Szimpatizánsok és fóbiások kávéháza

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
Nagyon arrogánsnak tetszik lenni! :rolleyes:

Parapitecusnak beszólogatáson kívül van bármi hozzáadott értéke a fórumon?
Állítóülag hű de nagy tudású veterán, aztán baromira nem mond semmi hasznosat, csak mindenkit leolt...
Valóban súlyos beteg vagy, a szövegértéssel problémád van, inkább óvodás gyerekverseket kellene nézegetned, de ez legyen a te dolgod.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 761
17 817
113
Változó. Az első pár héten 2-3-an kezeltük őket, aztán kicsit szélesedett a skála és megkapták a témákat ügyeletesek, estés szerkesztők is. Tehát egy ideig, amíg nagyon hot topic volt, kb. mindenki kezelte őket, olyan emberek is, akik nem feltétlen foglalkoztak haditechnikával vagy geopolitikával korábban. Mostanában, az érdeklődés csökkenésével együtt kezdenek visszaszivárogni hozzám a témák, jelenleg az ilyen cikkek kb. 60%-ára van ráhatásom.

Ettől függetlenül mindenkivel előfordul néha-néha, hogy benéz valamit és faszságot ír, még saját témáján belül is, de én hiszem, hogy arányaiban nálunk kevesebb faszság jelenik meg, mint más portálokon.
Ha már itt tartunk, akkor elengedek egy kritikát, mint régi és mára ex-olvasótok, nem személy ellen irányul, hanem egy újság "ellen":

- hanyagoljátok a hatásvadász "kimondta/kiszivárgott/kiderült/bemondta/egy bizonyos ország/sosem látott/stb.." címeket. Ez nem a minőségi újságírás, hanem blikk/stern/ripost "színvonal"

- régen volt egy nagyon erős gazdasági vonal, kevés bulvár-szarral, majd ha jól emlékszem lett egy vezetési váltás, majd jött a "legyünk index-eb az index-nél", pörgött is a kovid/majomhimlő, most meg az ukrán vonulat, abból is a pro-ukrán bullshit. Nem mondom, hogy ne foglalkozzatok a témával, de bulvárban, hanem gazdasági, pénzügyi vetületben. Ugyanez az energia, ipar vonalon. Ez manapság jóval több és összetett téma, az átlagember nem is érti, miből lesz a hogyan.

- Miért majmojjátok az index-et 95%-ban és lesztek egy tucat, ha lehetnétek 100%-ban a portfolio, mint egyedi jelenség?

- hiányzik a másik oldal, lásd rengeteg pro kriptó cikk, miközben az élet nem fenékig pénzszámlálás.

- hiányoznak a jó kerekasztal beszélgetések - széles spektrumból - Várkonyi Gabiék többet csinálnak ilyeneket a youtube-ra, mint a jóval nagyobb pénzmaggal bíró portfoliós háttérország. Miért? A "rendezek egy konferenciát BIM-ből" és társai belterjes zsúrbulik, ahol a BIM (akármi) szakma maroknyi képviselője körbe udvarolja egymást - ezúttal személyesen, nem a LinkedIn-en. Ennél azért többet is lehetne csinálni.

Elhiszem, a reklám banner a látogatottság után hozza a pénzt, de az a látogatottság maximum az újság tulajdonosának jó, de nem az értő olvasónak.

Ha magas minőségű és gazdasági/geopolitikai/ipari/energetikai/ ám legyen, katonai cikkek lennének és nem bulvárszar, akkor nagy valószínűséggel külföldről is előfizetnék, de úgy nem vagyok hajlandó, hogy mellette egy blikk/index/telex "színvonalú" bagázst is tartsak el és fogadjam el, hogy ami ma a "signature" és extra, az évekkel ezelőtt a gazdasági bloggerek terepe volt. Hozzáteszem, sok blogger még ma is aktív.

Ez nekem így egy brutális "intellektuális infláció", amit nem nyelek be.
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
nem én oltogatok le mindenki mindenért - te meg semmi mást nem teszel. Ha olyan hű de nagy szaki vagy mint itt néhányan gondolják, akkor néha mutathatnál belőle valamit...
Arra gondolsz, hogy egyesek esti meséket írnak, teli vélt, vagy valós gondolatokkal? A lelki szemetesládát a női lapozóban kell kiüríteni. Ez pontosan igaz rád, mivel össze-vissza írogatsz mindenféle dolgot, mely nem a témához kapcsolódik. Ezután én is elengedem a veled kapcsolatos válaszokat. Egyébként a topikok jellemzője a vélemények ütköztetése. Attól nem lesz informatív, hogy újságcikkeket tallóztok be, gépi fordítóval.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 202
113
Arra gondolsz, hogy egyesek esti meséket írnak, teli vélt, vagy valós gondolatokkal? A lelki szemetesládát a női lapozóban kell kiüríteni. Ez pontosan igaz rád, mivel össze-vissza írogatsz mindenféle dolgot, mely nem a témához kapcsolódik. Ezután én is elengedem a veled kapcsolatos válaszokat. Egyébként a topikok jellemzője a vélemények ütköztetése. Attól nem lesz informatív, hogy újságcikkeket tallóztok be, gépi fordítóval.
te nem teszel hozzá semmi értemi új információt a fórumhoz, az tuti! Csak mindenkit leoltasz személyeskedve.
 
  • Tetszik
Reactions: Ocses and Busho3301

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
Nagyon arrogánsnak tetszik lenni! :rolleyes:

Parapitecusnak beszólogatáson kívül van bármi hozzáadott értéke a fórumon?
Állítóülag hű de nagy tudású veterán, aztán baromira nem mond semmi hasznosat, csak mindenkit leolt...
Figyelj kedves fórum társam! Amennyi információval rendelkezem, az a szűk agyadnak sok lenne. A veterán fogalmával sem vagy tisztában, el kellene menned egy tartalékos tanfolyamra, az talán segítene a tisztánlátásodnak. Meg kellene értenetek, hogy nem minden információt szabad közkincsé tenni. Ti találgathattok, bízva abban, hogy a beszerzők ezt figyelembe veszik, hát nem. A beszerzés politikai és katonai igényekre támaszkodik. Hiába áltatjátok magatokat, hogy a fórum befolyásolja a beszerzéseket. Az illetékesek olvassák a bejegyzéseket, de ez nem meghatározó tényező.
Az pedig hozzáadott érték, hogy neked válaszoltam.
Ezek után bármit írhatsz rólam, nem fogom figyelembe venni, hiszen te vagy a legtájékozottabb is.
Ezek után tájékozódj a különböző cikkekből, oszd meg őket, már amennyiben valaki nem olvasta az eredetijét. Helyezz el szmájlikat minden szavad után, ha ez neked jót tesz. A helyesírás sem bűn.
 
Status
Not open for further replies.