Érdekes, hogy elterjedt a legenda, hogy Szergej Bogdan rendszeresen PPK nélkül repüli a bemutatóit. Egy átrepülésből indult, amikor tavaly vitte a gépet Kínába. Ott taktikai nadrágban, meg málhamellényben repült 4000km-et , de ugye PPK nélkül. Ahogy meglátták, amint kiszáll, el voltak képedve rajta, és több külföldi youtube-os tartalomgyártó elkezdte terjeszteni, hogy Szergej Leonyidovics sosem hord PPK-t a bemutatórepülései alatt. Mindezt azért, mert egy sima útvonalrepülés végén úgy szállt ki a gépből, hogy nem volt rajta PPK ruha. Csak egy sima útvonalon szerintem még akkor sem fog nekiállni 6-9g-t beletépkedni a repülőgépbe, ha egyébként nagyon hosszú az útvonal, és unja azt. Ha pedig nem csinál ilyet, akkor nem is kell neki különösebben a PPK, mert végig +1 maximum +2,5g mellé nem fontos. PPK-t akkor vesz fel valaki általában,ha: 1.Biztos benne, hogy nagy túlterheléssel járó műrepülő feladatra megy(légiharc gyakorlat, légibemutató) 2.Légtérvédelmi készültségben van és bármi lehet, tehát kell a PPK. 3. Ez teljesen esetleges: alapvetően nem kéne a PPK a feladathoz, "de jöhet bármi" alapon felveszi, mindenre is felkészülve, és nem is zavarja, ha a PPK "csak úgy" rajta van.
A képet tovább árnyalja egy általam nyugati pilótáknál soha, de magyaroknál és oroszoknál gyakran látott szokás: az, hogy hová veszik fel a PPK-t/g-ruhát. Az oroszoknál és a magyaroknál is, amíg orosz gépekkel repültek, nem egyszer láttam, hogy nem a hajózóruha fölé veszik fel, mint nyugaton, hanem az alá. És azt, hogy van e rajta vagy nincs, csak az árulja el, hogy kilóg e a PPK ruha csöve a csatlakozóvéggel a hajózóruha bal oldalán. Nyilván a jelenlegi magyar vadászpilóták már nem csinálják így, hiszen egy Gripenes g-ruha kialakítása nem is tenné lehetővé nekik mindezt. Szergej Bogdannak viszont szokása időnként a hajózóruha alá venni a PPK-t. Most láthatóan nem is hajózóruhában repült, hanem taktikai ingben és taktikai nadrágban. Ha mutatták volna ahogy kiszáll a gépből, az eloszlatta volna a találgatásokat.
Szerintem egyébként biztosan volt rajta PPK is, én legalábbis sosem láttam PPK nélkül műrepülni, plusz garantáltan jóval okosabb annál, minthogy kockáztassa feleslegesen a saját életét, és a nézőkét is, ilyen jellegű teljesen felesleges vagánykodással, hogy ő 63 évesen PPK nélkül tolja, mint a Blue Angels. Igen, a Blue Angels valóban g-ruha és sőt oxigénmaszk nélkül tolja, de volt is az elmúlt 20 éven legalább kettő halálos repülőkatasztrófájuk a "g-lock" kialakulása miatt, és az egyik esetben a hajózójukon kívül még az is életét vesztette akinek a házára ráesett az irányítatlan F-18-as. De nyilván nagy nézettséget hoz ez a legenda terjesztés a short videókkal. Bogdan zsenialitásából egyébként abszolút nem von le semmit, hogy PPK-ban repüli a bemutatóit, sőt inkább növeli a történet hozzáadott értékét, mert jelzi, hogy egy biztonságtudatos pilóta, aki minden lehetséges egyéni védőeszközt használ a saját és a közönség élete védelmében.
Itt az egyik ilyen videó, ami szerint ő túlterhelés elleni védőruha nélkül repül bemutatókat: