1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szuhoj PAK-FA (T-50) / FGFA / Szu-57

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2012. december 28..

 1. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Nézem a tájat alattuk, szerintem minden földi ellenséges támadó alakulatot leamortizálnának a helyi, a haza iránt elkötelezett szúnyogok. :D
   
  Nagy Csaba, szegcsab and gacsat like this.
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Nem 15 és nem 16 darab Szu-57 lesz legyártva az orosz légierőnek.... Az orosz VM-nek sikerült megegyeznie az orosz ipar képviselőivel - így 20%-al olcsóbb lesz a gép és fegyverzete. Ezáltal 76 darab Szu-57 lesz rendelve 2028-ig.
   
  papajoe, fip7, zotyek78 and 8 others like this.
 3. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Ami rögtön eszembe jutott erről. Miért "csak" 6 SzU-57 kisérte.
  Idézet az Oscar című filmből:
  - "Mostantól ne szólítsatok főnöknek"
  - "Igen, főnök".
   
  jani22 likes this.
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  30-as hajtóművel? Mikor indul a gyártás? Az új lvegő levegő rakétákról még makett sincs nem hogy proto.
   
 5. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  - Szása!
  - Parancs, Vlagyimir Vlagyimirovics!
  - Tegyétek ki az összes titkos technikát a Vörös térre, jó alaposan fényképezzétek körbe, aztán posztoljátok mindenhol a neten.
  - Na de Vlagyimir Vlagyimirovics, mi lesz a maszkirovkával?
  - Nem játszadozhatunk tovább, a HTKA-n már megint fikáznak minket!
   
  Nagy Csaba, papajoe, fip7 and 13 others like this.
 6. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Vadászirányítóként vagy berepülőpilótaként dolgozol az ahtyubinszki repülési kutatóintézetben, hogy ennyire képben vagy azzal,hogy milyen fegyver milyen formában érhető, vagy nem érhető el a géphez?! Ha nem láttad, akkor nem is létezik?! A Kinzsalt is akkor mutatták csak be például, amikor már szolgálatba állt. Pedig előtte nyilván legalább egy vagy akár több éven át is hordozták (hogy élesben megtapasztalják miként hat a rakéta a MiG-31-es viselkedésére), teszt indításokat végeztek vele. Aztán amikor Vlagyimir Putyin elnök, bejelentette, hogy létezik ez a fegyver és rendszerbe állt, akkor még hónapokig mutattak a TV-ben olyan MiG-31-eseket, amelyeknek a hasa alatt volt egy nagy elmosódott paca. Aztán csak hónapok múlva mutatták meg a fegyvert, hogy ténylegesen,hogyan is néz ki. Később már lett tesztindítós videó is, könnyen lehet, hogy az sem idén készült. Aztán ennyi. Tudsz valami egyebet is a Kinzsalról például ezen kívül?! Láttad/ csináltad már a célpontkijelölését? Mert én például egy videón sem láttam olyat, hogy beviszik neki a céladatokat. Mégis megcsinálják. Csak épp nem a nyilvánosságnak szánják, és nem is jellemző, hogy kikerülne ilyesmi tőlük, mert ügyelnek rá, hogy a titkos anyag, az tényleg titkos maradjon, és csak olyanok láthassák akiknek erre megvan a megfelelő jogosultságuk. Attól, hogy a Lockheed Martin olyan számítógép(ek)en tárolta az F-35 tervdokumentációit, ami csatlakozott az internethez, és utána pedig meglepődtek, hogy "jé, a kínai hackerek ellopták az egészet",attól még nem biztos, hogy az oroszok is így csinálják.
   
  fip7, ghostrider, fishbed and 2 others like this.
 7. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Akkor a 30-as hajtómű nélkül lesz ez. Az egy drága technika. Ha fogni akarnak az áron, akkor az UMPO mostantól csak AL-41F-1Sz (117Sz) hajtóműveket gyárt, egyrészt a meglévő és még tervezett összes Szu-35Sz-hez, megcsinálják a Szu-30SzM áthajtóművezést, felajánlják legalább az indiánoknak is ugyanezt és így a 76 darab Szu-57-eshez már olcsóbb lesz a hajtómű is, mint ami most van, nem pedig jóval drágább és még kiismerésre váró. Ez egy súlyos technológiai visszalépés, de kis pénz - kis foci.
   
  Nagy Csaba, fip7, fishbed and 2 others like this.
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Valószinűbb, hogy a kínai hekkerek azt kapták meg, amit nekik szántak.
   
 9. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Hogyan tegyük tönkre a hazai ipart.
   
 10. comandante

  comandante Well-Known Member

 11. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Ez így hogy? 20% árcsökkentés irtó sok. Miből lesz lecsökkentve? Felhasznalt anyagok? Kevesebb kepesseg/fegyver? Alacsonyabb beszallitoi haszon? Esetleg a munkasok béréből vonnak le önkéntes alapon? Valakinek le kell nyelnie ezt a kárt. Valaki veszít ezen.
  Gacsatnak igaza van ha ujra felülről parancsba lesz adva hogy 3.60 legyen a kenyer/pak-fa akkor a hazai ipar sulyos karokat fog szenvedni minden tekintetben a kommunista termékmenedzselés miatt.
   
  Nagy Csaba and gacsat like this.
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Egyes doksikat.
   
  Nagy Csaba likes this.
 13. Roni

  Roni Well-Known Member

  Honnan tudod?
   
 14. comandante

  comandante Well-Known Member

  Ha a karbon technológia sokkal olcsóbb mennyiségű rendelésnél , stb. Motor is beleférhet , az lehet használni más típusba ott is számít a mennyiség. Az előbbi hír az exportot segíti. Főleg azt.
   
 15. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A 20% árcsökkentés az F-35ösnél is megvolt, szintén elnöki nyomásra. Csak hogy addig vagy százat kifizettek, és így a gyár tudta fedezni a gyártás beindításakor jelentkező költségeket.
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Fele igen, legalább is azt tervezik.
   
  sidewinder12, fip7 and gacsat like this.
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Már maga a tömeggyártás csökkenti a gép árát. Ezenkívül a Szu-57 belső elrendezésének megváltoztatása és a technikai megoldások egységesítése miatt hozott döntések is csökkentik a gép árát. A szerződés aláírására valószínü a MAKSZ-2019 kiállításon( augusztus 27- szeptember 1) kerül sor Putyin jelenlétében . A megrendelés becsült értéke 170 milliárd Rubel.
   
  sidewinder12, fip7 and gacsat like this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

 19. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Azért, mielőtt nagyon elterjedne, az, hogy a 76 darab gép 30-as hajtómű nélkül lesz 20%-al olcsóbb, azt én találtam ki, nem olvastam sehol, de levezettem, hogy mi alapján gondolom.
  Majd kiderül, hogy mi hogy lesz.
   
  Roni and fishbed like this.
 20. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Ezaz! Sajnáltam volna, ha a világ legszebb 5. generációs vadászbombázója csak 12-20 példányban létezik, és csak régi hajtóművekkel.
   

Ezen oldal megosztása