1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szuhoj PAK-FA (T-50) / FGFA / Szu-57

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2012. december 28..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nananana...
  A megrendelő egy LEO ra kihegyezett, marha olcsón oda terhet feljuttató, megbízható és gyakran/gyorsan bevethető újrafelhasználható eszközt kért.
  Kaptak helyette egy olyat, ami az általad lenézett szojuzoknál sokkal drágábban juttatott fel terhet, megölt 14 űrhajóst, nem volt sem megbízható sem gyorsan bevethető, és annyira volt újrafelhasználható, hogy szinte újra kellett építeni minden használat után.
  Nehogy már sikersztori legyen belőle...

  Amit írtam korábban, tessék értelmezni!

  Nem azt mondtam hogy jelenleg korszakos csoda van az oroszoknál, hanem azt állítottam, hogy van igazad abban hogy Korolev halála után volt törés(főleg a politikai kapcsolatai, szervező képessége ütötte meg őket, nem ő volt ott az egy személyes lángész/koponya), de az N1 után azért a SZOVJET vonal igen is tett le az asztalra nagy dolgokat, hogy mást ne mondjak, űrállomások sorát, a MIR azért korában nagy durranás volt én azt gondolom, az Enyergija/Buran páros sem egy szarkupac(s kurvára nem szolgai STS koppintás, hiába hasonlít külsőleg a kettő), de még az általad ezek szerint lenézett 50 éves polírozott szarok, a Proton/Progressz és Szojuz rakéta és űrkapszulák is megfeleltek és jelenleg is megfelelnek akár az USA-nak is, ha embert/érzékeny ellátmányt kell feljuttatni akár az ISS-re.

  Az tény hogy jelenleg főleg a magánszektor tőke erejének, és kísérletező képességének/bátorságának (vakmerőségének?) köszönhetően a jövőben megint nagyon az USA-nak áll a zászló, de kurvára nem arról beszéltünk, hogy 5-10 év múlva ki hol fog tartani, hanem arról hogy megütötte e az USA-t, Szu-t a két nagy koponya, egy német és egy orosz származású korszakos zseni halála.

  Erre mondtam azt, hogy szerintem egyértelműen meg, mindkettő fájó pont volt, és volt is törésvonal utánuk, de idővel azért helyre áll minden, mert mindenki pótolható egy idő után.

  Értjük egymást így már, hogy agyon kellett magyarázzam?
   
  vilmoci, zotyek78, KoviUbi and 4 others like this.
 2. boki

  boki Well-Known Member

 3. dudi

  dudi Well-Known Member

 4. boki

  boki Well-Known Member

  Mit nem értesz?
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem ez volt az első.Videó is van már.
   
 6. Roni

  Roni Well-Known Member

  a Szu-57 volt felfegyverezve rendkívül hosszú hiperszonikus rakéta P-37M.
  "Nos, persze, a külső csattal"

  Ami annyit jelent hogy nem belső térből oldották az R-37M rakétát.

  És megemlíti hogy Szíriában oldották le a kh-59mk2 cirkáló rakétát


  Bombák” fúró „is használható minden típusú repülőgép -. A távoli stratégiai bombázók támadni repülőgép a jövőben lehetséges lesz, hogy ezt a bombát, és a Szu-57”, - mondta A.Kochkin.
  "A bomba fő célja az ellenséges légvédelmi rendszerbe való belépés nélkül célokat találni: a gép leesik a bombát, tervezi és az öncélzó harci elemek fedik le a célterületet" - mondta Kochkin.

  Ennél a résznél a meg a "Drel" bombáról van szó.

  https://sputniknews.com/military/201802201061828966-russia-bomb-drel-manufacturer/


  Ami megint bosszantó hogy nagy kuss a levegő-levegő rakétákról :confused:
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Volt videó , tudtommal Szíriából. Ez most egy hivatalos vagy inkább félhivatalos bejelentés ami eddig nem volt.
   
 8. superjet100

  superjet100 Member


  https://www.kepfeltolto.com/kep/astronaut
  :D
   
 9. superjet100

  superjet100 Member

 10. superjet100

  superjet100 Member

 11. boki

  boki Well-Known Member

  Szu-57 film 3.(utolsó) része.

   
  fishbed, Python, Roni and 2 others like this.
 12. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Videó? Mármint belső fegyvertérből indításról?
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Igen.
   
 14. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Azt én miért nem láttam? Vagy ennyire lyukas lenne az agyam? :confused: Megtennéd, hogy linkeled nekem? :)
   
 15. Roni

  Roni Well-Known Member

  Érdekes hogy 19:55-től egy sokkal kisebb HMD-t mutat a csávó amit a kezébe is vesz majd 21:00-nál egy másik is van ami sokkal nagyobb
  Vagy lehet szétosztották benne az elektronikát hogy ne a pilóta homlokát húzza a súly?

  Majd boki elmondja mit magyarázott a tag :)
   
 16. varga dima

  varga dima Well-Known Member

  Ezek más-más típusok... ember szerint tesztelik ezeket...
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ha megtalálom igen.
   
  wolfram likes this.
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Még a szíriai bevetéstől volt.
   
  dudi likes this.
 19. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  A sisakokból többféle volt. A sisakok az új generációs ZS-10 (Zasitnij Slem= Védősisak) példányai. Az alap ZS-10-et a Zvezda cég gyártja ( akik a világ legjobb katapultüléseit,űrszkafandereit is). Az elektronikát viszont egy szentpétervári cég fejleszti hozzá. A sisak pontos típusa leolvasható volt az egyik példányról,amikor ráközelített a kamera: ZS-10-50. Az emberünk azt mondta,hogy azért van ott több prototípus, mert mindet különféle tesztekre szánják. Az egyikkel kimondottan a sisak vezérlőrendszerének tesztjét végzik, mert a sisak is egy "elektronikus agy" ahogy korábban elmondták, a másikkal a kimondottan a sisakban lévő képi megjelenítő rendszert tesztelik, meg van egy változat amit kimondottan amit csak katapaultálási tesztekhez használnak. A "sima" ZS-10-es sisakot használják már, Szergej Bogdan is olyanban repült. Az "elektronikus aggyal" felszereltet még nem. Ezért is fontos a katapultálási tesztekhez való példány, mert tegyük föl,hiába lesz egy szuper,sosem látott képességű,mindent tudó sisakdisplay-sisakcélzó egyveleg, ha a katapultálási teszteken rossz eredményt hoz, akkor nem rendszeresíthető, mert addig nem lehet abban a formájában pilóták fejére adni.Egyáltalán nem kizárt, amit írsz,(jó látni,hogy nem csak idegből tudsz valami nagyon korszakos megállapítást tenni, aminek általában köze nincs a valósághoz). ugyanis fontos, hogy a sisak jó súlyelosztású legyen, ne terhelje a nyakat (főleg katapultálásnál). Magyarországról a helikopteres világból is van erre orosz gyártmányú példa: a Mi-17N gépek visszaérkeztek Magyarországra, amihez kaptak a pilóták vadonatúj sisakokat,amikre éjjellátó volt szerelhető: ZS-7V sisak, Geofizika éjjellátóval. Az éjjellátó alkalmazásához minden sisak hátuljára direkt erre készüt súlyok voltak felilleszthetők,hogy kompenzálják az éjjellátó súlyát, előrehúzó hatását.
   
  wolfram, fishbed, Python and 2 others like this.
 20. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Ez engem is nagyon érdekel. Mert amikor a gépágyús tesztet láttuk akkor úgy kezdte a műsorvezető a mondandóját,hogy : "ellentétben a rakéta tesztekkel, a gépágyú tesztek nem titkosak". Rakéta indítást is csak CGI-ben mutattak az adásban.Aztán bemutatta, hogy miként modellezik számítógépen a gépágyú ideális elhelyezését annak figyelembevételével, hogy a gépágyú által kibocsátott gázok miként hatnak a kompozit sárkányelemekre.
   
  fishbed likes this.

Ezen oldal megosztása