azonnal tagadta.

  Az AP blogot olvasod?
   
  Nagy Csaba, bat77 and Cifu like this.
 8. arcas

  arcas Well-Known Member

  Technikailag szinte világos mi történt, logikus is és igy eléggé életszerű is. @bat77 szerintem arra gondol amire én is, hogy nem kezdtek volna először magyarázkodni, ha nem lett volna rá szükség. Egész biztosan félreérthető helyzetben volt a kötelékétől elszakadt F-16, lehetséges egymással voltak annyira elfoglalva - lehet egymással komozhattak is - hogy ez lett a vége...
   
  jani22, superjet100 and bat77 like this.
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem magyarázkodtak, tagadták. Az nem magyarázkodás. A magyarázkodás az, amit az orosz tol, amikor a saját adataival szúja magát orbitálisan tökön...

  Ja, tervezek egy összefoglaló cikket az egészről, szigorúan műszakilag, amennyire csak lehet. A szokáshoz képes sanszosan primitívebb lesz, hogy teríthető legyen és mindenki megértse ne csak az, aki olvasta az összefoglalót.
   
  Nagy Csaba, arcas and bat77 like this.
 10. bat77

  bat77 Well-Known Member

  Kösz!
  Szeretem amikor valaki meg is akarja, érteni amit mondok...;-)

  A technokrata hozzáállás nem fogja sose megmenteni a világot...az emberi tényezőt sose értik, ami a legfontosabb. Csak a számok, azok nem hazudnak, de az emberek igen...
   
  vata and superjet100 like this.
 11. bat77

  bat77 Well-Known Member

  Igen sajnos megrögzött hazudozó vagyok...:)

  Ha értenéd amit mondani szerettem volna...fordított esetben a csapból is ez folyna...de ebben az esetben igen gyorsan elsikkadt a dolog...és az S300 leszállítása is megtörtént, mindennemű komoly tiltakozás nélkül.
  Peace...
   
  vata likes this.
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az emberi tényező pontosan ott a kommentfolyamban, szarul világították meg a célt a jelek szerint, szartak az IFF procedúrára. llyen esetekben a lőszabályzat szerint rávezetés megszakít. Nem tették.

  Minden más csak púder.
   
 13. Fade

  Fade Well-Known Member

  Hogy megrögzött azt nem tudom, de nagy kérdés afelől itt nincs, hogy itt most finoman szólva se igazat állítottál, vagy igazságra törekedtél. Igen ez nevezhető, úgy, hogy hazudoztál. Hogy mért azt te tudod.
   
 14. arcas

  arcas Well-Known Member

  Ez mondjuk tényleg jó lenne,...szeretem a száraz tényeket, főleg ha közérthető példákkal van szemléltetve, hogy halandónak is emészthető legyen ;)

  ...tudom, hogy Te két lábon jársz mindig a földön, ezért mértékadó számomra is amit általában irsz. De ezen az "amennyire csak lehet" szófordulaton még mindig röhögök :D, nem rosszból, de ezt annyira jól odaszúrtad :D;):D:p
   
 15. bat77

  bat77 Well-Known Member

  Még jó, hogy te egy forum hsz alapján hazugnak minősíthetsz. Igazi emberi nagyság... azt amit írtam meg se szeretnéd érteni...de jogod.
  Én nem minősitelek, mert nem ismerlek. Biztos vannak jó tetteid, rosszak...emberek vagyunk. Majd egyszer megérted.
  Biztos a való életben is így lehazugozol bárkit...face to face...bátor és igazságos lehetsz. ;-)
   
 16. bat77

  bat77 Well-Known Member

  Igy van.
   
 17. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nyilvánvalóan hazugság volt, hogy az izraeli repülő szándékosan rávezette volna a rakétát az orosz gépre és innen kezdve az orosz sztori többi részét sem kell készpénznek venni, mert valószínű, hogy minden hazugság ebben a történetben. Az a része sem kerek a mesének, hogy az izraeli gépek észak-szíriai célpontot adtak volna meg először, Izrael ugyanis iráni célpontokat támad és északon nincsenek iráni célpontok, világos volt, hogy nem Törökország vagy USA által ellenőrzött területen támadnak északon, hanem iráni célpontokat szír területen, ezt az oroszok is tudták, mivel maga az IL is felderítő gép volt, pontosan tudták merre mennek az izraeli gépek. Még az is hazugság lehet, hogy egy F-16 kivált az alakzatból, hisz ez is csak a szándékos rávezetés történet része. Konasenkov mutatott már radarképet arról is, hogy Szu-25-ök támadnak a maláj utasszállítóra, nem a hiteles radarképeiről ismert ő. Nem csak egyes részek hamisak ebben a történetben, hanem a teljes sztori egy nagy kamu.
   
 18. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Én szeretném látni azt a hivatalos verziót,hogy mi történt zsidó oldalról.A tagadás az nem magyarázat,hogy Szíria volt és etc stb....ha itt valaki 100%-ra állítja,hogy az orosz hazudik..... és egy "egyszerű" (egyáltalán nem negatívként) minősített Molnibalage le tudja???:confused::confused: "leplezni" őket ,akkor vajon a zsidók miért nem tesznek így?
  A világ egyik legnagyobb hadserege nem tud előállni egy olyan verzióval ami meg tud vagy legalább kételyek között tudná tartani a a magunkfajtákat???
  Miért ilyen "hülyék"?...Miért?
  Valami nem kerek politikai oldalról.....ezt nem lehet csak technikailag megközelíteni....szerintem
   
  bat77 and fip7 like this.
 19. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Túlspilázzátok a dolgot.Téves azonositás,valószinű azért,nert az Il repülésének ténye nem jutott ell a szir légvédelem a térségért felelős részéhez.IFF jelet nem kaptak,zsidó jelporszivnak nézzték és ledurrantották.Oroszok meg simán nem akarják elismerni a hibát,ezért probáljáé másra kenni.Zsidk meg minek keverjék a szart?Kinos ez a medvének annélkül is,nem kell nekik még pluszban rárakni.Hagyják,had főjön a saját levében
   
 20. drqv

  drqv Well-Known Member

Ezen oldal megosztása