1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sz-500 (55R6M "Triumfator-M")

Diskurzus a(z) 'Ballisztikus rakéta-elhárító rendszerek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  A 80-as évek végén a 470km hatótávolságú Oka komplexum R-400-as rakétáját is harcászati-hadműveleti-nek próbálta a VSz eladni.
  ;)

  Tapolcán fel is állt az Oka technika fogadására a 3. osztály, majd a rendszerváltáskor szerencsére törölték a beszerzést.
   
 2. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  Az Amcsik is eladták már a THAAD-ot vagy három arab országnak...
  ... ha már egyszer beleölted a kifejlesztésbe a 8.3 ezer millió dollárt, akkor a gazdag szövetségesek nyugodtan beszállhatnak.
  :D
   
  Python and fishbed like this.
 3. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Az egy igen jelentős előrelépés lett volna a fegyvernemnél a Scud után.
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  fip7 and fishbed like this.
 5. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  :eek:

  http://hvg.hu/tudomany/20190519_Az_oroszok_mar_a_NATOban_vannak

  Már eldöntött kérdés, hogy Törökország Sz-400-as légvédelmi rakétarendszert vásárol Oroszországtól - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök, azt is jelezve, hogy Ankara és Moszkva a jövőben közösen fog gyártani Sz-500-as rakétarendszereket.
   
  fishbed and rudi like this.
 6. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Törökország nem Franciaország, mindig is "tökösebbek" voltak. Lesz miről beszélni a következő NATO megbeszélésen. Ha megvalósul, akkor az precedens értékű lenne!?
   
  fishbed likes this.
 7. rudi

  rudi Well-Known Member

  Rossz a cikk címe.
  Nem az Oroszok vannak a NATO ban hamem a Törökök a NATOn kívül
   
  fip7, fishbed, szegcsab and 1 other person like this.
 8. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Ha a Boszporusz kiesik a NATO-nak, akkor a Románok foghatják a fejüket.
   
  fip7, KoviUbi, fishbed and 2 others like this.
 9. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  :)
   
 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Egy afrikai töketlen fecske segge,és lelőtte....;)
   
  gacsat likes this.
 12. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Ne igyunk előre a medve bőrére, hogy stílszerű legyek. Mély meggyőződésem, hogy a törökök csak az árát igyekeznek ezzel a taktikázással srófolni, hogy végül amerikai rendszert választanak mégis.
  1. kicsiben pontosan egyszer ezt már előadták, amikor egy kínai légvédelmi rakétarendszer kiválasztásával sokkolták az USA-t, de azután meggyőzhetőek voltak, gondolom számos engedményt csikartak ki ezzel. És gondolták, ha ez a trükk egyszer bevált, miért ne csinálnák meg újra nagyban is?
  2. Szerintem az oroszok maguk is tudják, hogy ebből nem lesz semmi, ezért is nem igyekeznek leszállítani semmit a törököknek. Ha az oroszok tényleg szállitani akarnának és látszik, hogy van ellennyomás az USA részéről, akár saját készletből is szállítanának gyorsan valamit, csak hogy a kérdés és a huzavona gyakorlati lépéssel eldőljön.
   
 13. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Erdogan két irányba is taktikázhat ezzel a kártyával, USA felől is csikarhat ki engedményeket és Oroszország felől is. A héten Szíriában mocorgás kezdődött a török befolyású területek felé, ami pár napig tartott, aztán Erdogan telefonon beszélt Putyinnal és leállt a dolog. Mivel hathatott Putyinra? Vagy ezzel, vagy a gázzal. Ha erre megy ki a játék akkor még sokáig elhúzódhat ez az ámítás, mert csak addig lehet ezt játszani amíg lebeg az ügy, amint megkapná Törökország az S-400-at nem lehetne tovább taktikázni vele.

  De van egy másik verzió is. Arra is kimehet a játék, hogy a NATO kezébe kerüljön az orosz technológia, az USA látványosan ellenkezik hogy meghozza az oroszok kedvét az üzlethez, közben meg már alig várják, hogy tüzetesen átvizsgálhassák a technikát. Mert hát erről lenne szó, NATO ország kapna kézbe S-400-at, sőt már S-500 alkatrészt is gyártana. Ez olyan mintha az USA Belaruszban akarna THAAD alkatrészt gyártani remélve, hogy Moszkva majd nem kukkant bele mi folyik ott.

  Abszurd az egész, mindenki hazudik, mindenki át akarja verni a másikat, semmit nem lehet már elhinni ebben az ügyben. Akkor lehet majd elhinni, hogy Törökországnak S-400-a vagy F-35-e lesz ha videó is lesz róla, hogy ki mit mond itt már semmit sem jelent.
   
  Nagy Csaba and gacsat like this.
 14. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A görögök is kaptak Sz-300ast.
   
 15. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Amit rögvest Kréta szigetére telepítettek, mert full nem illet bele a NATO integrált légvédelmi rendszerébe. Majd az egész NATO oda járt az Sz 300 ellen gyakorolni.....
   
  fishbed, Masztiff and gacsat like this.
 16. Roni

  Roni Well-Known Member

  Így lesz ez a törököknél is :)
   
  gacsat likes this.
 17. boki

  boki Well-Known Member

  + Izrael
   
  Nagy Csaba and gacsat like this.
 18. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Majd kiderül pár nap múlva, hogy megálltak a szírek vagy csak időt adtak a törököknek, hogy elpucoljanak.Addig meg mehet a találgatás, hogy melyik hatott melyikre.
  Az tény, hogy Erdogannak nagy lehetőségei vannak, de azért az Sz-400-ból se azt kapják, mint amit az oroszok használnak.
  Nem olyan okos Erdogan szerintem, hogy ő ilyen nagy távlatokban gondolkodjon.Neki addig van esze ameddig az országon belül kell megtartani a hatalmat, de ezt a globális politikai játékot nem hinném, hogy nagyon értené.Márpedig itt nagy játszmáról van szó, ha igazad van.
   
 19. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Nem gondolnám, hogy ez a receptayyip ennyire nagyratörő ember és globálisan akarna játszani, pláne h Szirában köveken és háborún kivül nem sok minden van. Helyi szinten fontos akar lenni, saját külföldi bankszámláit hizlalni akarja, és megtartani a hatalmát. Ezen az Sz-400 bulin simán keresni akar, mint minden valamirevaló diktátor, és tetszik neki, hogy két nagyhatalmi oldalról (amerikai és orosz) is hizelegnek és igérgetnek neki.
   
  Nagy Csaba likes this.
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Sz-500 elemek

  [​IMG]
   
  Rotten878 and Roni like this.

Ezen oldal megosztása