Szimpatizánsok és fóbiások kávéháza (Fórumozók egymással kapcsolatos problémái)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
9 130
15 921
113
Jó a gyógyszered. Az említett kifejezést talán a magyar szakzsargon ismeri? Amennyiben nem, akkor várj a sorodra.
Nagyon arrogánsnak tetszik lenni! :rolleyes:

Parapitecusnak beszólogatáson kívül van bármi hozzáadott értéke a fórumon?
Állítóülag hű de nagy tudású veterán, aztán baromira nem mond semmi hasznosat, csak mindenkit leolt...
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 748
4 463
113
Nagyon arrogánsnak tetszik lenni! :rolleyes:

Parapitecusnak beszólogatáson kívül van bármi hozzáadott értéke a fórumon?
Állítóülag hű de nagy tudású veterán, aztán baromira nem mond semmi hasznosat, csak mindenkit leolt...
Valóban súlyos beteg vagy, a szövegértéssel problémád van, inkább óvodás gyerekverseket kellene nézegetned, de ez legyen a te dolgod.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 567
14 995
113
Változó. Az első pár héten 2-3-an kezeltük őket, aztán kicsit szélesedett a skála és megkapták a témákat ügyeletesek, estés szerkesztők is. Tehát egy ideig, amíg nagyon hot topic volt, kb. mindenki kezelte őket, olyan emberek is, akik nem feltétlen foglalkoztak haditechnikával vagy geopolitikával korábban. Mostanában, az érdeklődés csökkenésével együtt kezdenek visszaszivárogni hozzám a témák, jelenleg az ilyen cikkek kb. 60%-ára van ráhatásom.

Ettől függetlenül mindenkivel előfordul néha-néha, hogy benéz valamit és faszságot ír, még saját témáján belül is, de én hiszem, hogy arányaiban nálunk kevesebb faszság jelenik meg, mint más portálokon.
Ha már itt tartunk, akkor elengedek egy kritikát, mint régi és mára ex-olvasótok, nem személy ellen irányul, hanem egy újság "ellen":

- hanyagoljátok a hatásvadász "kimondta/kiszivárgott/kiderült/bemondta/egy bizonyos ország/sosem látott/stb.." címeket. Ez nem a minőségi újságírás, hanem blikk/stern/ripost "színvonal"

- régen volt egy nagyon erős gazdasági vonal, kevés bulvár-szarral, majd ha jól emlékszem lett egy vezetési váltás, majd jött a "legyünk index-eb az index-nél", pörgött is a kovid/majomhimlő, most meg az ukrán vonulat, abból is a pro-ukrán bullshit. Nem mondom, hogy ne foglalkozzatok a témával, de bulvárban, hanem gazdasági, pénzügyi vetületben. Ugyanez az energia, ipar vonalon. Ez manapság jóval több és összetett téma, az átlagember nem is érti, miből lesz a hogyan.

- Miért majmojjátok az index-et 95%-ban és lesztek egy tucat, ha lehetnétek 100%-ban a portfolio, mint egyedi jelenség?

- hiányzik a másik oldal, lásd rengeteg pro kriptó cikk, miközben az élet nem fenékig pénzszámlálás.

- hiányoznak a jó kerekasztal beszélgetések - széles spektrumból - Várkonyi Gabiék többet csinálnak ilyeneket a youtube-ra, mint a jóval nagyobb pénzmaggal bíró portfoliós háttérország. Miért? A "rendezek egy konferenciát BIM-ből" és társai belterjes zsúrbulik, ahol a BIM (akármi) szakma maroknyi képviselője körbe udvarolja egymást - ezúttal személyesen, nem a LinkedIn-en. Ennél azért többet is lehetne csinálni.

Elhiszem, a reklám banner a látogatottság után hozza a pénzt, de az a látogatottság maximum az újság tulajdonosának jó, de nem az értő olvasónak.

Ha magas minőségű és gazdasági/geopolitikai/ipari/energetikai/ ám legyen, katonai cikkek lennének és nem bulvárszar, akkor nagy valószínűséggel külföldről is előfizetnék, de úgy nem vagyok hajlandó, hogy mellette egy blikk/index/telex "színvonalú" bagázst is tartsak el és fogadjam el, hogy ami ma a "signature" és extra, az évekkel ezelőtt a gazdasági bloggerek terepe volt. Hozzáteszem, sok blogger még ma is aktív.

Ez nekem így egy brutális "intellektuális infláció", amit nem nyelek be.