1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szuhoj Szu-27, -30, -33, -35 "Flanker"

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Nem, én azt gondoltam, hogy te ezt tudtad. Azt viszont nem gondoltam, hogy te úgy gondoltad, hogy én úgy tudom, hogy te nem tudod.
   
  KoviUbi, szegcsab, kaktusz and 6 others like this.
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 3. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Szokoli Rosszii légi harcászati bemutatókötelék műsora. De nem is ez az érdekes, hanem a videó walk-around, főleg a Szu-35Sz körül, néhány tanulságos részlettel.
  De számomra a legérdekesebb a kipakolt rakétafegyverzetnél a két darab R-77-1-es, aminél érdekes módon a "grillrács" aerodinamikai kormányfelületek be vannak hajtva.
  Ez utóbbi az idáig exportált és a különféle orosz szalonokon a kísérleti, vagy egyéb proto gépeken függesztett "klasszikus" R-77-eseken nem volt behajtható.
  A behajtható grillrács idáig csak a PAK-FA belső fegyvertere számára volt ígéret, az R-77-eseknél idáig még a földi tárolási helyzetben is nyittt állapotban voltak (mivel nem is lehetett őket behajtani).
  Ez szerintem arra utal, hogy a mostanság az alakulatok készleteibe kikerülő R-77-1-eseknél már a Szu-57-es számára (is) készülő verzió van, nem pedig a korábbi.
  Sanszos, hogy így akkor ez nem csak a földi, tárolókocsis helyzet, hanem egészen az indításig így is repülnek velük a gépek, bár konkrétan erről még nem láttam fotót.
  A videóban van egy jó közeli egy MiG-31BM-ről és az R-33-as rakétájáról is.

   
  gacsat, cinikus, misinator and 5 others like this.
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  A baj nem kicsi! Ezek szerint sehol nem tartanak még a K-77M és a k-74m2 rakétával
  Érdekes hogy míg minden külföldi oldal is csodának tekintik az r-37M és a Dagger rakéta integrációját a Su-57 addig az előbb említett két fő fegyvert valahogy figyelmen kívül hagyja mindenki :confused:
   
  gacsat likes this.
 5. hurci10

  hurci10 Well-Known Member

  Igen, nekem is feltűnt az R-77-1-es. Nem is a behajtható aero "vezérsík", hanem az, hogy ezek szerint már nem csak a Hotivolo-i ezred kapott belőle, hanem szép csendben a 22. GvIAP. is Centralnaja Uglovaján.
  Mert a bemutató ott volt dec. 7.-én. -15 fokban, erős szélben, kb 1.000 érdeklődő előtt, akiket az ott készült videók alapján nem csak a statikus sorra engedtek be, és kordon mögül nézhették a repülést, hanem karnyújtásnyira lehettek a guruló gépektől. Sőt leállítás után a kiszálló pilóták éppen csak aláírták a rep. lapot, és máris pacsiztak, fényképezkedtek a nézőkkel!
  A Szokoli Rosszii köteléket egyébként 4 Lipecki-i berepülőpilóta alkotja, akik Szu-35Sz-szel nem csak szoros köteléket repülnek, de egyéni bemutató is van a programban kobrával, haranggal. De a fő attrakciójuk a géppár - géppár elleni légiharc manőverek bemutatása 100 m-es minimum magassággal.
  És még egy érdekesség: A 22. GvIAP. állománya MiG-31 (24 db BSzM, 4 db BSz, 2 db B), Szu-35Sz (13 db) és Szu-30M2 (4 db). De a bemutató alkalmával ezeken a típusokon, és 1-1 konzervált Szu-27SzM-en és Szu-27UB-n kívül volt a statikus soron 1 Szu-30SzM is. Mégpedig kék 51-es oldalszámmal, ami arra utal, hogy az ezred gépe. (A Keleti Katonai Körzetben a 22. GvIAP. az egyetlen vadász(bombázó) alakulat, ami kék oldalszámot használ.) Az oldalszám is beleillik az ezred gépeinek számsorába. Szóval azt hiszem ennél az ezrednél is rendszeresítik a Szu-30Szm-et.[/QUOTE]
   
  Nagy Csaba, szegcsab, fishbed and 2 others like this.
 6. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  A Sólymok programja sajnos a típusváltások (Szu-27SzM -> Szu-30SzM -> Szu-35Sz) se változott sokat. A Vityazi, ami igaz, inkább látványrepülést csinál, még ha a típusváltás első évében csak a szólórésznél vektorált, azóta már a nálunk is bemutatott páros repülésekbe is beletette a vektorálós műsort a Harang helyére.
  Ezzel szemben a Sólymok még a Szu-35Sz-el is csak annyit mutatnak, mint 2007-ben a 27-essel.
  Egyetlen új elem talán az, hogy a szólistájuk a looping tetőpontját kicsit elszűkíti a vektorálással, de ilyet az F/A-18 Hornet is tud, TVC nélkül.

  Mivel a 2017-es MAKSz-on repültek vektorálós légiharc imitációt 1vs1 ellen az Irkut gyár berepülőpilótái, valami hasonlót kéne a Sólymok légierős pilótáinak is a 2vs2 felállásban. Nem véletlen, hogy a mostani programjukat szinte végig forszázs nélkül nyomják végig, annyira nincsenek kihasználva a 35-ös képességei.
   
 7. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Boki küldi (az oldalán mellesleg több ehhez hasonló posztot is láthattok;))
   
  gacsat, svajcibeka, szegcsab and 3 others like this.
 8. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Chemtréééééééééééééééééééééééééééééél. :D:hadonaszos:
   
  Nagy Csaba, fishbed, Pocok75 and 4 others like this.
 10. cinikus

  cinikus Well-Known Member

 11. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

 12. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

 13. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  [/QUOTE]
  Miért csinálnak ilyen vegyes alakulatokat? Mit tud a 30as, amit a 35ös nem? A kétüléses alkalmas kiképzőnek?
   
 14. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  "K-77M és a k-74m2 rakétával"
  Most ezek miért lettek "K"-k, ha eddig "R"-ek voltak?
   
 15. dudi

  dudi Well-Known Member

  Miért csinálnak ilyen vegyes alakulatokat? Mit tud a 30as, amit a 35ös nem? A kétüléses alkalmas kiképzőnek?[/QUOTE]

  Szerintem az az oka,hogy bár a SZU-35Sz többfeladató azért még is csak vadásznak használják őket elsősorban a SZU-30M2 meg ideális földi csapásmérésre.
   
  gacsat likes this.
 16. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  mixed air groups consisting of expensive “invisibles” intended for strikes from large distances, and cheaper planes
  Ja. Sok értelme van Raptorokat küldeni, miközben mellettük világítanak a radaron a Falconok.
   
 17. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ennek itt mi az értelme?:
  pressure receivers on the radar full-pressure radar. They were replaced by the corresponding sensors of the system for measuring air-speed parameters (VSP SI), including receiver-transducers with sensors of total pressure and static pressure. According to the results of processing the information coming from them, the angles of attack and slip, speed, height and rate of climb are determined.
   
 18. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  In April 2017, the Global Conflict portal reported on the rating of modern fighter aircraft. Topped the list of domestic multi-purpose aircraft T-50 (Su-57), and on the lowest, tenth position was the American F-16. The second place went to the F-22, third and fourth - the Su-35, which in America is considered "deadly" when meeting with most NATO aircraft, and the Su-30MKI. The fifth and sixth positions are given to the French Rafal and the European Typhoon, the seventh to the F-35, and the eighth and ninth to the Swedish Grippen and the Russian MiG-35.

  Kár, hogy nincs hahotázó emoji.
   
  Nagy Csaba likes this.
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hogy egy hadrendben sem álló gép mit keres a listát számomra eleve röhejessé teszi az egészet. Ez valahol a turbo rágó és autóskártya szint alatt van.
   
  Nagy Csaba likes this.
 20. gacsat

  gacsat Well-Known Member

Ezen oldal megosztása