1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sz-400 Triumf (SA-21 "Growler")

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Vagy valami sumákság van a dologban, über maszkirovka, totál lebutítás - teljesen félrevezetés - de ha ilyen szar akkor a törökök nem vették volna meg, vagy tényleg olyan szinten le vannak gatyásodva hogy nagyon kell nekik a pénz. Én inkább erre tippelek.
   
  Pocok75 likes this.
 2. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Ezzel a lebutitassal az a baj, hogy a rendszer igy is 90%-ban az aktualis Sz-400 marad, ezert a par darabert nem terveznek feher papirrol indulva egy uj, S-400-nak kinezö S-400-at nekik, ami rendben muködik is. Az amerikaiak nezegethetik az aktualis orosz katonai szamitastechnika szinvonalat, reszletmegoldasait, elemezhetik a felhasznalt anyagokat, raketaban hasznalt ötvözeteket, radartechnika reszmegoldasait. Az amerikai, izraeli es mindenfele NATO pilotak meg jarhatnak gyakorlatokra Törökorszagba, meg ugyis, hogy ök is tudjak, hogy a valodi orosz rendszer tudhat 10%-kal többet, igy is erdekes tapasztalat marad.

  Ha a törököktöl valami karpotlasuzletet vartak az oroszok a Szu-24 lelövesenek megbocsatasaert, adhattak volna el valami civil dolgot, vihettek volna fel török urhajost az ISS-re nagy penzert, vagy ha katonasag is, akkor is valami low-techebb cucc, Mi-17 helikopterek, barmi, de nem az aktualis legvedelmi csucstechnika....
  .
  Mondjuk most valami orosz barat ex-szovjet tagköztarsasag bejelentkezik THAAD rendszerert, adnanak el neki?
   
  zsolti likes this.
 3. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  A dologban az lehet esetleg a maszkirovka, csak teljesen forditott elöjellel, hogy esetleg az amerikaiak valojaban örulnek ennek, es az F-35 köruli huzakodas a szinjatek.
   
  fip7 and zsolti like this.
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Teljesen érthetetlenül állok ez előtt az üzlet előtt, ezt már korábban leírtam én is többször amit most TE. Egyszerűen nem áll össze, hogy az oroszoknak ebben mi a valódi biznisz??!

  Ha ellentételezést akarnak, építhettek volna még 5 atomerőművet, két másik déli-áramlatot, de hogy ebbe nekik mi a jó hogy Sz-400 ellen fog gyakorolnia fél NATO, na ezt tényleg én sem értem...
   
  fip7 and Capslock27 like this.
 5. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Hazárdjáték.
  Látják, kardigán mekkora iszlám mufti akar lenni, és megpróbálnak egy iráni típusú leválasztást elérni. Ehhez pedig a legjobb, ha a fegyveres erőkön át teszik (ott a hadsereg ismerten fontos). Ahhoz pedig villantani kell valamit - S400 a minimum. Kína már ismeri, így nem akkora veszteség.
  Ha bejön, az akkora nyereség lenne neki, amihez képest Krím semmi...
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Miért engednék a törökök,hogy bárki nézegesse?Nem azért vették...
   
  papajoe and molnibalage like this.
 7. vpet

  vpet New Member

  Az Oroszok lassan rendszerbe állítják az S-500-at. Nem lehet, hogy egy ilyen fokú gyengítése és feszültségkeltése a NATO-nak megéri nekik? És az egész nem is igazán az S-400-nak szól? Az F-35 helyett a Szu-57-nél is felmerültek a törökök, ok ezt egyáltalán nem tartom valószínűnek. De ezzel végülis elindítottak egy lassú török leválási folyamatot a NATO-ról. Ezzel a NATO a második legerősebb tagját vesztené el...
   
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ahhoz képest törökország folyamatosan azt hangoztatja, hogy fontos nekik a NATO, F-35-öt is vennének etc. Ez is egy érdekes szál a geopolitikában, hogy mi lesz velük.

  Törökország NATO-tól való távolodását nem az SZ-400 vásárlás alapozta meg, hanem az hogy az USA jó eséllyel aktívan meg akarta puccsoltatni.
  Én úgy láttam, hogy Erdogannak az szaladt mellre, mikor megpróbálták megöletni/jobb esetben is csak védik és nem adják ki azt aki ezt irányította.

  Nem is értem mi van vele, azóta kicsit be van pöccenve...
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Kifejtenéd, hogy erre hogyan kerülne sor?

  Az nem tűnik fel, hogy Indiának eladtak a jenkik igen korszerű AH-64 változatot? Meg CH-47-et? Meg C-17-et? Meg anno Mirage-2000-et, amikor újnak számított?
  Ti komolyan azt hiszitek, hogy az katona védelmi politikai szövetség vagy közös érdek azt jelenti, hogy egy ország az első adandó alkalommal felfedi eszközei képességét bárki előtt...?

  Honnan jönnek ilyen vad gondolatok?

  Pontosan. Nem is értem, hogy egyesek hogyan képzelik ezt. Hogy megjelenik 5 GI és szigorú tekintettel felparancsolja az török Sz-400-asokat néhány C-5 fedélzetére? Vagy hogy...?

  Ami egy dedikált ABM rendszer. A számmisztika ne ejtsen rabul. Lehet ABM rendszerre is repülőgépre tüzelni, de kb. annyi értelme van, mint laptoppal szöget verni a falba.

  És mi alapján jelented ki a 90%-ot? Megmutatták neked a terveket és hardvert? A szoftvert is?
   
  ghostrider, fishbed and vpet like this.
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Cserealapként, jó tárgyalási/alkupozíciónak?
  Elég sok mindent megérhet az nagyobb szereplőknek.
  Ki garantálja hogy Erdogan nem bukik meg 1 év múlva, és jön egy full nyugatos(tudod akik meg akarták puccsolni) váltás, s a most USA védnökség alatt lévő ember lesz az új elnök?
   
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az Indiaiak azért pont nem egy alkalommal lettek ám megcirmogva az oroszok által olyan dolgokért, hogy túl közel engedtek pl. Szu-30 MKI-hoz Brit pilótákat közös Typhoon - Szu-30 gyakorló légiharcoknál, elvitték a gépet az USA-ba Red Flagra, otthon is repkedtek ha jól emlékszem Navy gépek egy F-15 ellen is. Egy biztos, törökországban hamarabb fog kiszivárogni török személyzet által üzemeltetett Sz-400 ról információ mint mondjuk Murmanszkból oroszok által üzemeltetve.
  Ez nekem olyan világos mint a Nap.
   
 12. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  A török médiában megjelentek alapján - amit mindenki kezeljen a saját belátása szerint - 2,5 mrd dollárért 4 egységet.
  Utána hozzátették mindenhol, hogy az amerikaiak hasonló konfigurációért 3,5 mrd-ot.
  A megállapodás tényleges tartalmát ezzel szemben csak a szerződők ismerik.
   
 13. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  Az oroszok helyeben nem hinnek a török szavanak, pont azert, mert a regi szövetsegeset, az USA-t es a NATO-t is becsapta, pont a S-400 uzlettel. Innentöl hogy hiszed el nekik, hogy istenbizonyra megigerik, alairjak, hogy nem mutatnak meg semmit senkinek? Azutan mit csinalsz veluk, ha megsem igy alakult? Kina is megigerte, hogy a Varjagbol nem lesz fegyver.
  .
  A a szlovak S-300, meg a görög S-300 PMU-1 is csak arra jo, hogy lehessen ellene felkeszulni, meg Izrael is kuld oda gepeket gyakorolni a görögökhöz, most akkor lesz S-400 is.
   
  zsolti likes this.
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Így van, és közben ezt találtam:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cypriot_S-300_crisis
  Nagyon dióhéjban, a lényege annyi, hogy a törököknek még ezért lehet fontos, mert a volt ciprusi két Sz-300 komplexum ellen is nagyon készülni akartak, házaltak még izraeli kiképzőknél is a Negev sivatagban azt próbálgatva, gyakorolva hogy hogy tudják felvenni a harcot a már a görögök által Krétán üzemeltetett két ex Ciprusi komplexum ellen.

  Ez egy érdekes szál szerintem.
   
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Van azért annak egy diszkrét bája amikor az egyik NATO tagállam úgy próbál készülni a másik NATO tagállam által üzemeltetett olyan fegyverrendszer ellen amit a NATO felkent fő ellensége gyárt, hogy korábban Izraelben készült ellene, majd vesz Ő is az USA egyértelmű ellenjavallata ellenére is.
   
  fip7 likes this.
 16. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Ezt szeretem, amikor valaki elöjön menetrendszeruen ezzel az ovodas "ervelessel", hogy megmutattak-e, te tervezted-e, este a TV elött a S-400 software v1.2 frissitesen dolgoztal-e.
  .
  A valaszom barmilyen meglepö is lesz: NEM, nem mutattak meg. Söt a software-t sem. Söt elarulom, NEKED SEM. Ez van. Az S-400 kerdeseben itt senki sem bennfentes, igy ha ezen mulik, hogy a kerdeshez hozza lehet-e szolni, akkor ez a topic törölhetö, itt hirekröl vagy hirek hianyarol lehet elmelkedni.
  .
  A 90% egy velemeny, valojaban lehet akarmennyi a konkret szam, de szerintem 100-hoz közelebb van, mint a 75-höz, mert uj rendszert nem fejlesztettek ki a törököknek. Te lattal hireket arrol, hogy az oroszok hosszasan tesztelik a törököknek szant rendszer prototipusait? Egyaltalan, voltak hirek kulön török prototipusrol? Egyaltalan voltak törökök Oroszorszagban reszletes S-400 kikepzesen, voltak-e vizsgak, eleslöveszeteik a tenyleges török szemelyzeteknek a majdan leszallitando rendszerrel? (mint ahogy a magyar pilotak is kint voltak Mig-29 atkepzesen.)
   
 17. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  Ez hiba volt
   
  ghostrider likes this.
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Igen elvitték az oroszok pedig csak annyit kértek,hogy ne használjanak bizonyos radarfunkciókat vagy csak olyan keretek közt ami nem sért semmilyen titkot.Ez nem mellesleg az indiaiaknak is érdekük...
   
  ghostrider and fishbed like this.
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azt felejted el,hogy a szlovák S300 nem NATO tagnak lett eladva a görög S300 pedig csak cipruson lehet.
   
  ghostrider likes this.
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  :D
   
  Capslock27 likes this.

Ezen oldal megosztása