1 milliárd? Egy csúcs romboló 1,5 legalább. Egy akkora korszerű hajó, mint a Szláva, inkább 2 milliárd lehet tokkal-vonóval.
Visszafogott voltam mivelaz olvtars lathatoan nincs tisztaban az arakkal. Nem vennem a szivemre ha szivrohamot kapna.

1 milliárd? Egy csúcs romboló 1,5 legalább. Egy akkora korszerű hajó, mint a Szláva, inkább 2 milliárd lehet tokkal-vonóval.
Ez nem igy van. A teljes hajtas eroatviteli rendszer, amotorok es egyebb segedberendezesek tengelyek kormanymu stb stb mind mind borzasztoan hasznosak meg akkor is ha nincsenek mukodo allapotban. Ugyanis megtudod azt csinalni hogy felujitod esott var a raktarban es ha meghal a hajon akkor csak csere es nem szarazdokk es hosszu javitas. Ezert borzasztoan hasznos egy ilyen hajo es ezt mulasztottak el az oroszok.
Majd 20 évet állt,abban sem vagyok biztos,hogy ennyi állás után még bárki felelősséget vállal azért,hogy felújítja és az működőképes lesz.Még a harcjárművek egyszerű acélpáncéljának is van "szavatossági ideje",azon túl már a gyártó nem garantálja a védelmi képességet.
30-40 millio USD ert zsir ujat !!!??? Ugyan hol ? Segits mar nekem mert tudtommal egy ilyen hajo ujkori ara valahol 1 milliard USd korullenne ma !
Honnan vetted ezt az arat?
Azért arra feltennék pár sört, hogy hiába olcsóbb a munkaerő (ha olcsóbb még?), hogy a kínaiak sem hoznak ki egy Type 052D, pláne egy 055 rombolót 7-800 millióból, miközben egy új FIIA AB, vagy például egy japán Atago-Maya alsó hangon másfél milliárd, lassan közelít a kettőhöz. Iszonyat drágák ezek a hajók.Ez egy lassan 30-40 éves hajó, 30-40 évvel ezelőtti technológiai színvonalon, ami csak azért nevezhető egyáltalán hajónak, mert még úszik a vízen.Vagy legalábbis lebeg a felszínén.
Egy újkori hajó kerül 1 milliárdba, nem a fent említett éppenhogy-hajó.
Azt ne mondd nekem, hogyha ugyanazt a hajót, mint ami most is ott rohad Ukrajnában ha megépítenék maguknak az oroszok, akkor 1 milliárdba kerülne.A kínaiak kihozzák 7-800 millióból is a mai modern hajóikat, nem a 30-40 évvel ezelőttieket.Jó, hogy nem már zumwalt-szinten számolod ki 4-5 milliárdra darabját....
Szerintem nem mulasztottak el, egyyzeruen nem ert annyit amennyit az ukrik kértek.
Ez egy lassan 30-40 éves hajó, 30-40 évvel ezelőtti technológiai színvonalon, ami csak azért nevezhető egyáltalán hajónak, mert még úszik a vízen.Vagy legalábbis lebeg a felszínén.
Egy újkori hajó kerül 1 milliárdba, nem a fent említett éppenhogy-hajó.
Azt ne mondd nekem, hogyha ugyanazt a hajót, mint ami most is ott rohad Ukrajnában ha megépítenék maguknak az oroszok, akkor 1 milliárdba kerülne.A kínaiak kihozzák 7-800 millióból is a mai modern hajóikat, nem a 30-40 évvel ezelőttieket.Jó, hogy nem már zumwalt-szinten számolod ki 4-5 milliárdra darabját....
Saját erőből nem is tud. Nincs befejezve.Mióta nem mozdult?
Ki gondolta volna, hogy ez a névválasztás egyszer ennyire találónak bizonyul? Mondjuk ennyi erővel a Jacques Foches* (ejtsd: Zsák Fos) nevet is kaphatta volna (lsd. Jöttünk, láttunk, visszamennénk).Ukrajna cirkáló
![]()
"mélyvízi aknavetők is helyet kaptak egy KA-27-re méretezett helipad és három tucat AK-630-as ágyú mellett."
Megnézném azt a 36 db AK-360 rendszeet, hová fértek fel![]()