Sz-75 Dvina / S-75 Dvina / SA-2 Guidline (Szovjetunió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 901
68 274
113
Akkor tulajdonképp azt is lehet mondani, hogy van egy működő Sz-75 osztályuk, de lehet, hogy csak éleslövészeti célanyag biztosítására használják.
A linkelt videóban láthatod a teljes bolgár légvédelmi parkot. A tavalyi nagyszabású PVO gyakorlaton(a bolgár PVO megalaukásának 60. évfordulója alkalmából) lőttek mindenből: Sz-75, Sz-125, Kub, Sz-300PMU(PSz export verziója)
 
 • Tetszik
Reactions: fip7

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 759
11 762
113
Nagyon kíváncsi lennék a cserére. A képek alapján lehet, hogy simán szilárd tüzelőanyagúra cserélték az egészet?
Halvány fogalmam sincs. Most futottam bele ebbe.
Ami biztos, hogy szilárd lett, de az a továbbfejlesztett KS-1/HQ/12. Az lényegében egy felpimpelt szilárd hajtóanyagú második fokozat.
Na de az eredetibe????
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
8 286
19 388
113
5Ja23 légvédelmi rakéta a nagy manőverező képességű célok ellen
5Ya23_01.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and BJani