1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sz-400 Triumf (SA-21 "Growler")

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem így működik.Azért nem NATO-t vettek mert a NATO ellen kell=eszükben sincs megmutatni nekik.
   
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Legalább is most TE így gondolod.
  Aztán vagy igazad van, vagy nem.
   
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Vagy Brit, Német, Francia bármit.
  A Szaudiak az USA után nagyon de NAGYON sok pénzt elköltenek Európában is. Azért nézünk el nekik igen sok mindent.
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  A jenkik már kérték is a törököket, hogy átnézhessék az Sz-400-at...
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

  A törökök most sakkoznak. A második osztály Sz-400 szállítása jelenleg be van fagyasztva. Mindent akarnak a törökök : F-35, Patriot, Sz-400. Kíváncsi leszek mi lesz ebből.
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Neeee, NEEEM hiszem el :p.
  Hű de meglepődtem :D.

  Balekság volt eladni a törököknek, ezt már mikor híre ment hogy tényleg leszállítják nekik az oroszok, akkor leírtam. Az utolsó utáni pillanatig én tényleg azt hittem, hogy csak kamu - pletyka a török Sz-400.
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Írnám, hogy a pénz miatt, de nem írom mert az üzlet több mint fele orosz hitelből van finanszírozva. Másik oldalról nézve ez egy politikai győzelem, hogy NATO országnak adták el a rendszert.
   
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez egy balfaszság. Ha véletlen megy Erdogan, 1 héten belül nem csak a NATO, de még Izrael is nyíltan fogja ezer oldalról lepróbálni hogy hogyan kell repülni/harcolni ellene.

  Ha lesz F-35 a törököknek, akkor is.

  Szerintem is küldhették volna akár Washingtonba is rögtön.
   
  gacsat likes this.
 9. boki

  boki Well-Known Member


  Rizikó mindig megvan. Moszkvában csak jól átgondolták a dolgokat (vagy nem) A törökökben, Erdoganban vakon bízni nem túl szerencsés. Lásd a Szu-24M lelövése.
   
 10. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Azért Iván se teljesen hülye. Olyan SZ-400-at adtak el Jumurdzsáknak, amiről TUDTÁK, hogy a NATO meg fogja vizslatni.
   
  gacsat and svajcibeka like this.
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ezzel együtt is hülyeség volt, mert ez az SZ-400 nagy részt az az SZ-400 amit ők is használnak a saját légvédelmükben, pár dolgot meg lehet változtatni(főleg frekvenciákat, programkódot) de mindent nem.
  Egyértelműen előny az ha az ellenfél meg tudja szakérteni, pláne rá tud készülni az eszközödre.
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Eddig kb. ötvenszer volt róla szó. Akkor miért vállalják fel nyugat-európai és az USA is, hogy amerikai rendszereket adnak el oda, ahol hagyományosan szovjet-oroszt is használnak? Gondolod akkor ők is posta/email fordultával küldik ki a nemzetbiztonságilag kritikus adatokat, mert csak...?

  Vegyük már észre, hogy a hidegháború alatt is kilóra 3. világbeli országból alig párszor sikerült pénzért direktbe megvenni dolgokat. Ilyen volt az indonéz Dvina 1966-ban (?) és csá. Minden a helyi konfliktusokból guberáltak össze. Kubot araboktól, Oszát valahonnan Afrikából, stb.

  A franciák nem aggódnak, hogy Rafale és saját francia fegyvereik titkait azonnal eladja India? Vagy az oroszok miért nem aggódtak Indiánál emiatt, amikor nyugati kapcsolat is volt a Mirage-2000 típus kapcsán? Stb.

  Vagy itt mindenki puszira megadja a személyes adatait, bankkártya PIN kódot és mást is boldog boldogtalannak haveri alapon...?
  El lehet ezt játszani. Max. egyszer. Aztán soha többet nem adnak el neked semmit.

  Egyébként nem értem ezt a nagy mágiát és misztériumot. Az Sz-400 egy kb. 20 éves fegyverrendszer, amit csak 2007 után tudtak elkezdeni nagy számban gyártani, a kínai Sz-300PMU2 eladás pénzekből. A rendszer alapjai a '70-es évekig nyúlnak vissza... Az ARH rakéta még mindig csak a hírekben és szép papír HMZ, de OTH képességét sem demonstrálta még.

  Sokkal érdekesebb lenne az Sz-350, mert az valóban egy új rendszer. Na, azt nem is adták el még senkinek érdekes módon pedig van export változata. Pedig az én szememben összességében a kisebb HMZ ellenére is potensebb, átgondoltabb és nem szovjet léptékű.
   
  Bleroka and fishbed like this.
 13. boki

  boki Well-Known Member

  Nagy viszhangot keltett orosz katona-politikai szakértő körökben is az Sz-400 eladása. Tartották tőle, hogy titkos technológiák a NATO kezébe juthatnak. Hogy a kedélyeket megnyugtassák a gyártó közé tette, hogy milyen védelemmel van ellátva az Sz-400 másolás, számítógép feltörése...stb ellen.

  Megkerestem a cikket:
  https://versia.ru/prodazha-s-400-turcii-mozhet-privesti-k-utechke-sekretnyx-texnologij
   
  gacsat, fishbed and zsolti like this.
 14. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Annyira nem nem tudták exportverzióvá alakitani, hogy végül Sz-75 legyen.... Kicserélik, vagy kiszerelik a saját-idegen felismerőt, variálnak a software-rel, mondván hogy le kellett forditani angolra, de annyira a török se hülye, hogy ne vegye észre, ha az ő Sz-400-uk már nem is Sz-400.
  .
  Egyébként az Sz-400-ból lehetne adatokat kinyerni és igy megismerni pl az F-35-öt? Mondjuk nem azonnal, mert az elején a törökök és az amerikaiak nagyon figyelhetnek, nehogy a rendszer kémkedjen, de mondjuk később, valami nagyobb mélységű javitás, szükséges karbantartás, upgrade kapcsán kerül bele valami, vagy töltődik le valami adat szervizelés közben?
  .
  Ha ezt a lehetőséget kizárjuk, akkor ugyanis teljesen értelmetlen ez az Sz-400 akció az oroszok részéről. Ha csak a Szu-24-ért akartak volna valami bűnbánó kárpótlást a törököktől, vetethettek volna velük Superjet utasszállitókat, az sajnos úgyse kell senkinek, vagy mondjuk Mi-17 helikoptereket, bármit mást.
   
 15. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  "When you try to bypass the password and crack the system, the computer will automatically destroy all the data stored in it. Allegedly, Turkey, according to the agreement, does not have the right to disassemble the complexes and make additions to them. According to manufacturers, this ensures that Russian S-400 systems are reliably protected from any encroachment on copying."
  .
  Tehát az első kérdés, hogy a törökök rájönnek-e, hogy putin01 a titkos jelszó a belépéskor.
  A második védelmi lépcső pedig az lenne, hogy a legendásan megbizható törökök MEGIGÉRTÉK, hogy nem szedik szét, és nem néznek bele? :) :) :)
   
  zsolti and gacsat like this.
 16. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Abban is van valami rizsszem, ami egyből a KGB központba küldi az adatokat.
   
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Mackócskák,per pill szerintem az Orosz a legjobb hírszerzés,nem azért,mert úgy gondolom,hanem mert ami látható,pl feltörték a klingonné levelezését,meg ki tudja mág mit a fehér házban,ha már ott voltak,ne feledjük,hogy kardigánt a cia akarta megpuccsolni,és szét rakétázni a püspök falatját,simán tudtak róla,Krímet levezényelték a cia orra előtt,saját glonassuk van,kb qrva sok kém szputnyik,globális kém hálózat,látjuk,hogy képben vannak Szíriában,nálunk a spájzban vannak,Oo nég mindig szuperhatalom,ne tévedjünk el,diplomáciában iskolázza az usát,meg az egész nyugatot,szóval tételezzük fel,hogy tudták mit csinálnak,mikor eladták az S-400-at kardigánnak,picit többet látnak a világból,mint mi.:D
  No,meg azt se tételezzük már fel,hogy a yenkik hasra esnének attól,amit abban az S400-ban találnak.:rolleyes::D
   
  svajcibeka and fedett_mókus like this.
 18. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  fishbed and gacsat like this.
 19. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 20. gacsat

  gacsat Well-Known Member

Ezen oldal megosztása