1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sz-300P/Sz-300V (SA-10 "Grumble")

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  28 sec tol.

   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem zúgott túl a célon. Ráfordult az elfogási pontra. Én arról beszélek, hogy a célpont mellett közvetlen közel valamiért mellémegy és akkor utána kéne megint célra fordulni. Ilyen nincs. Amit te linkeltél az az, hogy valamiért új (?) célra küldte a rendszer a rakétát. Még pont azon belül volt, hogy fordult a rakéta. De nem zúgott túl rajta.
   
 3. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ok de az elfogasi pont elott harom masodperccel csinalni egy majdnem 180 fokos fordulatot az vagy pocsek celravezetest vagy menetkozben modositott celpontot jelent szamomra. Nincs az a rendszer ami tudatodsan ilyen szar szituba tolna a raketat a reminal szakaszon. A MCG nek is pl pont az a celja hogy a terminal szakasz elejen a leheto leges legjobb pozicioba legyen a raketa az elfogashoz.

  Ez igy amit lathatunk ( es ez nem ritka az ID raketainal tele van veluk a net) ha tudatos lenne akkor valami olyasmi lenne mint gyujtogyertyat cserelni az autoba a kipufugocson keresztul.

  Csak tippelek de szerintem a rendszer kepes menetkozben celpontot valtani mondjuk mert az elsodleges mar lelottek vagy mar nenm jelent fenyegetest.

  Igy vagy ugy a raketa bizony kepes visszafordulni ami valoban teljesen egyedi tulajdonsag.
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igen, valószínűleg ezt történt. Ha pl. minden célra ment két rakéta, és az az egyik célpont 2. rakétája volt, de a másik célt nem találták el, akkor még rá tudta zavarni a másik célra. Ezért van értelme pl. 3 sec eltéréssel indítani rakétákat, ha van erre lehetőség.
  Na ezért van az, hogy full auto vagy min. félautomatikus a korszerű SAM. Mert ember ezt le nem zavarja manuálisan. A rendszer meg ezt felismeri és kiszámolja. De ez csak 180 fokos fordulat volt és az ütközési pont felé. A rakéta nem ment túl a célon. Az az az eset lett volna, hogy a min fordulósugár esetén is átkerül a célpont túloldalára, majd onnan támad. De ilyen nincs. Mert a rakéta seggén vannak az antennák amik veszik az MCG-t.

  Gondolkozzunk már picit technikai és fizikai oldalról is...
   
 5. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Seggen? Es az oldalan !!!
   
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Sz-300V4 parancsnoki pult
  [​IMG]
   
 7. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Sz-300 osztály Szevasztopol
  [​IMG]
   
  fishbed and fip7 like this.

Ezen oldal megosztása