1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sz-300P/Sz-300V (SA-10 "Grumble")

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  És akkor hogy a búbánatba gyorsul M6.5-ig? A kommented kb. olyan fizikailag, mint a saját magát a hajánál fogva kiemelő M. báró. Ha kisebb rakétát tesze BELE, akkor mi a tököm löki el M6,5-ig?

  Akkor meg minek maga a rakéta? Elektronikusan olyan célt szimulálsz, amit akarsz. Már a Volhovnak is volt szimulátora erre a célra.
   
  Parapitecus likes this.
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Úgy gondolom mint az űrrakétánál,csak itt a harci rész helyén van a különálló egység amiről leválik a rakéta többi része.Ugye azt írták,hogy mindent a harci rész helyébe építettek ami nem melesleg marha nagy.Tehát ugyan úgy fel tud gyorsulni 6,5Machra mint eddig,hisz a benne lévő rakétamotorhoz nem nyúltak,annak aminek meg le kell vállnia nem kell nagynak lennie csak gyorsnak így tömegben is beleférhet a limitbe.
   
 3. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Ne keverd a földi szimulátorokkal. Ez olyan, mint az éles lövészeteken a célanyag, csak ez több mindent tud imitálni egyszerre.
   
  fishbed likes this.
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  1. Honnan tudod, hogy a célpont egyáltalán bármelyik Sz-300PMU2 HMZ-jében volt.
  2. Honnan tudod, hogy egyáltalán van parancs az indításra? Igen, én sem értem, hogy minek vannak ott az oroszok, ha nem használják eszközeiket, de a politika úgy látszik, hogy ez. legfeljebb a szíriai légédelem AVR-be tolnak adatot, de úgy tűnik, hogy rakétát indítani nem nagyon akarózik nekik. A miértet én sem értem.
  Ez pont olyan rejtélyes, mint 1991-ben az irakiak légierőjének szinte teljes passzivitása és a masszív ellenállás vagy legalább próbálkozás hiánya. Mai napig nem találtam rá kielégítő magyarázatot, hogy miért a lehető legostobább módon próbáltak szembeszállni a koalíciós erőkkel. Persze esélyük sem volt, de okozhattak volna magasabb veszteséget. Ehelyett Iránba repültek át és a gépek számottevő részét a betonbunkerekben bombázták szét...
  Ha az Iránba átrepült és a korábban bevetett gépeket csak egyszerre emelték volna már az olyan helyzet lett volna, amivel az állandó F-15 CAP mennyisége önmagában elégtelen lett volna. Ehhez képest max. géppárokban és egyszer talán volt egy 4 gépes 23-as kötelék mészároltatták le magukat. Azt még megérti az ember, hogy éjszaka szólóban próbálkoztak, no de nappal...?

  Hát ennek pont annyi értelme volt, mint az oroszok szíriai jelenlétének. A nagy büdös semmit demonstrálják a Sz-300PMU2-esek, a Pancírok meg aztán konkrétan lassan úgy égnek eb a köztudatba, hogy leszerepeltek...
   
 7. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Az oroszok ebben a helyzetben nem akarnak elsőnek lőni.
  Minden 3rd party fél kényesen vigyáz rá, hogy csak a szíriaiakat üssék meg esetleg a nemhivatalos erőket.
  Ahogy az amerikaiak sem indítanak légitámadást a deklaráltan orosz támaszpont ellen, úgy az oroszok sem lövik az amerikai (és izraeli) repülőket. És hogy miért vannak ott? Hogy legyen aki visszalő - és ne kelljen heteket várni, mire megjön az erősítés a tengeren - , ha esetleg az amerikaiak vagy az izraeliek mégiscsak nekiesnének az orosz "reguláris" erőknek.
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mivel az ott levő orosz erők nagysága ismert, ha valaha is lenne annyira ostoba az amerikai külpolitika, hogy oroszokra lő ilyen proxy helyszínen, akkor azt akkora erővel tennék meg, hogy teljesen mindegy az ott állomásázó erők nagysága. Megszámolják a 20 perc alatt indítható teljes SAM mennyiséget és annyi CM-et, ARM-ot és ezek mögött akkora támadó erőt tolnak be, hogy elfogy a rakéta és nem lesz idő rátöltésre sem.

  Mennyi Sz-300PMU2 osztály van ott? Ha kettő, akkor 96 db indítható rakéta van és az újratöltés meg órás nagyságrendet igényel. A többinél is számolgatnak és ennyi. Ameddig a gazdasági oldalon a jenkinek belefér egy 100-as Tomahawk salvo csak úgy, ahogy láttuk, addig nincs miről beszélni. Ha erősítésre lenne szükség, akkor az úgy sem fog megérkezni. Egy sima jenki CSG-n és 1 db tengón annyi CM van, ahogy már önmagában bőven 200+ felett van, ha szándék van a VLS cellák egy részét csak feltölteni ilyenekkel. Erre jön rá a repcsikről indított fegyverzet, ami B-52/B-1/B-2 esetén is elég masszív + a Navy saját ereje.

  Ezzel szemben két Sz-300PMU2 osztály sem egy túl nagy erő.
   
 9. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Egy amerikai rakéta szalvóra nemcsak az Sz-300 komplexumok lennének bevonva, van ott még más is, nem is kevés. Az eszközök önmagukban kevesek, parancs is kell a használatukra. Egyenlőre a beugratósdi (kényszerítése a használatnak) megy, kevés sikerrel. A Pancírok szándékos "lejáratása" pedig a hozzá nemértő laikusoknál működhet csak.
   
  fishbed likes this.
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Én azt láttam, hogy tüzelt a rendszer és a közeledő fenyegetést az AVR-rel együtt sem ismerte fel. Egy bőven szubszonikus eszköz csapta el.
  Szóval azért bőven vannak kérdőjelek, hogy akkor tudja-e azt, amit tudnia kéne.
   
 11. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Azt nem tudod a videó alapján, hogy Pancír volt-e? Kevés az információ ahhoz, hogy a helyzetet kellően kiértékeljük és pálcát törjünk felette. Az izraeli F-16-t is lelőtték, mégsem kongatják a vészharangokat felette!
   
  vilmoci and fishbed like this.
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az a abaj,hogy azt nem tudjuk,hogy mi volt a kontextus.Lehet,hogy csak nem tudott elég gyorsan átállni a rendszer egyik célról a másikra(azt ugye nem utatják,hogy mi történt a kilövést megelőző 10-20 másodpercben).
   
  vilmoci, fishbed and fip7 like this.
 13. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Az Sz-300VM és Sz-300V4 ADMS-ről sokkal kevesebbet írunk, pedig állítólag ezek is ott vannak Szíriában.
  [​IMG]
  Sz-300VM (Antey-2500) 9A83M TELAR 4db 9M83M rakétával
  [​IMG]
  [​IMG]
  9A82M TELAR 2db 9M82M rakétával
  [​IMG]
  9Sz15M2 Obzor-3 "9С15M2 Обзор-3" felderítő lokátor állomás
  [​IMG]
  [​IMG]

  9Sz19M2 Imbir "9C19M2 Имбирь" szektor-felderítő lokátor állomás
  [​IMG]
  9Sz32 "9C32" többcsatornás tűzvezető lokátor állomás
  [​IMG]
  Sz-300V4 menetben
  [​IMG]
  Sz-300V4 képességei
  [​IMG]
   
 14. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  Én ugyan még nem láttam őket, pedig elég feltűnő egyetlen osztályuk is.
   
  fishbed and molnibalage like this.
 15. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  A 9A84M TELAR az Sz-400V4 ADMS-hez
  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 16. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Én sem, azért állítólag!
   
  fishbed likes this.
 17. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  Kalinyingrád

  [​IMG]
   
  szegcsab, fishbed and ghostrider like this.
 18. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

 19. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Sz300VMK
  [​IMG]
   
  szegcsab and fishbed like this.
 20. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Sz-300V4 9Sz19M2 Imbir lokátor
  [​IMG]
   
  fip7, fishbed and szegcsab like this.

Ezen oldal megosztása