1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

T-84, Oplot, Jatagan

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. honved

  honved Well-Known Member

  Szerintem mindkettő kizárt. Max V-4 együttműködésben, illetve minden más, nyugati technológia lesz, ha belevágunk bármibe is itthon. Inkább a kész beszerzésre szavazok egyébként. Gyártás, max kézifegyver és hozzávaló lőszer, ami konkretizálódik is. Nehéz fegyverzet gyártását nem hinném hogy bevállaljuk. Inkább venni fogjuk.
   
 2. koppany

  koppany Well-Known Member

  Te csukot szemmel jársz az országban, vagy csak az eléd rakott szöveget ismételed egyfolytában. A magyar és az ukrán gyártáskultúra volt szó, te meg valami egészen másról írsz szokás szerint.
   
 3. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Pont az benne a racio hogy akar az ukik akar a szerbek tudnak nehezfegyvert gyartani. Mionosegbiztositeassal vannak az ukiknak problemaik .
   
 4. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ahoz hogy magyar gyartaskulturarol beszeljunk elobb kell magyar gyartas. Gepgyartas.

  Van ilyen ? Melyek ezek ?
   
  endre likes this.
 5. koppany

  koppany Well-Known Member

  Csak kezdésnek, Rába Csoport. Ukrajna a lenyúlásokban jár előttünk.
   
 6. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  RABA csoport az biony gyartas. Magyar gyartas. DE talan itt vege is van a dolognak. Ezt az egy komoly gepgyartast tudjuk felmutatni az ukranokkal szemben.

  Nem sok nagyon nem sok.
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Attól,hogy nem tudok tojást tojni még tudom milyen a jó tojás...
   
  fishbed likes this.
 8. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Az ukrant a magyarhoz merni barmibe is folosleges ukrajna egy 40 millios orszag ami ha torokorszagot nem vesszuk europai orszagnak oroszorszag /ki hogy/ utan a legnagyobb europai allam /ha russzfobok oroszorszagot nem veszik europainak ukrajna a legnagyobb europai orszag.../csak hasonlitgatas kedvejert./ az ugranoknak menmyi olyan termekuk van ami nem a szovjett license tovabbgyurasa? Es nem proto? Szerintem folosleges tovaabb vitatkozni
   
 9. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ez majdnem olyan mimt amikor svedorszaghoz hasonlitjak magyarorszagot mert 10-10 millo mikozbe svedorszag europa /orosz torok nelkul/ europa 3. Legnagyobb orszaga /na jo dania utan grolland/ vagy norvegiahoz ami szinten kb nemetorszag meretu orszag kevessebb mimt 10 milla lakossal es arab olajallamoknak meggelelo olajkeszlettel.
   
 10. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Sepregetes a sajat portan elobb ???
   
  endre likes this.
 11. honved

  honved Well-Known Member

  Ne áltasd magad, az ukránok alaposan mögöttünk vannak gazdaság terén. Egyáltalán nem mérvadó, hogy hadiiparuk mit tud. Hidd el, nálunk magasabb szinten van minden. Hazai gyártás a Rábán kívül, a buszgyártás, ami említésre lehet méltó a gépiparban. Ezen túlmenően, a rendszerváltás előtt sem mi gyártottuk a tankokat és egyéb komoly nehézfegyvert a VSZ-ben sem. Ukrajna megörökölt sok mindent, amivel igazán nem tud mit kezdeni. Hova exportálja a böhöm hadiiparának termékeit ? Mellesleg, ha nagyon hasonlítunk, akkor nálunk világmárka gépkocsik gyártása is folyik, ami nem hazai tulajdonú vállalatok keretében van. Viszont magyar mérnökök, szakmunkások adják a belevalót. Nem beszélve az itt lévő beszállítókról ezen iparágban. Akik mind hozták a gyártási és munkakultúrájukat. Ukrajnába vajon miért nem települnek ezek a világmárkák ? Ott miért nem gyártatnak ? Na mindegy, nem ez a lényeg. Nézd az egy főre eső GDP-t éves bontásban a két ország esetében és ott a válasz.
   
  Szittya likes this.
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem!Egész egyszerűen hülyeség azt mondani,hogy egy magyar ember ne kritizálja az ukrán hadiipart mert mert az előbb jár mint a magyar.Mint ahogyan minden hülyeség ezen az analógia mentén(ha nem tudok kalapácsot gyártan már nem is mondhatom egy kalapácsra,hogy az rossz?).Meg gondoljunk már bele!Egy személy mondta,hogy szar az ukrán hadiipar(az is)nem pedig a magyar hadiipar mondta,hogy szar az ukrán hadiipar.
   
  fishbed likes this.
 13. honved

  honved Well-Known Member

  Magyar GDP egy főre 2017. 11.800 usd
  Ukrán GDP egy főre 2017. 2.245 usd.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Nem látjátok, hogy csak direkt terel. A topik témája a T-84 Oplot harckocsi és miről megy a vita ? A magyar gazdaságról. Védeni próbálja az ukránokat közben magyar témára terel. Világos kell legyen mindenkinek, hogy DINAMO alias kalapacs soha az életében nem járt Ukrajnában, nem beszélt ukránokkal (benne nyugat ukrán(banderista) és kelet ukrán(orosz)), nem ismeri a gondolkodásukat,mentalitásukat, a mostani gazadasági, politikai rendszerüket és egyebet.
   
  antigonosz and fip7 like this.
 15. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Nem errol szol a dolog dudi. En is irtam hogy bizony a minosegbiztositas teren van mit fejlodniuk az ukranoknak. Arra probaltam ramutatni hogy legalabb nekik van mit fejleszteni mig nekunk vagy nincs vagy ami van az szinten katasztrofalis szinvonalu.
   
  endre likes this.
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezt így érthető csak semmi köz nincs az Oplothoz teljesen függetlenül attól,hogy képesek vagyunk-e Leopard 2A7-et gyártani vagy T-34-est sem tudunk összeszerelni..Ez egy ukrán tank topikja,semmi keresnivalója nincs itt annak,hogy itthon mi van vagy mi nincs.Van olyan topik ahol ezt meg lehet beszélni de biztosan nem az ukrán Oplot topik az.
   
  fishbed and antigonosz like this.
 17. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Ez az Oplotnak nevezett szarrakás egyfajta szimbóluma Ukrajnának. Ez az Ukrajnának nevezett képződmény 4 év leforgása alatt a puccstól számítva leküzdötte magát az afrikai szinvonalra, elvesztette a Krím félszigetet és a keleti ipari bázisát Donbasszt. A maradék népesség nagy része Lengyelországba menekült munkát keresni a másik több milliós tömeg meg Oroszországba. Aki ott maradt annak meg az életszínvonala csúszik lefele a béka segge alá. Nyíltan neonáci bandák vonulgatnak szerte az országban . A kissebbségeket köztük a magyart is nyíltan elnyomják lásd nyelvtörvény. A vezetőség a legkorruptabbak közé tartozik Európában. Amihez csak nyúlnak szarrá változik. Migek felújítása a horvátoknak vagy a széteső vadi új aknavetőik vagy az iraknak szállított BTR3 amit visszaküldtek nekik.. Az iparuk is leépült, szakemberek sincsenek már nagyon mert elmenekültek vagy nyugatra vagy a Muszkákhoz. Ukrajna létezése is egy nagy kérdőjel én nem vagyok benne biztos 10 vagy akár 5 év múlva rajta lesznek egyálltalán a térképen. Ertelmét nem látom az együttműködésnek.
   
  fishbed and antigonosz like this.
 18. ZRÍNYI 20!026

  ZRÍNYI 20!026 Well-Known Member

  Itt most pont ellent mondasz magadnak! Ha a harckocsi, nehézfegyverzet gyártásról beszélünk, Magyarország esetében jópár évtizeddel korábbra kell sajnos visszamenni. Ehhez képest az ukránoknál van ilyen gyártási kapacitás! Az már más kérdés, hogy milyen a minőség, versenyképes-e? Viszont ha szükség van rá, van mihez nyúlniuk, míg nekünk nincs! És ha nem lesznek rá törekvések, lépések, hogy ez változzon, akkor ebben továbbra is előttünk járnak majd! GDP-vel önmagában nem véded meg az országot! Ha nincs normálisan felszerelt hadsereged, hadiiparod, és nincs a NATO aki megvéd, akkor napok, esetleg hetek kérdése a GDP-d lenullázzása, a gyárak felletti irányítás átvétele!
   
 19. boki

  boki Well-Known Member

  DE ez itt a T-84 Oplot ukrán harckocsi topik. Magyarország harckocsi gyártását meg a nehéz gépgyártás beszéljétek meg a megfelelő topikban. Ez itt off topik.
   
 20. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ezek szerint az Armata is szarrakas ? Vagy esetleg az is csak a tervezoi gyartoi gyermekbetegsegekkel kuzd.

  BTR-4 eloszor vacak volt aztan most az indonezek mar elegdettek vele. Fejlodnek. Van honnan van mibol es van hova. Nekunk csak a "van hova" all rendelkezesre egyelore.
   
  endre likes this.

Ezen oldal megosztása