1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szuhoj Szu-27, -30, -33, -35 "Flanker"

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member


  Itt is jó lenne vissza olvasni és nem személyeskedni oké? Tudod ki kérdezte hogy hogyan állnak ezzel a fejlesztéssel ?
   
 2. misinator

  misinator Well-Known Member

  ;)
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Grúzia ellen a 70-es évek szovjet hadereje is elég lett volna. Akkor meg minek erőlködnek. Roni és te is átestél a ló túloldalára.
   
  fishbed likes this.
 4. misinator

  misinator Well-Known Member

  Miért is?
   
 5. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Szu-35Sz fegyverzeti kiosztás képernyőfukciója, R-37M függesztése esetén. Nem tudom, mennyire komoly, illetve egyelőre biztos nem gyakorlati lehetőség, de azt nem zárom ki, hogy függesztették élesben a típust és még talán lőttek is vele a gépről.

  [​IMG]

  A tavalyi MAKSz-on is fel volt rakva egy súlymakett a statikuson álló Szu-35Sz egyik pilonjára:

  [​IMG]
   
 6. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mindig azt a nevetséges kifogást hallom, hogy minek kell fejlett és nagy haderő az orosznak, mert az USA és Kína ellen ott az atom, más ellen meg elég a gyengébb is.
  Akkor mi a fenének erőlködnek 40+ éve a felzárkózással a nyugathoz légierő és n+1 más téren is...?

  Ezt magyarázd már meg te és az összes okostóni.

  Minek akart pl. hordozót...? Mi f*sz szüksége van arra Oo.-nak, hogy amikor mindig is gyak. 0 expedíciós képessége volt. Nem tűnt fel Hpasp sorozatában is, hogy a legkomolyabb képességük a Tu-95 áttelepülés volt meg a hírszerző "halászhajó flotta"? Meg a proxy háborúban a légiszállítás SOS módban abból, ami elfért a nehéz terherszállítóba?

  Minek akar folyamatosan újabb és újabb vadászgépeket, amikor a szovjet mintájú légierőt mindig elkalapálták. Akkor is, amikor minőségi és mennyiségi túlerőben voltak, pl. Izrael ellen.

  Én tudnék rá választ adni, hogy miért, de minek erőlködjek ilyen "színvonalú érvrendszerrel élnek egyesek, mint te? Hogy éppen szájízük szerint jelentik, hogy minek kell ez és az...?
   
 8. fip7

  fip7 Well-Known Member

  molnibalage

  "Minek akar folyamatosan újabb és újabb vadászgépeket, amikor a szovjet mintájú légierőt mindig elkalapálták. Akkor is, amikor minőségi és mennyiségi túlerőben voltak, pl. Izrael ellen.

  Én tudnék rá választ adni, hogy miért, "


  Nah miért? Engem érdekelne az elgondolásod :)
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  29 éves az Orosz Vitézek, ez alkalomból tette közzé a videót az orosz VM
   
  fip7 and bartinieffektus like this.
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem erre, hanem arra, hogy akkor miért is fejleszt folyamatos az orosz és nem a "de hát van atom" című slágert fújja.
  Az arab elkalapálás triviális.
   
 11. misinator

  misinator Well-Known Member

  Nem fogod elhinni, de pont nem az atomra gondoltam (mivel az - nem technikailag, hanem az módszerként - elfogadhatatlan, tehát emiatt nem bevethető).
  Amire gondoltam, hogy igyekeznek - s a Szovjetunió idején is igyekeztek - a fegyverek, eszközök teljes palettáját kifejleszteni, gyártani, rendszeresíteni, hogy gyakorlatilag semmit ne kelljen vásárolni, lehetőleg senkitől ne kelljen függeni.
  Összhaderőnemi hadviselésben gondolkodtak, gondolkodnak.

  Előítéletes voltál; feleslegesen húztad fel magad.
   
  bartinieffektus likes this.
 12. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Érdekes kép. A Vityazi már évek óta letette a Szu-27-eseit és átnyergelt a kétüléses Szu-30SzM gépekre, melyekhez tavaly csatlakozott négygépes kiegészítésként a Szu-35Sz. Ebből az ember arra következtetne, hogy a Szu-27-esek már csak porosodnak Kubinkán, hiszen logikusan a csapat csak a Szu-30SzM-eket és a Szu-35Sz-eket használja. Ez utóbbit erősíti az a tény is, hogy a russianplanes-en az utóbbi hetekben egyre-másra jelennek meg a Vityazi Szu-35Sz-eirő a képek, még éjszakai repüléseken is!

  Hanem itt van ez a kép. Az egyik gép, amelyik emelkedik és a hőtől alig lehet kivenni a típusjellegzetes kontúrokat, valószínű egy Szu-35Sz. Erre kizárólag a fullánk formájából következtetni, mivel hiányoznak róla Szu-27-es kiszélsedő infracsapda tárolói, illetve látni lehet a két kisméretű vízszintes antennát. Kacsa vezérsíkja meg nincs, tehát Szu-30SzM biztsan nem lehet.

  Ugyanakkor az előtérben levő tisztán láthatóan együléses gépnek is Szu-35Sz-nek kéne lennie. Az is lehetne, csak épp egykerekes az orrfutója és csak két (három) fegyvertartós a szárnya:

  [​IMG]

  A Vityazi-festés tisztán kivehető rajta, így elmondhatjuk, hogy a csapat úgy fest, egyszerre három típust is üzemben tart.
   
  Python, misinator, fishbed and 7 others like this.
 13. T.Tom

  T.Tom Well-Known Member

  Remélem, hogy a sok elérhető gépnek köszönhetően ( 4 db 30SzM és 4 db 35Sz? ) ismét visszatérnek az 5 vagy 6 gépes felálláshoz. Vagy nagyon nagy különbséget jelentene a két eltérő géptípus?
   
 14. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Szu-30SzM-ből nem négy van, hanem nyolc. Eleve innen indul a történet.
   
 15. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

 16. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Azon tűnődtem, hogy a Vityazinak ugye most van kétféle modern típusa is, a Szu-30SzM és a Szu-35Sz. Az egyikből van nyolc, ami több, mint kéne, míg a másikból csak négy van, ami meg vagy épp elég, vagy kevés, függően attól, hogy milyen formációban lépnek fel.

  Aztán rájöttem, hogy a 8+4 az 12, aminek a fele az pont a hatgépes formáció. Tehát, visszaállnak hatos kötelékre és minden egyes gépnek marad még egy tartaléka is.
  Marad a 4+2 formáció, azaz egy négygépes gyémánt alakzat Szu-30-as középen és a két szólista a dinamikusabb 35-ösökkel a széleken, meg párban.
  Ez így logikus, nem?
   
  endre, Python, fip7 and 3 others like this.
 17. boki

  boki Well-Known Member

 18. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Ilyenkor nem szabad általánosítani. Ez a gép vagy egyedi szélsőséges terhelést kapott és ezért esett rá a választás, vagy tervezetten "meghajtották" Szíriában, mert ismert volt a kivonási terve és a tesztközpontba szállítása. Valószínű az üzemeltetési tapasztalatokat vizsgálják és vetik majd össze az előzetes kalkulációkkal, gyártástechnológiákkal.
   
  fip7, fishbed, endre and 2 others like this.
 19. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Ember!
  Senki nem mondta, hogy az oroszoknak nem kell fejlett haderő. Már csak azért sem, mert itt senki sem tagja az orosz vezérkarnak. Ők tudják, hogy mi kell nekik.
  Itt leginkább arról szokott menni a diskurzus, ha netán nem olvastad volna, hogy :
  • Az oroszoknak max tized akkora a hadi költségvetésük, mint az USA-nak (Ezt azért egy mérnöknek ideje lenne már felfognia)
  • Kell a modern harci eszköz nekik is, csak mivel az atom arzenálnak köszönhetően védve van az ország területe, ezért a modern harci eszközök fejlesztése nem égetően sürgős. Az utóbbi 30 évben kialakítottak egy ritmust(lassú ritmust) a fejlesztésekre, amit megfelelőnek tartanak. Te nem tartod annak. Érdekel ez valakit?

  Uhh.. Ez azért epic, mert szerintem Roni után te vagy a második, aki a legtöbbet mondja meg a fotelből, melyik fegyver értelmetlen és melyik fegyver egy rakás szar.
  Más szemében a szálkát....
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Egyesek meg gyakorlatilag mindig ezzel jönnek, ha felmerül, hogy hol és mennyivel vannak lemaradva.


  Most akkor döntsd már el te is, ahogy akkor tüzet vagy vizet, amolyan Süsü módra...
  Én meg nem mondtam semmi. Csak pusztán röhögök azon, hogy egyesek mindig találnak érvet arra, hogy miért van néha és miért nincs sapkája a nyuszinak és miért jó az úgy, ahogy van.


  Itt már teljesen elvesztettem a fonalat, hogy miről vakerálsz.
   

Ezen oldal megosztása