Szu-34 / Su-34 Fullback (Szuhoj)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 712
80 075
113
Az első fotók a 30 cm átmérőjű UMPB D-30SN univerzális siklólőszerről. Tegnap láttam videókat az első bevetésükről.

nkp7eWpcYYM.jpg

hHbh0Xr6INM.jpg

VKcht3a-cec.jpg

IrQa5_wSr_w.jpg
Na ez már inkább 21. századi fegyver mint az UMPK kit.
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
476
1 869
93
Az államvédelmi megrendelések/beszerzések keretében átadták az idei első Szu-34-es frontbombázókat az orosz légierőnek. . A repülőgépeket a Novoszibirszki V.P. Chkalov Repülési Üzemben gyártották.

A Szu-34-es frontbombázók fontos részét képezik az orosz frontvonali légierő csapásmérő erejének. A repülőgép képességei lehetővé teszik a fejlett repülési fegyverek alkalmazását, növelik a földi és felszíni célpontok megsemmisítésének hatótávját, és növelik a bombázások pontosságát.

„Az államvédelmi beszerzések végrehajtásában részt vevő UAC összes gyára nem csökkenti a termelési rátákat. Az aktuális évi gyártási program részeként megkezdtük a repülőgépek szállítását az első adag Szu-34-es frontbombázókkal. A novoszibirszki üzem magabiztosan megbirkózik feladataival. A gyári dolgozók megértik, milyen fontosak ma a berendezéseink” – mondta Jurij Szljusar, az UAC vezérigazgatója.

A novoszibirszki üzem a korszerűsítés új szakaszára és a termelés műszaki újrafelszerelésére vár. Az üzem stabil munkateherrel rendelkezik mind az államvédelmi megrendeléseknél, mind az ígéretes projekteknél. Ezzel kapcsolatban a tervek szerint új alkalmazottakatvesznek fel. Csak ebben az évben több mint 1000 termelő és mérnöki szakember felvételére van szükség.

oFikTJGR2Uk.jpg

IY3YJnV3cUM.jpg


Tg_JqGMLMjk.jpg

I049xIQqAW8.jpg

YJaguESr9nw.jpg
Jelenleg mit gyártanak? Az alapváltozatot, NVO-t, vagy M-et? Próbáltam kideríteni, hogy kívülről mi alapján lehet megkülönböztetni ezeket, de nekem mindegyik 34-es tök egyformának tűnik.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 120
82 882
113
A Szu-34 lézer-televíziós irányítórendszer működése automatikus légi célkövető üzemmódbtengeri célpontokon való munkára, koordináták korrekciójára, lézerrel az ellenségre való kilövésre és néhány más célra szolgál. De annyira fantasztikus, hogy egy csomó nem dokumentált funkcióhoz használják. Mint például:
 • harcrend fenntartása. (nézd meg, hol és hogyan repülnek az előttünk álló csoportok)
 • légi célok keresése és követése.
 • légi felderítés.
 • éjszakai munka a földi célokon.

Igen, sok hiányossága van, például nem minden időjárási viszonyban, nem minden szögben használható, éjszaka csak célmegvilágítással használható és túl kicsi a zoomja a 21. századra, de!

Ám az ígéretek szerint a Szu-34 következő verziója mindezen hiányosságoktól mentes, lesz.Vagy még ennél is többet fog tudni
A Szu-34 korszaka csak most kezdődik.
(Fighterbomber)

 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 360
26 677
113
Köszönöm a kiigazítást. Filóztam rajta, nem könnyű megkülönböztetni őket ebből a szögből, de most vettem észre, hogy az orr nagyon árulkodó..