Szu-25 , -28, -39 / Su-25 , -28, -39 Frogfoot (Szuhoj, Szovjetunió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
35 023
67 180
113
Patriot-gyilkos Szu-25 változat?
 

http://izvestia.ru/news/545628
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 120
76 280
113
A napokban az ENSZ által kozétette fegyvereladási regiszter szerint a bolgárok 6 drb Szu-25K  kivont gépet adott el Grúziának 2012-ben.

http://bmpd.livejournal.com/546844.html
 

Galcom

Well-Known Member
2010. július 2.
942
3 088
93
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Bolgár békalábak Grúziának
Hello, úgy tudom, hogy a bolgárok nem vonták még ki a Szu-25-ösöket. Pont egy hete volt éleslövészeten a típus. Persze van másfél századnyi leállított gépük, melyek közül adtak el tavaly Grúziának.
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 116
123
63
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Bolgár békalábak Grúziának
Már akkor kellett volna vevőt keresnünk a gépeinkre, amikor le lettek állítva! Akkor biztosan gyorsabban el lehetett volna adni őket és valószínüleg sokkal több pénzért is.
Bár ez csak feltételezés a részemről.
 
 • Tetszik
Reactions: ravenlord

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 120
76 280
113
Baltimor (Voronyezs) junius vége

111931.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: Mark1993

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 662
113
Nézzetek át az Enlishrussiára. Van ott egy cikk az elvetélt Jak-102esről (vagy miről) Olyan, mint a Szu-25ös, csak nagyobb, két személyes, és olyan az orra, mint a Buránnak.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 662
113
<blockquote rel="Terminator">Patriot-gyilkos Szu-25 változat? Nagy vonalakban ismertethetnéd a cikket. Épp hogy a címet el tudom olvasni. 
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 120
76 280
113
Szoval ..2014-ben ujfajta Szu-25 -os jon ki, amely új radio-elektronikai berendezésekkel, radarokkal lesz ellátva, amelyek képesek lesznek bemérni az ellenséges radarjeleket , megtudja határozni a légvédelmi rendszert , hogy rakétát lo vagy ágyutuzet, képes a számítogép kiválasztani a megfelelo passzív vagy aktív zavaro rendszert az ellenséges légvédelmi rendszer ellen, és képes csapást mérni az ellenséges légvédelmi rendszerek (Patriot) ellen még azelott, hogy belépne azok hatotávjába.....Gyorsan átolvasva a lényeg kb. ennyi.
 

therob

Active Member
2012. december 26.
912
226
43
Ezzel a világos alsó résszel sokkal jobb mint az eddig "kékkel". Ezt még meg is építeném makettben ha lehetne kapni az új felségjellel és feliratokkal.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
44 568
70 145
113
Kulso_54

Mi a problémád?Van hozzá egy halom irányított fegyver...Az,hogy most ezt raktak rá nem jellemez,vagy ha szerinted igen az a te bajod.