1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szimpatizánsok és fóbiások kávéháza

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - ghostrider által indítva @ 2015. július 19..

 1. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Nem kioktatásnak szántam. :)
  De szerintem az nem megoldás, hogy mindenkit kitiltanak, aki eltérő véleményt hangoztat (még, ha az tökhülyeség is, vagy pedig vélhetően bérkommentelő az adott személy). Amíg nem "flood"-ol, vagy más, kifejezetten destruktív módszerrel nem él. Ulippo meg még valahol hasznos is, mert gyakran azokat a kamuhíreket, ferdítéseket írja le, amiket az átlag, a mainstream médiából tájékozódó emberek is kapnak. Tehát, ha itt megjelenhetnek és aztán megcáfolódnak a hírei, feltevései, akkor az direkt jó is azon olvasók számára, akik nem mélyedtek el kellően a témában és ezért nincsenek "képben".
   
  2ndt likes this.
 2. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Ide is beteszem az alábbi hsz.-t, hogy ha valaki itt akar reagálni rá.

  Röviden reagálnék a hozzászólásokhoz (Grumman E-2 topicból).
  Én úgy gondolom, hogy egy jó haditechnikai fórum négy elvárásnak kell, hogy megfeleljen. 1. Egyértelmű, könnyen kezelhető, hiteles technikai adatok, leírások. 2. Lehetőleg minél nagyobb mennyiségben nagy felbontású, jó minőségű értékelhető képek és ábrák, rajzok és videók gyűjteménye. 3. Háttér a reális, legalapvetőbb ismereteken alapuló objektív vélemények kifejtéséhez, ütköztetéséhez. 4. Friss hírek, adatok, ismeretek közlése.
  Sokan laikusként inkább a képeket nézik meg, (főleg, ha egy helyen megtalálhatóak és akár kimenthetőek) a száraz, tényszerű, számukra nehezen értékelhető adatok helyett. Szintén sokan vannak akik az adatokat, leírásokat böngészik, hasonlítgatják egymáshoz. Vannak, akik csak a friss hírekért látogatják a fórumot, míg vannak, akik szeretnek vitatkozni, heccelődni, trollkodni. De szerintem nagyon sokan vannak, akik mindenből akarnak, legfőképpen új ismeretekre szert tenni.
  Az interneten ha igazán jó minőségű képeket, videókat, leírásokat, adatokat akar valaki összeszedni, egyáltalán nincsen könnyű dolga. Tudni kell keresni. Magyarországon azért elég sokan nem tudnak kellő mélységben angolul, németül, oroszul, franciául, ezért korlátozott lehetőségekkel rendelkeznek. Ha egy magyar haditechnikai / biztonságpolitikai fórumon a fentieket mind megtalálják, akkor az egy jó, sokak által kedvelt és látogatott fórum lesz, nem egy zártkörű valami.
  A fenti érveiteket el tudom fogadni, főleg, hogy sokan mobil telefonról neteztek, annak minden negatív hozadékával együtt, ami főleg a sok és nagy felbontású képek megjelenítésében okoz problémát. Mindennek és mindenkinek nem lehet egyszerre megfelelni. A sok, lehetőleg minél nagyobb felbontású képek, ábrák nem a telefonos fórumozást segítik. Én nem is netezek telefonon, pedig most már megtehetném. Úgy gondolom, hogy a nagy mennyiségű kép mellett értelmes, értékelhető, új információkat tartalmazó hozzászólásokat is teszek. Mivel a képek általában nagyon sok linkről származnak, nem tartom célszerűnek, csak a linkek megadását.
  Jó ötletnek tartom a Molni-tól, hogy előre jelezze valaki, hogy milyen hozzászólás következik.
  Ahány ember, annyi vélemény és igény.
   
  arbalest likes this.

Ezen oldal megosztása