1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szuhoj Szu-27, -30, -33, -35 "Flanker"

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

 2. boki

  boki Well-Known Member

  A MiG-41 a PAK-DP, de 42-ről még nem hallottam.
   
 3. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Ellenben Egyiptomban már egy ideje rendszerben áll.
   
  fishbed, nyugger, waterloo and 2 others like this.
 4. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Erdekes, hogy a svedeknek nem sikerult par Gripent eladni Egyiptomnak. Lenyegeben mindenki mastol vettek böven mindent, mint a hulyegyerek aki beszabadul a jatekboltba.
   
 5. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  A Gripen nem "veszélyes" gócpontokban került csak eladásra, lízingeésre.
  Az USA vagy Oroszország számára fontos helyeken amerikai és orosz haditechnika került rendszeresítésre, esetleg európai, vagy francia. Svéd nem.
   
  Capslock27 and endre like this.
 6. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Ha tippelnem kéne akkor az a Ka-52 lesz csak hát az már helikopter :D
   
  borisz likes this.
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Újabb Fajteros videó

   
  fishbed and Nemerson like this.
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  [​IMG]

  [​IMG]

  Vympel R-27 missiles in use with Vietnam Air Force Su-30MK2V

  Quite rare! Two Không quân Nhân dân Việt Nam (Vietnamese Air Force) Su-30MK2V Flankers, serial 8536 and 8540, equipped with Vympel R-27 air-to-air missiles. The fighter aircraft were seen on recent footage from the Đồng Nai provincial online newspaper. Both Sukhois are part of the 935th Fighter Bomber Regiment based at Biên Hòa Airbase in Dong Nai Province, some 35 kilometers from Ho Chi Minh City.

  Vietnam first signed a contract for the procurement of four Sukhoi Su-30MK2 fighter aircraft in 2003. This was followed up by two other deals with Sukhoi in 2009 and 2010 for the purchase of eight and twelve additional fighter jets respectively. The final contract between Moscow and Hanoi was signed in 2013 and involved a batch of twelve aircraft for USD 600 million.

  The Vympel R-27 (NATO reporting name AA-10 Alamo) medium-to-long range range air-to-air missile was developed by the Soviet Union in 1983 and is capable of speeds up to Mach 4.5. Each missile weighs approximately 250 kilogram, while its war head has a mass of almost 40 kilogram.

  Credits: VietDefense and Dong Nai News
   
 9. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Egy kis látványosság Fighterbomber-től:
   
  fip7, fishbed, misinator and 6 others like this.
 10. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  A pár évvel ezelőtt átvett nyolc darab Szu-30SzM-el a Vityazi gond nélkül kiadhatta a szokásos négy, vagy akár az ötgépes formációt, de még a hatgépesre is akadt példa. Mint ismeretes, a bemutatócsapat 2003-ban kapott öt darab korábbi Szu-35-öst (Szu-27M), hogy azzal folytassa tovább tevékenységét. Az indok a Szu-35-ös promózása volt, hiszen indultak vele az akkori brazil vadászrepülőgép tenderen. Azért csak ötöt, mert az összesen megépült 17 darabból csak ennyit tudtak erre a célra nélkülözni.
  Az addig szinte kizárólag hatgépes formációban repülő Vityazi átvette ugyan a gépeket, de a merőben eltérő kabinkialakítás, a 30 fokra hátradöntött katapultülés, a jóval nagyobb felszállótömeg miatt a pilóták jelezték, hogy inkább maradnának a jól megszokott Szu-27P és Szu-27UB gépeknél. A brazilok még az első körben elvetették a nagy orosz gép vásárlását, így a Szu-35-ös akkori története véget is ért. A gépeket a Vityazi bázisán, Kubinkában lekonzerválták és a használható alkatrészeket a Szu-27-esek üzemeltetéséhez kiszedték.
  Viszont valamiért nem álltak vissza hatgépesre. Így olcsóbb volt. A Szu-30SzM gépek beérkezésével viszont újra felmerült, hogy a csapat hat géppel fog visszatérni, de inkább maradtak a négy, illetve ötgépes felállásban.
  Tavaly azonban újabb típussal bővült a csapat, kaptak négy darab Szu-35Sz-t is. A 8+4 gépes flotta esetében adta magát az ötlet, hogy a 12 gép esetén igencsak egyszerűen lehetne egy hat gépes (4+2) formációt összeállítani, aminek így megvolna egyből a tartaléka is. Ebben az esetben a középső gyémánt alakzatot adná a négy Szu-30SzM és a két szólista lehetne a két Szu-35Sz. Az egyik legújabb fotó tanúsága szerint viszont bár tényleg úgy néz ki, hogy 17 év után visszaálltak a hatos alakzatra, a tavalyi szerzeményekkel együtt ez 3+3 gépes összeállítás lett. Tehát a három darab Szu-30SzM-re marad a földön öt darab tartalék, míg a három darab Szu-35Sz-re csak egy. Ők tudják miért, de nyílván jó okuk van rá így logisztikázni a gépeiket:
  [​IMG]
   
  fip7, fishbed, misinator and 2 others like this.
 11. Roni

  Roni Well-Known Member

  Russian Su-35 fighters unsafely intercept U.S. Navy P-8A Poseidon patrol aircraft

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  fip7, therob, Python and 1 other person like this.
 12. Roni

  Roni Well-Known Member

 13. boki

  boki Well-Known Member

  Itt P8-ból a felvételek
   
  fishbed and gacsat like this.
 14. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  megnézte közelről
   
 15. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Elég durván néz ki ez az új, hatalmas oldalszám. Nem mondom, hogy csúnya, inkább érdekes. Funkciója, előnye nem sok, ez valami földi ember okossága, aki szerint így majd jobban mennek a dolgok.
  Minden esetre nagyon szovjetes :)
   
  fishbed and therob like this.
 16. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Látom egyre több HTKA olvasó figyeli Fighterbomber munkásságát. Van is miért, mert nagyon jó anyagokat tol fel a youtube-ra a srác.
   
  ogretankHU likes this.
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A fotón a zoom erősen csal. Erről már írtak sokan, hogy a nagy nagyítás a "síkokat" hogyan hozza közel. A videó alapján bőven biztonságos volt a történet.
   
  fishbed and Rotten878 like this.
 18. Python

  Python Well-Known Member


  Egyik gépen 4xR-77-1, 2xR-27T v. ET, a másikon 2xR-77-1, 2xR-27T v. ET, 2xR-73 rakéta javadalmazás látható. Szóval nem egységes a keszi felfegyverzettségi szint Szíriában.
   
  ogretankHU likes this.
 19. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Nem csak ott nem egységes, hanem odahaza sem. Kb a mostani képeken látható két kombináció váltogatja egymást.
  Amúgy a Szu-35Sz-re alapból felmehet 12 darab légiharc rakéta, vagy akár 14 is, de ezt nem hiszem, hogy egy sima keszi javadalmazáshoz kihasználnák. Feleslegesen nem nyomják bele az összes készleten lévő rakétába a repidőt, csak, hogy minden készültségi gép a maximális javadalmazással szállhasson fel, aminek meg amúgy sincs békeidőben jelentősége.
  A Szu-27-esek ezen a téren más képet mutattak, hiszen ott csak addig volt részleges keszi fegyverzet, amíg az R-73-asok meg nem jelentek. Utána már szinte kötelező jelleggel minden keszi Szu-27-esre felment a maximális tíz darab légiharc rakéta, ha kellett, ha nem. Ez csak később enyhült, váltotta fel a részleges javadalmazás.

  Amíg nem terjed el rendesen az R-77-1-es, amíg még van mutatóban R-27T, addig ezeket úgy osztják el, hogy mindegyik egyelőre szóba jöhető típus (Szu-27SzM3, Szu-30SzM és Szu-35Sz) a szükséges minimummal száll fel.
  Illetve a Szu-27SzM3-asoknál és Szu-30SzM-eknél is inkább még az R-27-eseket favorizálják.
  Gondolom a cél az, hogy idővel teljesen kikoptatják az R-27-es család minden változatát (bár az infrás T/TE nem is rossz képesség) és csak R-73/74 és R-77-1 lesz, meg ezek mindenféle verziói.
  Ezeken túl jön majd az R-37M, de az egy igencsak spec rakéta.
  Nem tévesztendő össze a szintén nagy hatótávú nyugat-európai Meteorral, ami néhány alkalmazónál egyre inkább válik normál, már-már hétköznapi kiegészítővé az AMRAAM-ok mellett.
   
  fip7, fishbed, misinator and 3 others like this.
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Kellett nekem reklámozni! :hadonaszos::D
   
  ogretankHU likes this.

Ezen oldal megosztása