1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sz-400 Triumf (SA-21 "Growler")

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ha veszek haditechnikát akülföldről akkor a titkok megőrzése nekem még fontosabb mint annak aki eladta.Nekem azzal kell harcolnom amit vettem és függök az eladótól.Úgy meg nem tudok harcolni,ha az eladó fél megszüntet minden kapcsolatot velem amiért kikotyogtam a titkokat!!!
   
  ghostrider likes this.
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ahhoz képest most azt olvastam hogy Krétán van.
   
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Persze, ez az elmélet :p.
  Azért én még úgy gondolom, ez az oroszok részéről most nagy hiba.
   
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ciprus miatt vettek keleti technikát azzal a feltétellel,hogy nem lehet a görög szárazföldön állomásoztatni(ezek szerint ebbe Kréta nem tartozik bele).
   
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Kiváló :D.
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Azt azért tudod ugye, hogy a görög és a szlovák Sz-300 rendszerek ellen is szoktak gyakorlatokat szervezni a NATO-ban?

  Most gondold végig, hogy van a jogászkodás az egyik oldalon, hogy egyik még mikor vette nem NATO-tag volt, másik görög szárazföldön nem lehet, de Kréta már jó is, a másik oldalon meg van a VALÓSÁGBAN az, hogy még az amúgy nem NATO tag Izrael is oda jár gyakorolni.

  Akarsz még ezzel kapcsolatban vitatkozni amúgy, hogy most akkor van e veszélye némi Sz-400 info közkincsé tételének, vagy így most már elég lesz?
   
  Masztiff likes this.
 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  És szerinted egy nyilvános eseményen fogják átadni a dokumentációkat a NATO delegációnak aztán élő adásban szétszedik és átvizslatják az utolsó csavarig?

  Az eladó félnek nem kell tudnia semmiről, illetve kell, aki NATO országnak ad el haditechnikát annak tudnia kell, hogy benne van a pakliban, hogy esetleg ránéznek a szövetségesek, ennyire nem lehet naiv Putyin sem, hogy erre nem gondol.
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Miért tenne ilyet?Vagy tán olyan összeesküvéselméletet láttok bele,hogy a törökök megveszik az S400-at átadnak mindent teszem azt az amerikaiaknak akik meg kifizetik a vételárat a törököknak?
   
 9. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Az érem másik fele, hogy az orosz titkosszolgálat annyira mozog otthonosan Törökországban, hogy ők szóltak időben Erdogannak, amikor elindultak a puccsista kommandósok érte. Így kicsit nehéz lenne titkos infókat áfadni az S-400ról. Lehet, hogy érzékeny játék a török eladás, de ők sem ma kezdték ezt.
   
  ghostrider, fishbed and papajoe like this.
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Csak azt nem értem, mert ez valószínű így van ahogy írtad, hogy mi nekik benne a buli. Pusztán pénzt simán szerezhettek volna civil/nem ennyire érzékeny haditechnika eladásával is.
   
 11. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Passz, nem látok bele Putyinék fejébe. Egyrészt a pénz, a török NATO távolodás fokozása, még egy szálon magukhoz kötés az energia szektor mellett, állandó kvázi katonai jelenlét Törökországban (a beüzemelésre, oktatásra, üzemben tartásra gondolok), plusz az USA "bosszantása".
   
  fishbed and zsolti like this.
 12. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Tulajdonkeppen szerintem ez törtenik az egyiptomi latszolag örult fegyverbeszerzesek körul, ha kizarjuk a sima korrupciot, mint mozgatoeröt. Valakik neveben a koldusszegeny Egyiptom összevasarol mindenfele ertelmetlen haditechnikat, parhuzamosan sokfele vadaszgep, helikopterek, Mistral hajok, stb....
  .
  De a törökök nem hinnem, hogy az USA megbizasabol tettek ezt, mert ha ez lett volna a cel, es csak bohockodas az F-35 hiszti, akkor az USA engedte volna, hogy a törökök korabban megvegyek a kinai legvedelmi raketakat. Ne felejtsuk el, a török nem elöször adja elö ezt a musort. Viszont ha mar igy alakul most, az USA es Izrael biztosan kivancsi lesz ra.
  .
  Egyebkent tud arrol valaki hirt, hogy az oroszok teszteltek-e kulön török verzios S-400 prototipusokat, ill hogy török szemelyzetek voltak-e kint tipusatkepzesen, eleslöveszeten, stb? Vagy pl epitenek-e oroszok aktiv közremuködesevel raketabazisokat Törökorszagban?
  .
  Amugy ha az S-400 nem kapcsolhato be a török/NATO legvedelmi rendszerbe, akkor csak ugy egymagaban mire lesz jo?
   
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Kb. így gondolom én is a mögöttes célokat, de ez nekem túl kockázatosnak tűnik részükről. Persze ŐK jobban tudják fixre mint én.
   
 14. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  A ruszkik szerintem is már többször átgondolták azt, hogy eladnak egy elég új rendszert NATO-tagállamnak. Bebiztosították az elektronikát ez szinte száz százalék.
  A játszma kétoldalú, a törökök hosszú távon a regionális nagyhatalmi státuszra bazíroznak az biztos. Most kezdtem olvasni Davotoglu könyvét, iszonyat bonyolult a Közel-Keleti hatalmi konstelláció. A NATO-tagságból származó előnyök lefölözése után egyre inkább saját útjukra fognak lépni, az is biztos.
   
  ghostrider likes this.
 15. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Szerintem csak nekünk látszik úgy, hogy hiba. A valóságban jóval rafináltabbak, ha komoly az ügy.
   
  Masztiff likes this.
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Látom feledéseb merült amit még a török Sz-400 megrendelés aláírása előtt írtam. A törökök orosz hitelből veszik az Sz-400-at. A törökök csak előleget fizettek saját pénzből.
   
  Panzerfaust and Bleroka like this.
 17. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  "Az 1974-es török invázió óta eltelt negyed évszázad egyik „legforróbb” ciprusi ügye 1997-ben pattant ki, kis híján háborúba sodorva két NATO-tagot, Görögországot és Törökországot. A történet úgy kezdődött, hogy a komolyabb légierővel nem rendelkező Ciprusi Köztársaság elhatározta, légtereinek védelmét megerősítendő, légvédelmi rendszert vásárol Oroszországtól. Az Sz-300-as rakétakomplexumért Ciprusnak megközelítőleg 430 millió amerikai dollárt kellett volna fizetnie, az üzlet azonban elmaradt, illetve módosult egy kicsit, Törökország ugyanis azzal fenyegette meg Ciprust, hogy az újonnan vásárolt rakétákat megérkezésük pillanatában megsemmisíti. A törökök haragját az váltotta ki, hogy az Sz-300-as rakéták ugyan valóban védelmi célokat szolgálnak, ám 150 kilométeres hatótávolságuk lehetővé tesz akár egy Törökország felé irányuló támadást is. Az ügy végül - hosszú huzavona és nemzetközi közbenjárás után - úgy oldódott meg, hogy Klerídesz elnök 1999-ben lemondott a légvédelmi rendszer telepítéséről, és arra kérte oroszországi szállítóit, a megvásárolt rakétákat Krétára szállítsák."
   
  ghostrider, fishbed and fip7 like this.
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Akkor ezt is tisztába raktuk,köszi.
   
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ott volt 1 órája a linkben amit beraktam.
   
  dudi likes this.
 20. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az elkerülte a figyelmem.
   

Ezen oldal megosztása