1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tatra

Diskurzus a(z) 'Aknatámadás ellen védett (MRAP) és egyéb szállító-' témában - papi által indítva @ 2019. szeptember 13..

 1. papi

  papi Well-Known Member

 2. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 3. papi

  papi Well-Known Member

  Ma is gyártják 815-7 néven. Civil piacra Terrno1 néven kettőtől nyolc tengelyes változatokig.
  A Tatra legnagyobb gondja az, hogy nem klasszikus értelemben vett teherautó gyártó. A piac egy kicsi és folyamatosan zsugorodó szeletére specializálta magát. Nehéz körülmények közé tervezett terepjáró teherautókra nincs túl nagy szükség manapság. Jól kiépültek az utak, főleg itt Európában, ott pedig az állandó összkerék meghajtás a plusz súlyok amiket cipel a teherautó, nem gazdaságosak. Ami marad az erdészet, bánya, bizonyos építkezések és speciális feladatok.
  A 815-7 alvázat egyébként szívesen használják MRAP alapnak is. Pl.: Nexter Titus vagy az izraeli Wildcat. Jordánia idén megint rendelt ~350 alvázat. Gondolom az Al-Wahshok alá.
  Ezek mellett van még durván 100 megrendelés Brazíliából, Törökországból, Izraelből, Csehországból 30 teherautóra meg 62 Titusra.
   
  tonyo, gacsat and pöcshuszár like this.
 4. papi

  papi Well-Known Member

  Választható opció még a léghűtéses V8 és V12 is, de azt hiszem Euro III besorolás, szóval civil piacon nem nagyon játszik, katonai területen meg egzotikumnak számít. Ezért kínálják a gépeket Renault meg Paccar motorokkal is.
  https://www.czdjournal.com/defence/...nswering-the-euro-6-emission-standard-11.html
   
  tonyo likes this.

Ezen oldal megosztása