1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szuhoj Szu-27, -30, -33, -35 "Flanker"

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Lenyűgöző a rakéta fáklyája,azok a rózsaszín körök benne,ahogy hűl ki a végén egyre sötétebb lesz,nagyon finom technika lehet benne,ami az üzemanyagot adagolja.
  Kaptak egy virtuális Osztyapenkó keresztet.:D
   
 2. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Szilárd hajtóanyagú rakéta, nem adagol itt senki semmit.
   
  arcas and hurci10 like this.
 3. pitta911

  pitta911 New Member

  Erről a Szu-27 KUB ről vn valami hír? Ezt most rendszeresítették vagy még tesztelek? Ki tud nekem valami infóval szolgálni? :)
   
 4. borisz

  borisz Well-Known Member

  Régen elkaszálták.
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Orosz nyelvtudás van? 2009-ben lezárták a projektet mert a kínaik lemondták 40 gép vételét miután megszerezték Ukrajnától a Szu-33 protóját és annak teljes tervdokumentációját.
  .Először volt Szu-27KUB majd Szu-33UB a jelölése.
   
 6. pitta911

  pitta911 New Member

  köszi! Kár érte. Jónak tűnt.
   
 7. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

 8. borisz

  borisz Well-Known Member

  Akkora, mint a SzU-34. A Kuznyecovra pont ilyen batárok hiányoznak.
   
 9. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Nagyobb.
   
 10. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  A Szu-35Sz állami tesztjei 2019-re fejeződnek be.
  Több, mint 60 darab került átadásra az orosz légierő állományába, de hivatalosan a gép még mindig nincs hadrendben, mivel a fegyverzet integrációja és a teszt hivatalosan még nem ért véget.

  https://vpk.name/news/230989_zavers...lya_su35s_planiruetsya_v_konce_2019_goda.html

  Ne lepődjünk meg, ez korában se volt másként. A Szu-27-esek első példányait 1985-ben adták át a Szovjet PVO-nak, de a Szu-27-es hivatalosan csak 1991 decembere óta van hadrendben, így bátran kijelenthetjük, hogy a Szovjet Légierő leges legrövidebb ideig hadrendben álló típusa volt! :)
   
  gacsat and fishbed like this.
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A PVO is kapott Szu-27Sz-t? A PVO hivatalosan mikor lett feloszlatva szervezetileg? 1998?
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ez amerikai terminológiára lefordítva mit jelent?
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A komment első vagy második része? Mert a 30-40 évvel ezelőtti és mai jenki IOC is elég durva kontrasztot mutat lásd a legutóbbi HTT cikket.

  Namármost, ha megnézed, hogy milyen képességekkel kaptam meg az IOC-t bármelyik haderőnemnél az F-35, akkor azért lehet pislogni... A SW miatt a király szenzorok fúziója nem végleges, a bevethető fegyverek száma erősen korlátos. Lényegében COIN környezetben felelnek meg és a Red Flag-en szimulált fegyverhasználattal lehet gyakorolni, mert a stealth azért már működik meg a többi is korlátozottan vagy nem az elvárt megbízhatósággal.

  A '70-es évek végi megközelítéssel az F-35A igazi IOC-je 2020 táján lenne, ha addigra elkészülnek mindennel, tehát a szenzorfúziós stabilan meg és 9G-re mehet a gép mindenféle egyéb korlátozáson kívül ami a specifikáció szerintitől szigorúbb.
   
  hurci10 and fishbed like this.
 14. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  A PVO 1985-körül Szu-27P gépeket kapott. A Szu-27Sz, vagyis az a gép, ami a Front Légierővel működött együtt, valmaikor 88-89 körül jelent meg.
  A lengyel bázisra tudtommal ilyenek kerültek, de majd kijavítotok. Az NDK bázisokra is ezeket szánták, csak ez már nem jött össze. Érdekes adalék, hogy a rendszer hatalmas tehetetlensége folytán bár a német újraegyesítés évében tudott volt, hogy nem csak a többi ex-VSz országból, hanem a volt NDK területéreől is ki kell vonulni majd a szovjeteknek (1991-ben még szovjetek voltak), mivel ez egészen 1994-ig elhúzódott, akadt némi anomália.
  Az egy dolog, hogy nálunk a nagy betonfelújításokat a szovjetek (nem mellesleg nyugatnémet céggel, amerikai technológiával!) 1990-ben végezték, azonban a volt NDK területén az olyan komplex infrastrukturális beruházások, mint a hatalmas fesztávú Szu-27-esek számára a speciális új betonfedezéktípus építése 1992-93 között zajlott!
  Igaz, hogy összesen kettő ilyet építettek (ebből belátható, hogy melyik bázisukat szánták a Szuhojnak), de ettől még meglepő, hogy egyes szinteken mennyire nem vettek tudomást a realitásról.
   
  therob, fishbed and molnibalage like this.
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ezt a részt soha nem értettem. A hidegháború alatt katonai támaszpontra NSZK céget beengedtek betonozni...? És a nyugat meg elvállalt ilyen munkát...?

  A másik fele is vicces, 2 éve zajlott a kivonulás és elfelejtették (?) leállítani a reptér korszerűsítést? Vagy szartak bele mindenben? Mert, ha ez a lassúság általános, akkor azért a mozgósítási terveken még inkább röhögök...
   
 16. fip7

  fip7 Well-Known Member

  molnibalage

  Nekem van egy olyan meggyőződésem, hogy a mostani USA vagy Orosz haderő nagyságrendekkel gyorsabban képes reagálni bármilyen fenyegetésre , mint az elődeik a hidegháborúban. Lehet hiányosak az információim, de nekem nagyon "nehézkesnek" tűnt mind a kettő HH-s haderő.
  (lehet van némi köze ahhoz is, hogy ésszerűtlenül nagy méretű haderők voltak)
   
 17. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Az akkori drill szerintem pont, hogy sokkal gyorsabb mozgósítást eredményezhetett, hiszen az az alakulatok eleve ugrásra késszé voltak téve és a mozgósíthatóság is jobban benne volt a levegőben.

  Ennél sokkal fontosabb, hogy az utolsó (vagy jobban mondva inkább az utáni) időben még megkezdett beruházásokat valószínű azok eröltették, akik még hittek a visszafordíthatóságban.
  Ne feledjük, hazánkból 1991 nyarának közepén ment ki az utolsó szovjet katona, a híres puccs pedig augusztusban volt. Tehát megvoltak még azok az erők mind a felsőbb, mind a valamivel lejjebb levő szinteken, akik még látták realitását a dolgok visszafordításának. Ezek sanszosan azok az erők voltak, akiknek talán vagy nem volt objektív képük a Szovjetúnió és a keleti blokk általános állapotáról, vagy csak nem akartak tudomást venni róla.
  És ezzel már kilépek a topic keretéből, de hajlok rá, hogy a Brezsnyev utáni óvatos reormtörekvések (Andropové, akinek erre már nem volt ideje), vagy a már távolról se óvatos Gorbacsové se ok nélküliek voltak. A keleti blokk országaiban is ekkor indul meg a szakadás, megjelennek a reformer-nek nevezett erők. A lengyeleknél kissé korán és azt még legyűri az államhatalom, ráadsául az alulról jövő kezdeményezés volt. Nálunk az állampárt belülről szakadt, de nem csak ennyi történt. Nem csak a politikai vezetés szakadt, hanem a titkosszolgálatok és a belügyi és honvédelmi minisztérium is. A magyar szervezett alvilág színre lépése (Presztízs-ügy) is erősen gyanús, hogy "belső munka" volt, egyfajta helyezkedés, egyfajta "második arcvonal" kialakítása, melyhez hasonló más KGST országokban is megindult.
  A Czinege-éra és annak utolsó hatalamas, az ország erején felül álló haderőfejlesztési programja is a nyolcvanas évek közepétől hasal el, az Oláh István-féle vezetés már a Néphadsereg megújítását tűzi ki célul.
  A Szovjeteknél javában tart a méregdrága Afganisztán és nyakukba kapják Csernobilt, de még folynak a csillagháborús és egyéb horribilis programok, mint Mir, Buran, lézerfegyverek, Tu-160, Tbiliszi repülőgéphordozó, illetve különféle vadászgépek hadrendbe állítása.

  A lendület tehát megvolt, de a szükséges erő már nem, miközben az erózió már beindult.
  A szovjet haderő gyors mozgósíthatóságával kapcsolatban tehát semmi kétségem, csak az irányítási lánc nem lett volna egységes. Ez utóbbi lett volna a nagyobbik baj.
   
  Nagy Csaba, nyugger, therob and 4 others like this.
 18. hurci10

  hurci10 Well-Known Member

   
  Nagy Csaba, fishbed and molnibalage like this.
 19. hurci10

  hurci10 Well-Known Member


  A PVO. (Противовоздушной Обороны = kb. légvédelmi csapatok) önálló fegyvernemként 1998.-ban szűnt meg, pontosabban beleolvadt a VVSz. (Военно Воздушные Силы = kb. légierő) szervezetébe. De azon belül továbbra is megmaradt, olyannyira, hogy a légvédelmet továbbra is PVO. hadosztályok biztosítják a katonai körzetek légierejének alárendeltségében. Pl: Vlagyivosztok és a környékén levő kikötők, repülőterek, a hadászati rakétacsapatok települési helyei stb. légvédelme a Keleti Katonai Körzet Légierejének alárendelt 93. PVO. hadosztály feladata. Ehhez rendelkezésükre áll:
  - 22. GvIAP. (gárda vadászrepülő ezred): települési hely: Centralnaja Uglovaja. 1 század Szu-35Sz és Szu30M2 vadászbombázó repülőgép, 2 század MiG-31 elfogó vadászrepülőgép.
  - 56. OPSzAU. (önálló híradó és légiirányító ezred): települési hely: Vlagyivosztok.
  - 10. RTBR. (rádiótechnikai dandár): települési hely: Artyom. Lokátor századok / őrsök: Khazan, Majak Gamov, Khilovka, Csornij Kuszt, Trudovoe, Timofejevka, Ternej, Novomikhajlovka, Szpaszk-Dalnyij, Kolcevoje, Fabricsnij. Műhely: Prokhladnoje. Radarok: P-14, P-18, P-19, P-37, P-80, 36D6, 22Zh6, 55Zh6.
  - 1533. GvZRP. (légvédelmi rakéta ezred): települési hely: Unaszij. Rakéta osztályok: Scsitovaja, Podnozsje, Nakhodka, Unaszij. Rakéta-technikai osztály: Unaszij. Fegyverzet: Sz-300PSz, Sz-400, Pantszir-S2.
   
 20. dudi

  dudi Well-Known Member

  A mostani NAVY-s ICA-nak az tűnik a legszigorúbbnak s modtsnisk közül.
   

Ezen oldal megosztása