Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 604
36 070
113
De paszmek. Nem sztereotípia hanem elsőkezi tapasztalat.
Ezekkel. Itt. Nem általánosságban, nem Párizsban, Bécsben.
Tőlem a második telken vannak.
Igen, a sztereotípiák valahogy kialakulnak. Jellemzően valóságból. Csak amikor negatív sztereotípiákat sorolsz, hirtelen alaptalan előítélet lesz belőlük. Amikor meg jó ember vagy, akkor a sztereotípia olyan, h kicsit hangosabbak, mint mi (civilizálatlanok), de a konyhájuk / ritmusérzékük nagyon jó (de azért ők is emberek, és én lyó ember vagyok, nem előítéletes)!

Érdekes egyébként, hogy miért a déliekre, cigányokra, keletiekre mondjuk, h hangosak, az osztrákokra meg nem, pedig, ha van, aki nem tud óbégatás nélkül beszélni, az az osztrák (igen, az eredeti osztrák).

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 065
9 802
113
Én még nagyon remélem, hogy Európa felébred - ennek jele az AfD is - és megtisztítja magát.
Tegyük fel, hogy az idegen kultúrájú tömegek beáramlása nem vezet társadalmi szakadáshoz, egyszer csak békésen felébred a fehér lakosság. Aztán hogyan tovább?

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 604
36 070
113
Igen erről beszélünk, de ezt hogyan kéne elképzelni. Milyen módszerrel fehérítjük vissza a társadalmat/lakosságot.
1, Határ lezár. Hermetikusan. Többet nem beengedni. Se családegyesítés, se Nobel díjas.
2, A bent lévők megkeresztelése, mecsetek lebontása, disznóhús evés, fejkendő betilt, nyelvórák, de nem csak bent hesszelni a teremben, hanem teljesíteni is. Vizsga állampolgári ismeretekből, nyelvből, hittanból. Nem vagyok fundi, választhatnak a protestáns egyházak közül is, persze a rom.kat. előny. Akinek nem tetszik, mehet haza.
60-70 év alatt beolvadnának, mint a kunok. Jó, hát annyira nem eu-kompatibilis, de hatékony.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 065
9 802
113
Ebben igazad van, de mivel saját országot sem tudnak működtetni, másét miért tudnák? Mármint nem gazdaságilag, hanem politikailag, közigazgatásilag. Ezért gondolom, h szervezetten le lehetne vágni így nagyvárosokat, persze kollaboráns libsiktől tartani kell.
Egyébként tisztára Gerilla trillógia szcenáriókról beszélgetünk. Franciaország egyszerre könnyebb és nehezebb helyzetben van, az által, h az ő bevándorlóik beszélnek franciául. Legalábbis jobban, mint az ausztriai és németországi agysebészek németül.
Igen, gerilla sceranio. A folyamat elindult, nincs ami fékezné, a végeredmény pedig szerintem csak egyféle létezik.
Azzal a különbséggel, hogy nem feltétlenül esik áldozatul a fehér lakosság nagy része. Egyszerűen elvándorolnak, elmenekülnek, asszimilálódnak, vagy áldozatul esnek. Az adott országok és régiók pedig összeroskadnak, vagy elrohadnak.
Semmi féle képpen sem fejlődés és prosperitás vár rájuk.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 787
65 530
113
1, Határ lezár. Hermetikusan. Többet nem beengedni. Se családegyesítés, se Nobel díjas.
2, A bent lévők megkeresztelése, mecsetek lebontása, disznóhús evés, fejkendő betilt, nyelvórák, de nem csak bent hesszelni a teremben, hanem teljesíteni is. Vizsga állampolgári ismeretekből, nyelvből, hittanból. Nem vagyok fundi, választhatnak a protestáns egyházak közül is, persze a rom.kat. előny. Akinek nem tetszik, mehet haza.
60-70 év alatt beolvadnának, mint a kunok. Jó, hát annyira nem eu-kompatibilis, de hatékony.
Kötelező sörözèst, borivást elfelejtetted? :)

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 543
29 459
113
Igen, a sztereotípiák valahogy kialakulnak. Jellemzően valóságból. Csak amikor negatív sztereotípiákat sorolsz, hirtelen alaptalan előítélet lesz belőlük. Amikor meg jó ember vagy, akkor a sztereotípia olyan, h kicsit hangosabbak, mint mi (civilizálatlanok), de a konyhájuk / ritmusérzékük nagyon jó (de azért ők is emberek, és én lyó ember vagyok, nem előítéletes)!

Érdekes egyébként, hogy miért a déliekre, cigányokra, keletiekre mondjuk, h hangosak, az osztrákokra meg nem, pedig, ha van, aki nem tud óbégatás nélkül beszélni, az az osztrák (igen, az eredeti osztrák).
sztem túlgondoltad

• Tetszik
Reactions: Ramzana

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
469
1 243
93
Tegyük fel, hogy az idegen kultúrájú tömegek beáramlása nem vezet társadalmi szakadáshoz, egyszer csak békésen felébred a fehér lakosság. Aztán hogyan tovább?

Ha egyszer felébred a fehér lakosság nem hiszem, hogy békés lesz. Először Európa külső határait kell majd lezárni, mind szárazföldön, mind vizen. Utána a belső országhatárokat, az országokat szektorokra bontani, a szektorokat lezárni és egyesével a katonaság segítségével megtisztítani. Értse ezt mindenki úgy, ahogy akarja.
Az biztos, ha ez egyszer beindulna, a holokauszt ehhez képest teazsúr lenne.

Ha Európa megtisztult, akkor meg kell vonni Afrikától és a Közel-Kelettől, Ázsiától minden segélyt és a többit intézi majd a természet. Nem egy Disney mese, de a Európa fennmaradása itt a tét. :/

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 337
65 627
113
De paszmek. Nem sztereotípia hanem elsőkezi tapasztalat.
Ezekkel. Itt. Nem általánosságban, nem Párizsban, Bécsben.
Tőlem a második telken vannak.

Itt minden szép és jó. Ha mást érzékelsz a valóságban az a te hibád, hiszen két hét alatt rend lett.
Engem pár éve 3-an vascsővel akartak agyonverni Erzsébeten... Csak elvertem őket :D
De úgy két-három évente megpróbálnak megölni szóval nem vettem nagyon a lelkemre.
És ebben a csodás országban ha 3-an vascsővel agyon akarnak verni az nem csoportosan elkövetett emberölési kísérlet (ráadásul aljas indokból) hanem garázdaság. Mert nem volt 8 napon túl gyógyuló sérülésem :rolleyes:
Azóta sem tudom, hogy áll az ügy, nem is érdekel.
Szóval minden rendben, jó irányba halad a társadalmunk, minden okés benne :)

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 543
29 459
113
Itt minden szép és jó. Ha mást érzékelsz a valóságban az a te hibád, hiszen két hét alatt rend lett.
Ja, csak a látszat legyen meg. Magával a problémával és okaival minek is foglalkozni.
Biztos a yard, meg a bíróságok is pont ráérnek X-darab 1g füvet birtoklóval foglalkozni tucatszámra...
De úgy két-három évente megpróbálnak megölni
Én azért elgondolkodnék :D
És ebben a csodás országban ha 3-an vascsővel agyon akarnak verni az nem csoportosan elkövetett emberölési kísérlet (ráadásul aljas indokból) hanem garázdaság. Mert nem volt 8 napon túl gyógyuló sérülésem :rolleyes:
Azóta sem tudom, hogy áll az ügy, nem is érdekel.
Szóval minden rendben, jó irányba halad a társadalmunk, minden okés benne :)
Én Angyalföldön nőttem fel (80-90-es évek). Túléltem, de mákom volt, mert áltsuliban megismertem mindenkit,
aki később tényező lehetett :D
De már az az Angyalföld sem ugyan az :(

• Tetszik
Reactions: Loken and fip7

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
288
1 747
93
Szerintem a beolvadás nem lehetséges bizonyos népek esetében. A cigányok a 13. században érkeztek a Kárpát Medencébe, és most közel 8 évszázaddal később bátran kimondhatjuk, hogy minden integrációs törekvés teljes kudarcot vallott. Az Egyesült Államokban ha csak a rabszolga felszabadítás utáni korszakot nézzük, az is 160 év. Minden bűnözési és társadalmi mutató szerint a feketék integrációja ott is kudarc. Polgárháború pedig nem lesz, a kb. 1950-től folyamatos átnevelés miatt az európai fehér lakosság maximum elmenekül, de harcolni nem fog. Ameddig a rasszizmus egy negatív tulajdonság a köztudatban, addig az őshonos európaiak inkább meghalnak, de nem fognak faji alapon polgárháborúzni.

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
568
3 582
93
Ezt eredményezi ha az amúgy sem túl acélos meritokráciát a közszférában bólogatásra cseréljük...

Ezt az egy mondatot emeltem ki, de a teljes gondolatmenettel kapcsolatban osztanám meg a véleményemet.

Ahogy én látom, a legnagyobb probléma ebben a témakörben az álszentség, hipokrácia, de nem csak a felsővezetésben, hanem minden szinten.

1. Miért várjuk el egy közalkalmazottól, hogy robot módjára a főnöknek tetsző anyagot készítsen, teljesen szembemenve a saját szakmai önbecsülésével?
  2. Miért várjuk el egy felsővezetőtől, hogy az érdekeivel ellentétes döntést hozzon?

Az álszentség ott van, hogy úgy beszélünk, írunk, mintha ezeket valami furcsa felsőbbrendű morálra hivatkozva el lehetne várni.

Nincs olyan társadalmi forma, legyen az kommunizmus, szocializmus, kapitalizmus, ahol ez a felsőbbrendű morál működne. Észak-Koreában kommunizmus van? Na persze, Kim is pont úgy él, mint az átlag. Nálunk a szocializmusban mindenki egyenlő volt?

Miért lenne a kapitalizmus, amelynek a zászlaján konkrétan ott van az egyéni érdek, más? Önámítás ezt hinni, és a nyugati politikai vezetés egyik legnagyobb trükkje az elmúlt 70 évben, hogy ezt elhitette a néppel.

Mindenki tudja, hogy nem működik, mindenki beszél róla, hogy nem működik, mégis, tudathasadásosan mindenki úgy tesz, mintha reális lenne ez a felsőbbrendű moralitás.

A helyett, hogy szomorkodnánk a világ működésén, inkább el kellene fogadni.

A konkrét szakértői csoportok munkáját egy kicsit más szempontból is megvizsgálva. Milyen felelősségre vonás éri azokat a szakértőket, akik tévednek. Ez egy nagyon komoly kérdés, mert addig semmilyen felsőbb döntést nem szabad kritizálni, amíg a felelősség is fent van.

Ide tartozik az is, amit már jó ideje hangoztatok, hogy az államapparátus azért működik rosszul, mert nincs tényleges felelősségre vonás felsővezetői szinten.

És itt kell visszatérjünk az álszentséghez: melyik állampolgár fog megszavazni egy olyan pártot, amelyik vállalja a felelősséget, de cserébe elbocsátja a közalkalmazottak harmadát és gazdasági megszorításokat alkalmaz? Merthogy a jó vezetéssel együtt bizony pofonok is járnak.

Őszintén megvallva nem látom, hogyan lehet kitörni ebből a körből. Irreálisnak érzem azt elvárni, hogy egy állampolgár a saját rövidtávú érdekei ellen szavazzon.

Talán egy nagy formátumú államfő egy kisebb, de határozott csapattal meg tudná oldalni, de kétlem.

Ahogy a általában lenni szokott, valószínűleg az fog történni, hogy amíg megy a szekér addig jó, azután amikor összedől minden, akkor majd jól megválasztjuk a másik pártot.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 362
35 828
113
Ezt az egy mondatot emeltem ki, de a teljes gondolatmenettel kapcsolatban osztanám meg a véleményemet.

Ahogy én látom, a legnagyobb probléma ebben a témakörben az álszentség, hipokrácia, de nem csak a felsővezetésben, hanem minden szinten.

1. Miért várjuk el egy közalkalmazottól, hogy robot módjára a főnöknek tetsző anyagot készítsen, teljesen szembemenve a saját szakmai önbecsülésével?
  2. Miért várjuk el egy felsővezetőtől, hogy az érdekeivel ellentétes döntést hozzon?

Az álszentség ott van, hogy úgy beszélünk, írunk, mintha ezeket valami furcsa felsőbbrendű morálra hivatkozva el lehetne várni.

Nincs olyan társadalmi forma, legyen az kommunizmus, szocializmus, kapitalizmus, ahol ez a felsőbbrendű morál működne. Észak-Koreában kommunizmus van? Na persze, Kim is pont úgy él, mint az átlag. Nálunk a szocializmusban mindenki egyenlő volt?

Miért lenne a kapitalizmus, amelynek a zászlaján konkrétan ott van az egyéni érdek, más? Önámítás ezt hinni, és a nyugati politikai vezetés egyik legnagyobb trükkje az elmúlt 70 évben, hogy ezt elhitette a néppel.

Mindenki tudja, hogy nem működik, mindenki beszél róla, hogy nem működik, mégis, tudathasadásosan mindenki úgy tesz, mintha reális lenne ez a felsőbbrendű moralitás.

A helyett, hogy szomorkodnánk a világ működésén, inkább el kellene fogadni.

A konkrét szakértői csoportok munkáját egy kicsit más szempontból is megvizsgálva. Milyen felelősségre vonás éri azokat a szakértőket, akik tévednek. Ez egy nagyon komoly kérdés, mert addig semmilyen felsőbb döntést nem szabad kritizálni, amíg a felelősség is fent van.

Ide tartozik az is, amit már jó ideje hangoztatok, hogy az államapparátus azért működik rosszul, mert nincs tényleges felelősségre vonás felsővezetői szinten.

És itt kell visszatérjünk az álszentséghez: melyik állampolgár fog megszavazni egy olyan pártot, amelyik vállalja a felelősséget, de cserébe elbocsátja a közalkalmazottak harmadát és gazdasági megszorításokat alkalmaz? Merthogy a jó vezetéssel együtt bizony pofonok is járnak.

Őszintén megvallva nem látom, hogyan lehet kitörni ebből a körből. Irreálisnak érzem azt elvárni, hogy egy állampolgár a saját rövidtávú érdekei ellen szavazzon.

Talán egy nagy formátumú államfő egy kisebb, de határozott csapattal meg tudná oldalni, de kétlem.

Ahogy a általában lenni szokott, valószínűleg az fog történni, hogy amíg megy a szekér addig jó, azután amikor összedől minden, akkor majd jól megválasztjuk a másik pártot.
Konzervatív nemzeti liberalizmussal.
Persze, semmi se tökéletes.