1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Társadalom-szimulációs játékok

Diskurzus a(z) 'Szimulátorok' témában - aquila által indítva @ 2014. február 22..

 1. aquila

  aquila New Member

  Sziasztok!

  Az oldal rendszeres olvasója vagyok az artofwar, jetfly, aviationist és defensetech oldalakat is ideértve. A fórum bejegyzéseket még csak pár hónapja követem nyomon sajnos korábban nem tulajdonítottam nagyobb figyelmet neki. Nem tudom mennyire lesz megtűrve itt ez a topik, mert a haditechnikához elég kevés köze lesz, inkább magát a közösséget úgy amblokk érdekelheti.

  Létezik egy terjedelmes, több mint ezer fős magyar közösség a neten, életkorukat tekintve szinte mind-mind felnőtt emberek mint ezen fórum használói és olvasói. Egy csak böngésző alapú teljesen egyedi játék vagy inkább szimuláció részesei vagyunk és erről szeretnék egy rövidke írást ide biggyeszteni!

  Az oldal neve Erepublik. Lehet csúfolni stratégiai játéknak, társadalom szimulációnak ki minek akarja. Több éve fut már és elég jól leképezei a magyar viszonyokat.

  <b>Röviden a lényeg:</b>
  A Föld országainak nagy része, a gyéren netező afrikai országokat leszámítva képviselteti magát az oldalon. Valós országok, jelenlegi határvonalakkal és régiókkal, valós emberekkel. A játékosok politikai pártokba tömörülnek és indulnak a választásokon, ahol mint a való életben a többség által megválasztott kongresszus, kormány és elnök irányítja az országot. A játékosok cégeket alapítanak és dolgoznak a fizetésért amiből mások által megtermelt javakat vesznek. Élelmet, fegyvereket amikre szükség is van ha további területeket szeretnénk meghódítani. A kongresszus adókat, vámokat vet ki, az állami bevételekből pedig egy komplett hadsereget finanszíroz az ország! Aki nem lelné örömét sem a gazdasági kihívások, sem pedig a katonai, de még csak a politikai karrier megvalósításában sem annak ott a média. Újságot létrehozni, cikkeket írni és ha jól csináljuk akár bevételre szert tenni.. Ezt is lehet!

  Minden mindennel összefügg, hihetetlenül kidolgozott részletek és böngésző alapú játék ellenére igen kiváló minőségű grafika fogadja az ide látogatókat. Nem beszélve a többi ország játékos állományáról. Az egy dolog, hogy mi több mint ezres létszámban vagyunk jelen, de ez elmondható a többi nemzetről is. Lényegében az egész világ, az összes ország a jelen kor határaival megtalálható, néhány internet nélküli, vagy gyéren lakott afrikai országot leszámítva.

  Kialakult szövetségi rendszerek, a való életet néha megszégyenítő országok közötti diplomácia vagy a régen fennálló magyar-román viszály fogadja a most e-életet kezdő polgárokat. Itt mindenki megtalálja a számításait! Akár napi öt perc is elegendő lehet a napi rutin elvégzéséhez és a sikeres játékhoz, de órákat is el lehet itt tölteni politizálással, újságírással, harccal vagy lényegében bármivel.. A lehetőségek határtalanok!

  Mindenki másért küzd, mindenki másért játszik. Valaki szórakozásból, valaki már csak megszokásból, vannak akik csak poénból, de szintén vannak akik nagyon komolyan veszik az egészet! Több éve folyik már a harc az e-világ országai között.

  A játék elérhető: www.erepublik.com

  Tisztelettel,
  Gaius Aquila
   
 2. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Jó kis propaganda írás...

  Több mint egy évig toltam, de siralmassá vált az egész. Mesterségesen ellehetetlenített gazdaság, bedöntött árak, goldvételre kihegyezett játékmenet, szintén erre kihegyezett akciók, a játékosok igényeinek teljes figyelmen kívül hagyása, meg az alap politikai fröcsögés és utálat a cikkek alatt.

  Annyiban igazat adok, hogy a magyar viszonyokat tényleg nagyon jól leképezi. Sajnos teljesen valósághűen, már ami a társadalmi oldalt illeti...
   
 3. aquila

  aquila New Member

  Igen mint mondtam leképezi a valóságot minden jóval és rosszal is ami benne van. Nekem az tetszik benne, hogy nem kell idomulni másokhoz. Ha valamit nem szeretsz akkor azt nem csinálod benne. Nem feltétlenül kell politizálni, vagy cégezni.

  Azok akik itt vannak, nos őket hosszútávon egyértelműen a mikroközösségek tartják itt. A kétkattosok letudják sokszor napi 2 perccel a napi rutint a játékban de itt maradnak az őket körülvevő kisebb közösségek miatt.

  Aki meg többet akar az választhat a többi modul közül is. :)
   
 4. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Ha már komplex stratégiai játék akkor a CIV sorozat! A CIV4 BTS talán a "legélethűbb" stratégiai játék amivel valaha játszottam.
  (Mondjuk az Imperium Galactika 1-2 is jó volt, de az nem volt élethű :) )
   
  sirdavegd likes this.
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Istencsászár vezesd szolgád!!!
   
  sirdavegd likes this.
 6. fip7

  fip7 Well-Known Member

  dudi

  Az az :)
   
 7. fip7

  fip7 Well-Known Member

  dudi

  Az az :)
   
 8. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Amúgy telefonra is rakható már, (hova fejlődött a világ):
  http://www.gamestar.hu/digital-reality-imperium-galactica-2-android.html

  Viszont sajnos én már évek óta nem tudok vele játszani, azt írja ki mindig, hogy "túl erős a gépem"...
   
  sirdavegd likes this.
 9. Fade

  Fade Well-Known Member

  az oké, hogy kompelx a CIV4 BTS bár minden relaitv, hogy 15percig csinálok szitura excel táblát az is, hogy körökön lehet 10-15percet gondolkozni az is....
  de hogy élethű lenne... vagy tán attól, hogy van egy szushi bár a városban meg szokott durván ugrani a népesség? :)
   
 10. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Fade

  "vagy tán attól, hogy van egy szushi bár a városban meg szokott durván ugrani a népesség? :)"

  Emlékeim szerint az nem "szushi bár" hanem halászati nagyvállalat. (Sushi co. azthiszem)
  A CIV4 BTS az egy "terepasztal" játék, és attól élethű, hogy jól szimulálja a valós életben is használatos taktikákat. Például tudsz benne blokádot csinálni, nagyvállalatokkal "gyarmatosítani", létrehozhatsz egykori településekből új civilizációkat stb...
   
 11. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  Nem pont társadalom, de máshová se passzolna: megtaláltam az Open Red Alert játékot (Red Alert 1, Tiberian Dawn). Mondjuk a C&C First Decade is megvan eredetiben, de az Open RA támogat mindenféle windowst és os-t.
  Néhány hét játék után természetesen elkezdtem túrni a szabályokat (rules.ini helyett egység és épület típusonként külön szabályok vannak), hogy megokosítsam az egységeket:
  Jeepre (Allied) és APC (Su)-re vulcan gépágyú,
  Light tankra (Allied) 90mm (erre inkább rakéta kellene + géppuska)
  Medium (Allied) és Heavy (Su) tankokra Vulcan gépágyú másodlagos fegyverként
  Radarjammer (Allied) rakéta zavaró képessége megnövelve akkorára mint a radarzavarója (terv: építhetik szovjetek is).

  Még a gyalogságot kellene megokosítani: rakétavetősnek kellene gránát másodlagos fegyvernek.
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Van általános szg. játék topik.
  https://forum.htka.hu/threads/kantin-számítógépes-játékok-általános-topik.1198/
   
  sirdavegd likes this.

Ezen oldal megosztása