1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sz-200 Angara/Vega/Dubna (SA-5 "Gammon")

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Hiába ez a magabiztosnak látszó és lehengerlőnek szánt szócsépésed, az a tény, hogy lesz ott 1-2 nagyságrenddel potensebb légvédelem, mihez tartás végett, és hiába vartyogtok, el csesztétek eléggé el nem ítélhető módon.

  Tárgyalni kellene és megbékélni a szomszédokkal, de azt erővel akarjátok. Nem fog a végtelenségig menni.
   
  fip7 likes this.
 2. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  Ha valaki akarna matekozni, kiástam az Sz-200VE Vega-E (SA-5B Gammon) RPC (Square Pair) célmegvilágító rádiólokátor NRZ (IFF) idegen-barát felismerő berendezés "tű"nyalábjának átmérőjét; 10°
   
  jani22, Kurfürst, antigonosz and 5 others like this.
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Közben jönnek további információk az esetről. Volt hír, hogy először használták az Sz-400-ast Szíriában aznap. Nos mikor az Sz-400 radarján látták, hogy az Sz-200-ból kilőtt rakéta fenyegeti az Il-20-at kilőttek egy rakétát az Sz-400-ból annak lelövésére. De már nem érte utol és a levegőben megsemmisítették.
   
  jani22 and fishbed like this.
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez miért nem látszik az orosz prezin? Hm.....
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nyilván ez nem olyan adat amit reklámozni szeretnének annaál jobban mint amennyire nagyon szükséges.Arra gondolok,hogy itt valószínűleg valamilyen szintű utánlövésről volt szó(távolodó célra lőttek)és az azért elég fontos paraméter,hogy mekkora sebességű célt mekkora távolságon ér utol az S400.
   
  jani22 likes this.
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem ez a baj, hanem az, hogy akkor ezek szerint maga a prezi is lehet akkora kamu, mint ide Lacháza. Tehát még a kamuzást sem tudják rendesen megcsinálni.
   
  angelsoul likes this.
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Félreérted ezt azegészet!Engem érdekel a haditechnika meg még jó sok mindenkit viszont köztünk is elenyésző azoknak a száma akik képesek arra,hogy kiszámolják a prezentáció valótlanságát,na most akkor szerinted ha a HTKA közösségen belül is alig alig van aki egzakt módon képes cáfolni a prezentációt akkor mennyi lehet az arány teljes lakosságra nézve?Ez a prezentáció az átlag embernek szól.
   
  fishbed and fip7 like this.
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Mindenki a "saját igazát" prezentálja, mint az oroszok, mint az izraeliek. Mindegyik félnek megvan a maga igaza -attól függ milyen szempontból nézed,ha érted mire gondolok.
   
 9. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  :rolleyes:
  Ez 99% hogy (újságírói / blogger) butaság.
   
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ez már lassan szír topik lesz.
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Pedig, ha az alapadatok ismertek - nyaláb és távolság - akkor ez középiskolás trigonometria. Az alap adatokat itthon csak az ismeri, aki légvédelmis volt, SAMsim-et ismeri vagy olvasta az összefoglalót, ez kb 99%-os lefedettése lehet a csoportnak. A trigonometria viszont anno kb. a 3-as szint volt ezért.
  Valahol szomorú, hogy ennyire sem képesek az emberek, de érdekes módon lépen nyomon beleugatnak mindenbe. Elég csak Paks vagy a légvédelmis index topik egyes tagjaira gondolni...

  Elnézést, hogy műszaki szemmel és azt várom el, hogy ne kamu adatokat prezentáljanak. Mert most kb. ez megy. Mutatnak valamit, aztán kitalálna valami más ökörséget és mind ellentmond az Sz-200 orosz doksijának.

  Ez egyre kínosabb, mint amikor a béna felelő egyik hülye kifogást találja a másik után, hogy miért nem készült, de tulajdonképpen bizonygatja, hogy miért érdemli meg ő tulajdonképpen a jeles osztályzatot. Lehet, hogy egyesek gyomra beveszi ezt, de én lassan nem tudom, hogy röhögjek vagy sírjak - ez már burleszk és paródia közeli élmény ott, ahol meghalt ennyi ember - ,mert már kreténség felé hajlik. Ennél az is jobb lett volna, ha nem mondanak semmit. Akkor legalább nem látszana az, hogy mennyire hülyének néznek mindenkit és mennyire pofátlanul. És a legszomorúbb az, hogy egyeseket ez a legcsekélyebb mértékben sem zavar...

  Ez kb. olyan, mint amikor MH17-nél kitalálták a Szu-25 mesét meg DCS szimből készített nevetséges PS munkát. Semmi sem változott.

  Akár ez-akár az, akkor is szánalmas, hogy mindenféle kritika nélkül minden baromságot leközölnek. Újságíró? Aha. Ki és mikor látott utoljára olyat? Nem, nem agyatlan firkászt kérdeztem, valódi újságírót, aki néha azért meg is kérdezi a hozzáértőt, hogy ne tolja fullba a kretént.
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  És ki ismeri ezeket a számokat?Mert én nem tudom,hogy milyen üzemmódhoz milyen nyalábszélesség tartozik(olvastam az összefoglalót de nyilván nem seggeltem be az egészet)!
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Leírtam, hogy kb. ki. Nem értem kérdésedet. Az összefoglalót meg nem beseggelni kell, hanem kinyitni. Én is azt tettem, mert én sem jegyzek meg minden számot fejből.
   
 14. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Klikkesedés.Mindenki azt hisz el ami beleillik a világképébe.Elvis feltámadt,és a Pentagon alagsorábol irányitja a Világott!
  Végtelenül egyszerünek tűnik józan logikával a történet.A szirek tüzet nyitottak valamire,amit ellenségnek gondoltak.Saját-idegen azonositás valamiért elmaradt,vagy meghiusúlt.Oroszok már csak a saját közvéleményük miatt is ki akarják dumálni a dolgot.Ennyi.Azt még azért feltételezem,hogy azért a háttérben,diszkréten azért kivizsgálják a dolgot,hogy mi volt a bibi.És erösdve gyanitom,hogy egy összekötőtisztnek hosszú szibériai tűlevélszámlál beosztása lesz....
   
  gacsat and deze75 like this.
 15. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ok az S200 venne van de bennevan minden rendszer értéke?Most ugye S200 az elkövető de lehetett volna bármi ami a szíreknek van.
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mi az, hogy "minden rendszer" és "értéke"? Az értéke alatt most csak a nyalábszélességet érted? Vagy mást is? A minden alatt minden szovjet vagy valaha összes SAM?

  Legalább értelmezhető kérdést próbáljunk már feltenni.

  Egyébként a főbb paraméterek nyalábokról, pásztázási zóna és alapelvekről igen. Szerinted miért jön már ki a könyököm az, hogy 9 hónapja elérhető és egyesek úgy mennek bele vitába, hogy ki sem nyitják...?
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  A nyalábszélességekről beszélünk meg Szíriáról.
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  De lehetett volna az össszes SAM hisz konfliktusok lesznek még mint ahogy vitás esetek is.
   
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A cél 100+ km-re volt. Csak Vega HMZ jön szóba, ezért nem értem, hogy hova akarsz és mit kombinálni.
   
 20. dudi

  dudi Well-Known Member

  Igen most de ha holnap máshol történik ugyan ilyen eset?
   

Ezen oldal megosztása