1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sz-200 Angara/Vega/Dubna (SA-5 "Gammon")

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Ez mondjuk már OFF-ba hajlik, de vajon ha az 1960-as vagy 70-es években valaki azt mondja, hogy az US NAVY nagy érzékenységű telepített érzékelőkkel több ezer kilométerre lévő tengeralattjárókat követhet, vajon mennyire tartotta volna hihetőnek? ;)

  Nekem is vannak kétségeim, de az is tény, hogy jelenleg civil 3U méretű CubeSat-ok tudnak olyan felbontású, digitálisan továbbított felvételeket készíteni, mint az amerikai és szovjet kémműholdak az 1960-as években...
   
  fishbed, Fade and fip7 like this.
 2. arcas

  arcas Well-Known Member

  Persze persze, csak érdekességképpen emlitettem meg itt...
   
 3. Fade

  Fade Well-Known Member

  Nem minősítettelek hazugnak. Itt ebben az esetben egyértelműen hazudtál az viszont nem kérdés.
  Jellemzően a való életben is ami a szívemen az a számon.
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Aki ismeri a fizikát, az elhitte volna.
  A műholdak esetén vad adott darabszám és rálátási szög. Nincs lopakodó műhold... Ez elég egyszerű.

  Ez tök jó, csak még mindig nem világos, hogy azzal a szinttel hogyan lennének alkalmasok arra, hogy, hogy M4 sebességű rakétát éjszaka kövessenek, aminek a hajtóműve adott esetben már nem is működött. Egy repülőgépet meg végképp.
   
 5. Fade

  Fade Well-Known Member

  Az lehet, hogy te ismered, meg el is mondták volna, de hogy tuti nem hiszed el az ziher. :)
   
 6. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Az Ulippóst, hagyjuk már, mert a bejegyzéseinek 99,9%-ka csúsztatás, hangulatkeltés, dezinformáció. Ha fennmaradó %-kal kedveltetni akarod a trolt, legyen a szíved ügye, ez a lényege nekije, amikor igazat ír, meghatódjanak érte. Lelked rajta. Vagy te tudod, miért csinálod. :)

  Ugye azt kérdeztem, hogy:

  "akkor miért is rohangásztak hirtelen elhatározásukból Moszkvába?"

  Erre több pontos felsorolás jött. Tulajdonképpen maszlag az egész, semmi pontos adatok nem állnak a rendelkezésre, és az egész nem erről szól, de ez fájhat neked, mert így reagálsz, hisz, csak

  1 1*rű kérdést tettem fel.

  Nem kellene ebbe ennyire bele bonyolódni.

  :)

  És akkor még a támadás eseményeiről nem is beszéltetek, honnan, hová és miért, jó ez egy légvedelmis oldal, de ez így 1 picike szegmens!

  :)
   
 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Izraeli verzió bővebben: 4 F-16 szállt fel IAF bázisról, Ciprustól keletre nagy magasságon indították a lőszert latakiai célpontokra. Erről 9:38-kor értesítették az oroszokat, 9:42-kor lőttek, 9:50-kor találták el a célpontokat. Amikor tüzeltek az IL 200 km-re keletre volt az izraeli gépektől és nyugati irányba tartott, 9:52-kor a szír légvédelem bevadult és kilőtt 27 rakétát, 10:05-kor eltalálták az orosz gépet, az izraeli gépek ekkor már Haifa közelében készültek leszállni, különböző területen és különböző magasságon voltak, különböző sebességgel haladtak. Az oroszoknak tudniuk kellett hol vannak az izraeli gépek, Izrael szerint a bemutatott radarkép fabrikált, izraeli gép nem használta fedezéknek az Iljusint.

  Ők úgy értelmezik Oroszországot kínosan érintette, hogy Idlibben kompromisszumra kényszerült Törökországgal, a rossz hangulatot pedig betetézte, hogy újabb repülőt vesztettek, ezúttal a szövetségesük által. Ez egy hisztériaroham ami alaptalan vádaskodásba torkollott. Oroszország arra használja ezt a mesét, hogy egy kicsit fenyegetőzhessen és keménykedéssel kompenzálja a kellemetlen fejleményeket.
  https://www.haaretz.com/israel-news...hen-came-an-israeli-strike-on-syria-1.6513182
   
  gacsat likes this.
 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Felőlem gondolhatod, hogy én dezinformálok, de ez a tényen nem változtat, hogy már megint ti dezinformáltok, nem én. A célba vett F-16 ami az IL fedezékébe bújik és átirányítja rá a rakétát, hát valaki tényleg dezinformál itt, de az megint nem én vagyok.

  A diliszektorban már ott tartanak, hogy máris Szíriában van több S-300 és érkezik még mellé 20 Buk, 36 Pancir és 25 Tor, az izraeli bocsánatkérő küldöttség még mindig ott térdepel Putyin szobája előtt és az egész világ elfogadta az orosz verziót. Tombol a dezinfo te meg idebújsz közülük és engem vádolsz dezinfóval, az alaptalan rágalmazás az nagyon megy felétek, az igazat már el se tudnátok hinni.
   
 9. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Azért rohanhattak a zsidók Moszkvába, mert sejthették, hogy a felelősök ahogy Sojgut átverték, átverhetik Putyint is. Mire odaértek, addigra a helyzet már tisztázódott.
  Aztán meg próbálták Putyint lebeszélni arról, hogy Szíriát telerakja potens légvédelemmel.
   
  antigonosz likes this.
 10. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Azok kezébe adnak potens légvédelmet akik épp most lőtték le egy gépüket? Tényleg azokat fogják beleültetni akik még az S-200-at sem tudták rendesen kezelni? Ha pedig oroszok ülnek bele akkor tényleg elkezdenek izraeli repülőket lelőni? Izraelnek nem csak egy kitelepült reptere van a térségben hanem az egész flottája, ha elkezdik lelőni egymás repülőit, akkor nem az izraeli gépek fognak hamarabb elfogyni.

  Valójában Oroszország sem akar konfrontálódni Izraellel és Izrael sem Oroszországgal. Ez csak egy abszurd műbalhé, ugyanazok találták ezt ki, akik szerint békés toronyóra rajongó vitaminkereskedők voltak azok, akiknek a hotelszobájában novicsok maradványokat talált a brit rendőrség.
   
 11. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Egyébként az egész Sz-300 témakörnél pont az a legérthetetlenebb, hogy mégis mi fog változni, ha Sz-200 helyett Sz-300 lesz? o_O
  Itt is aligha ezen múlt, hogy Izraeli gép helyett Oroszt lőttek le...
   
  antigonosz and fishbed like this.
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Azért néha nézz tükörbe is úgy, hogy olvasod kommetjeidet.

  ???
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem mindegy, hogy melyik Sz-300. Egyébként az, hogy egészen másfajta módon szolgálja ki infóval a rendszer a gépeket, direkt AVR kapcsolat orosz Sz-400-zal stb. Mintha két PC-t kötnél össze és nem egy C64 előtti gépet akarná valahogy egy mai PC-vel linkbe tenni béna hasonlattal. Azért könnyebb használni sok tekintetben egy korszerű SAM-et már csak a display és kezelőfelület miatt is.
   
 14. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az Sz-300 csak a szíriai kontingens költségvetését emelné, az se túl hihető, hogy ezt most ajándékba adják. Orosz kezelők az Sz-200-al sem lőttek volna le orosz gépet, a szír kezelők csak még közveszélyesebbek lesznek az Sz-300-al. Lehet, hogy az Sz-300 része sem igaz a történetnek. Lehet ez a kezdőlicit a tárgyalásukon Izraellel, van miről tárgyalniuk mert a koordináció elég gyenge volt köztük, nem ártana javítani a kommunikációjukon, a szíreket meg sürgősen ellátni barát/ellenség azonosítóval.
   
 15. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ha pedig oroszok ülnek bele akkor tényleg elkezdenek izraeli repülőket lelőni?
  Igen. Volt már rá példa. Volt már ott NDKs és é-koreai pilóta is. Érdekes, hogy a sokat tapasztalt arab pilóták jobbak voltak a szovjeteknél. Abban mindenesetben, hogy mikor tanácsos eltünni a légtérből. Az oroszok felvették a harcot, oszt meg is murdeltek.
   
 16. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ez bosszú Izraelen, bár nem tudjuk pontosan, miért is. Ők biztosan tudják. Az, meg hogy miért jó az oroszoknak, ha az ő pénzükön, az ő hátuk mögött Irán felvonul az izraeli határra, az előttem teljes talány.
   
 17. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  "közös" parancsnokság lessz.
   
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ahoj Kimklin! Az hogy hogyan történt a lelövés és mit mondanak az oroszok nem lényeges. Kellett egy indok az S-300 és a többi majd 80 egyéb Tor, Pancír, Buk bevitelére szírbe. Izrael elbaxta, adott egy indokot a macinak hogy bevigye a cuccot. Nem az Il-20 volt az oka, de sikeresen rá lehetett húzni. Ennyi. Sakk.
   
 19. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Nincs jelzős szerkezet, jelentős a fejlődésed. :)
   
  borisz likes this.
 20. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Félek, hogy ez nem ennyire egyszerű. Számít plusz egy, vagy akár tíz Sz-300? Számít 80db Tor, Pancír, Buk? Nem hinném.

  Az IAF előre jelezte, hogy folytatni fogja a hadjáratát a Szíria területén lévő, számára veszélyes csoportok ellen.
  Oroszország hiába visz oda akármennyi érzékeny technikát, abba orosz kezelőket tud csak ültetni. Szíreket aligha.

  Ha igaz az Sz-400 rendszer radarja által készült videó, akkor az a probléma, hogy az is tüzelhetett volna. Nem tüzelt, mert az oroszok sem akarnak az IAF-re lőni. Akkor ha Sz-300 lesz ott, mi fog történni? Legrosszabb esetben nem F-16I-k fognak siklóbombákat dobni, hanem robotrepülőgépeket indítanak.
   

Ezen oldal megosztása