1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szuhoj Szu-25/-28/-39 "Frogfoot"

Diskurzus a(z) 'Közepes és könnyű csapásmérők, csatarepülőgépek' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  endre, vilmoci, therob and 1 other person like this.
 3. ghostface

  ghostface Well-Known Member

 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  [​IMG]

  (1996.06.27.)
   
  fip7, misinator, fishbed and 2 others like this.
 5. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Végignéztem a videót,lenne pár kérdésem.
  Az irányítatlan rakétákhoz a teljes géppel kellett célozni,mármint az egész gépet a cél irányába kellett fordítani,és úgy lőni?
  Ha igen,akkor volt ehhez valami elektronikus segítségük annó,vagy simán optikai célzóval lőttek vele?Ez nekem nem tűnik túl hatékonynak,hacsak nem süllyed hozzá veszélyesen alacsonyra,és/vagy nem repül a célhoz nagyon közel.Lehet ezért mutatták a páncélját át nem ütött 23mm-es golyó nyomokat,meg a méhsejt szerkezetet belül,ami megfogja a repeszeket,golyókat,miazmást.
  A 46-os oldalszámú gépet meglőtték valami rakétával,talán Stingerrel,és mégis leszálltak vele,láthatóan súlyosan megsérült a sárkány,meg a hajtómű gondola,de mégis hazahozta a pilótát a brekkencs,harasó rábótájet! ;):D
  Mostantól nem nyafizok a lemezmunka miatt,a földi személyzet simán felment a gépre bakancsban,és húzta a tankolótömlőt végig a fél gépen,függesztőkön,szárnyon,törzsön,ahogy sikerült,nagy meló lett volna 1 létrát,meg egy állványt hegeszteni sarokvasból,hogy nem kelljen így összebakancsozni a gépet?:eek:
  Feltűnt még,hogy az első futó kereéknek van sárvédője,ez a nem betonról üzemelés miatt van,hogy ne szórjon fel semmit a törzs aljára a kerék,esetleg bele a hajtóműbe?
  Ill a mezőről üzemeléshez volt e vajon nem sima futófelületű gumiabroncs?
  Egyébiránt jó mozi,nézze meg mindenki,mutatják a cuccot,ami a manpadsok ellen van,gondolom dagadtra rugdosott Vova pár segget a szíriai béka lelövése után,ezért hirtelen előkerült ez is,mutatják a fékező ernyő bepakolását,közeli képek a fegyverzetről,málházásról,pár interjú,amit ha hárman értenek a fórumon már jó :D,szóval ne hagyjátok ki.
  Ja,mutatnak egy rövid videót,ahogy hátulról lelőnek vele valami nagyobb gépet,bombázót,vagy szállító gépet,de amivel lelövik rakéta,az spirálozott,nem egyenesen repült,a kérdésem,hogy a 70's-ben ez még ilyen volt,hogy mögé kellett menni,és rátartani amíg a rakéta célba ért,vagy pct-vel lőtt a pilóta?
   
  ogretankHU likes this.
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igen, úgy kell.
  A AAA cikk is foglalkozik ezzel. A hagyományos konfliktusban emiatt a Silkja, ha csak a frászt hozta a támadóra az elég lehetett a bevetés sikerességének megakadályozásához, lelövés nélkül is.

  Azt néhány hónapja linkeltem. Mintha a Vikhr tesztje lett volna, hogy miért Tu-16-ra, azt akkor sem monda meg senki asszem.
   
  endre and ogretankHU like this.
 9. Roni

  Roni Well-Known Member

  Szu-25SM3
  [​IMG]
   
  gacsat and fip7 like this.
 10. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

 11. boki

  boki Well-Known Member

Ezen oldal megosztása