1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

T-84, Oplot, Jatagan

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Annyira nem jó tank az Abrams mint amekkora nimbusza van.Jó tank az M1 félreértés ne essék!Egyébként nem kell messzire menni nézd meg a Harckocsik harctéri alkalmazása topikot,az orosz értékelések szerint is a Leopard 2 egyértelműen jobb mint az Abrams(az oroszok elfogulatlanul értékelte akkoriban hisz nekik tök mind1 volt,hogy melyik nyugati tank jobb a másiknál).
   
  fishbed likes this.
 2. fip7

  fip7 Well-Known Member

  boki

  Köszi a táblázatot!
  Amúgy úgy sejtettem, hogy vagy a Leopárd 2 vagy a Leclerc lesz az élen. Mondjuk még a Merkavát megnéztem volna. Ez a 3 MBT típus szerintem nyugaton a legjobb.
  Az ukrán T-84 se lenne rossz tank, de hát ugye a minőségi gyártás nem az erőssége a mai Ukrajnának. Úgy meg hiába van egy jó koncepciód...
   
 3. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  antigonosz likes this.
 4. tonyo

  tonyo Well-Known Member

 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Előbb lesz közös önálló LAGG-Northrop* repülő mint amiről beszélsz.

  *Tudom,hogy már se LAGG se Northropp sincs.
   
  fishbed and tonyo like this.
 6. boki

  boki Well-Known Member

  A lengyelek nem fognak beszállni. Engem az érdekelne, hogy milyen állapotban vannak a thaj T-84-sek. Rátaláltak egy "hülyére" aki ukrán fegyvert vesz. :D
   
  tonyo likes this.
 7. honved

  honved Well-Known Member

  Alapban, ahol az ipari és munkakultúra olyan, mint Ukrajnában, ott jobb ha senki nem ringatja illúziókban magát. Ott semmi nem minőség. Már a mi fogalmaink szerint. Ukrajna, mint állam nem tudom meddig lesz életképes. Persze, az ukrán 40 milliónak is van joga a saját államhoz, de ahogy léteznek, az nem lesz sokáig életképes.
   
  tonyo and fip7 like this.
 8. Robur

  Robur Well-Known Member

  Tulajdonképpen ez hogy jutott a thaiok eszébe, hogy T-84 kell nekik?
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Olcsóbb volt mint az orosz T-90, illetve nagyon olcsó volt az ukrán tank.
   
 10. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Olcsó húsnak híg a leve ahogy mondani szokták!
  Bár azóta T-90 szíreknél fel lett avatva TOW által :) !
   
  tonyo likes this.
 11. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  Wow, egy anyahajót azért eltalál 2 kilométerről? Sajnálom hogy ekkora fostömlő minden amit csinálnak, mert ez a harckocsi is teszik meg az új rakétájuk is(Corsar).
   
 12. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Normális minőségi gyártásban illetve kezekben ez a harckocsi elég pöpec lenne itt a térségben. Szánalom hogy már szinte semmit se tudnak felmutatni a nagy szájon kívül. Talán még 2010-13 között volt egy halovány minőségi javulás a fegyverzetek terén.
   
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Igazi ukrán tank, fél, azért remeg.:)
  Táblázatra visszatérve azért kíváncsi vagyok melyik brigád lőtte el a legtöbb lőszert életében mert pl ugye ukránban most polgárháború van és szerintem a legénységek lőhettek ott eleget.
   
 14. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Azert erdemes kicsit kisebb arccal ocsarolni az ukran hadiipart. Valoban vannak nalluk minosegi problemak de azert jo volna ha a magyar hadiipar legalabb a felet vagyt a negyedet kepes lenne gyartani szervizelni mint ok. Mert ugye ha egy ukran meghallana ezt a magyar nagy mellenyes kritizalast akkor rakezdhetne o is.

  Mit kritizaljatok a mi hadiiparunkat ami harckocsinkat amikor ti meg egy PSZH-t sem VARJAL CSAK
  egy agyut sem VARJAL CSAK
  egy aknavetot sem VARJAL CSAK
  egy geppuskat sem VARJAL CSAK
  egy nyamvadt pisztolyt sem kepes megtervezni es eloallitani., vagy ahol a vadaszgepek
  jegteleniteset lapatnyellel vegzik es lehetne meg sorolni.

  Akkor mire fol ez a nagy melleny !!!???

  Az ukran hadiipar kepes jo minoseget es szar minoseget is eloallitani. Ebben szerintem hiba annak a lehetoseget latnio hogy hol kpjuk le oket es nem csak azert mert akkor sajat magunkat meg szazszor lekene kopnunk hanem mert ez lehetne egy kitoresi pont a magyar hadiiparnak mert az uki gyartasi kepesseg a magyar nyugati minosegbiztositassal es a NATO piacokra valo bejutasi lehetoseggel bizony komoly eselyt jelenthetne

  szerenyseg elvtarsak szerenyseg
   
  endre likes this.
 15. honved

  honved Well-Known Member

  Konkrétan a minőség került itt terítékre, nem a gyártott fegyverek fajtája, vagy mennyisége. A minőség, ami miatt szerintem bárkit kiráz a hideg, ha ukrán fegyvert akarnának rásózni.
   
  fip7 and tonyo like this.
 16. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Az ukrán minőségről annyit hogy mikor a kétezres évek közepén az öcsiék mentek volna gépet telepítenni meglepődve tapasztalták hogy a telepítenni kívánt gépsor szörrén szállán eltünt. Mert lenyúlták.
  Egy kicsit nem ártanna jobban tájékozotnak lenni a kinti helyzettel.
  A normálisabb mérnőkök meg szakik már rég leléptek abból a sülyedő hajóbol. Ha nem lett volna ott majdan mára már épkézlább minőséget is le tudtak volna tenni az asztalra. Nem csak néha.
   
 17. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ezzel azt akarod mondani hogy magyarorszagon nem lopnak nem nyulnak le dolgokat ? NAGYBAN !!!
  Vagy eetleg azt hogy a kepzett magyar mernokok nem lepnek le tomegestul az orszagbol megelegelve a magyarorszagi korrupt neopotista felfeudalis rendszert ?

  Mi a kulonbseg ?

  Kivulrol nezve nem sok. A ket orszag ugyanazon az uton halad a kulonbseg annyi hogy magyarorszagnak van egy fekje az EU tagsag miatt es nem olyan gyorsan halad de azert eleg tisztesseges tempoval duborog az ujabb szetesesfele.

  Erdemes elolvasni. :

  https://index.hu/kulfold/2018/06/15/nagy_peter_tibor_usa_kulugy_afrikai_felelos/
   
  Robur likes this.
 18. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Mondj egy sikeres jo minosegu magyar fegyvert. Csak egyet. Addig amig gondolkodsz en mondok par "hat ez megint nem jott ossze" esetet.

  KGP geppisztoly - nehezgeppuska "torony" - magyar esevedo - AK korszerusites Gyakorlatilag barmibe barmikor belefogtak az gany lett. Talan a HIUZ az egyetlen de az sem volt magyar gyartmany maximum osszeszereles. Ugy legoztak ossze az alkatreszeket Del Afrikatol Amerikan at a Nemetekig.

  Orulnek ha olyan problemai lennenek a magyar hadiparnak mint az ukrannak. Azt jelentene hogy van magyar hadiipari fejlesztes tervezes gyartas es nem csak ganyolas meg koklerkedes.

  Az ukran hadiipar tovabbra is egy nagy lehetoseg a magyar hadiipar feltamasztasara. Sot ! En meg a Szerbeket is bevonnam.
   
  endre likes this.
 19. koppany

  koppany Well-Known Member

  A két ország között párhuzamot húzni elég nagy marhaság. Magyarország és Ukrajna között gyártáskultúrabán fényévek vannak és nem az ukránok javára. Értem én, hogy véded a ukránokat de minek.
   
  svajcibeka likes this.
 20. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Van magyar
  emlitesre melto gyartas ? Hogy temanal maradjunk gepgyartas ? Maximum egy ket kisszerias muhely maradt semmi tobb. Olyanra hivatkozol ami nincs. Szeretnenk ha lenne de nincs.
   
  endre likes this.

Ezen oldal megosztása