Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az ős változatáról beszéltem. Abban semmiféle GPS nem volt.A HARPOON univerzalisan ASM es foldi celpont (csak partkozeli) Nem vagy vagy hanem mindkettot tudja. Az egyiket radarral a masikat meg GPS koordinata alapjan tamadja
Biztos? Én ilyen hírrel nem találkoztam.....Pár hete indítottak P-800-asokat is ukrán szárazföldi célpontok ellen. Vagy az Bastion verzió volt?
Ezt honnan veszed?A p-1000-nek aktiv radaros iranyitasa van, ezzel nem talalnal el semmit szarazfoldon. Nem valami szuperradar, nyilt vizen egy nagy femtomeget megtalal, kb ennyit tud.
Inerciális navigációról még nem hallottál?A GPS előtt is voltak nagy batótávolsúg fegyverek. Egy ilyennek a tadar csak korrekcióhoz kell.pontosan
Ha ennyire nem értesz hozzá, akkor miért okoskodsz?Ezt honnan veszed?
Párszor linkeltem már a Fekete-tengeri ukrán cikket, amiben a gáz kitermelő platformok is vannak.Spoiler, mintha a hajó teljes rádiócsendben próbált volna operálni egy helyzetben, ahol mindenki csak őt figylelte.
Az Sz-300F alaphelyzetben, Osza sehol. Majd pont a találat után húzták ezeket vissza?
Csak nem az lehet, hogy putyin is pont olyan zseni, mint a nagy sztálin volt anno, csak vértelen tisztogatás és bólogató hülyegyerekek vezetik a fegyveres erőket és adnak parancsot?
Mert a képek arra engednek következteni, hogy ez a hajó kb. szépen csendben várta azt...
... hogy elsüllyesszék...
Amkor műholdról, drónról és P-8-ról is követékk alsó hangon. Mire a fenére számítottak?
Az már csak a hab a tortán, hogy a szimbolika összejött, Moszkva elsüllyedt. Ennél jobb propaganda húzás nem is kell.
Rémlik még valakinek, hogy a Graf Spee elsüllyesztése után a kefebajszos átnevezte a Deutschlandot, hogy nemhog Németország elsüllyedhessen.
Egyesek semmiből se tanulnak...
Ezek modernizált rakétafegyvevzetek, volt is róla szó itt a HTKA-n.Ha ennyire nem értesz hozzá, akkor miért okoskodsz?
Nézzed már meg mikori. 1979.
Akkor hol volt DBS / SAR radar egy rakétában vagy akár ma?
Kérlek vázold már el, hogy egy hajók ellené készült radar, ami egy fémtömeget érzékel vízfelületen, az hogy a búbánatos faszban különböztet meg egy random terepen két épületet egymástól...?
Pontosan nem tudom hol láttam, de most csak ezt találtam:Biztos? Én ilyen hírrel nem találkoztam.....
Inerciális navigációról még nem hallottál?A GPS előtt is voltak nagy batótávolsúg fegyverek. Egy ilyennek a tadar csak korrekcióhoz kell.
Köszönöm, hogy megkerested ezt a hírt,ezt én is láttam....Pontosan nem tudom hol láttam, de most csak ezt találtam:
![]()
Russia Claims It Launched Bastion-P Anti-Ship Missiles Against Ground Targets In Ukraine
The Bastion-P is designed to sink ships, but Russia is apparently now making use of its secondary land-attack capabilities.www.thedrive.com
Olvasd végig amit írtam.Az inerciális navigáció önmagában nem elég pontos ahhoz, hogy szárazföldön bármilyen cél ellen értelmesen lehessen használni. (Ha rajta van a 350kt, akkor persze más a helyzet)
Erről jut eszembe, hogy amikor néztem hogy mi is hajtja-e "ladikot"
A P1000 szerintem nem volt modernizálvaEzek modernizált rakétafegyvevzetek, volt is róla szó itt a HTKA-n.
Nem okvetlenül, ez egy kb 10,000 tonnás hadihajó amely erősen balra dől így a hajót ért találatok által okozott kár nagy része nem látható.Sziasztok, nem nagyon ismerem, sőt egyáltalán nem, a hajók elleni rakéták potenciálját, de ha egy hajót rakétatámadás ér, annak azért jobban sérültnek kellene lennie. Ugyan csak a bal oldal látszik a képen, de én súlyos szerkezeti kárt itt nem látok. A tűz nyomai egyértelműek és valamiért meg is dőlt a hajó ( persze, mert víz került a testbe ... tűzoltóvíz ? ) . Nekem egyelőre nem állt össze a rakétatámadásos narratíva.
ok. köszönöm ... ugye ismert a Harpoon-os kép és az egy 221 kg-os töltettel bír. Azért az eléggé szétcsapta a célhajót. Itt pedig 2 Neptunról van szó. Persze a célhajó láthatólag nem egy rakétás cirkáló volt.Nem okvetlenül, ez egy kb 10,000 tonnás hadihajó amely erősen balra dől így a hajót ért találatok által okozott kár nagy része nem látható.
Az ukrán Neptun rakéta egy 160 kg-s harci résszel rendelkezik és az ukránok szerint elsősorban 5000 tonna alatti hajók megsemmisítésére alkalmas.
Ez egy b@aszott nagy hajó és ahová a rakéták csapódtak ott páncélozott is (nem 300mm mint régen a csatahajóknak, de attól még a páncél nagyban erősíti a aszerkezetet), nem fog egy kvázi H35 olyan sérüléseket okozni rajta mint amikoet a Falklandi háborúban láttál az ehhez képest pöttöm fregattoknál.Sziasztok, nem nagyon ismerem, sőt egyáltalán nem, a hajók elleni rakéták potenciálját, de ha egy hajót rakétatámadás ér, annak azért jobban sérültnek kellene lennie. Ugyan csak a bal oldal látszik a képen, de én súlyos szerkezeti kárt itt nem látok. A tűz nyomai egyértelműek és valamiért meg is dőlt a hajó ( persze, mert víz került a testbe ... tűzoltóvíz ? ) . Nekem egyelőre nem állt össze a rakétatámadásos narratíva.
Ha már Harpoon és hadihajó akkor szerintem ez egy jobb fotó...ok. köszönöm ... ugye ismert a Harpoon-os kép és az egy 221 kg-os töltettel bír. Azért az eléggé szétcsapta a célhajót. Itt pedig 2 Neptunról van szó. Persze a célhajó láthatólag nem egy rakétás cirkáló volt.
![]()