Pedig leírtam, mit nem értesz?Azt sem értem,hogy milyen matek alapján lesz nekik több B mint C.
Per pillanat az sem biztos, hogy megmaradnak a 10 CVN-es rendszernél. Ha nem tudnak faragni a Ford osztály árából, akkor szerintem nem fognak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pedig leírtam, mit nem értesz?Azt sem értem,hogy milyen matek alapján lesz nekik több B mint C.
A NAVY nem erőlteti a C-t,ők ráérnek.Amúgy egy CVN-nél 4 századdal számolhatsz nyugodtan...A NAVY 600-700db valamilyen F-18-ast tart rendszerben,ezt mindet tervezik lecserélni F-35C-re talán csak a Growlereket nem.Pedig leírtam, mit nem értesz?
Per pillanat az sem biztos, hogy megmaradnak a 10 CVN-es rendszernél. Ha nem tudnak faragni a Ford osztály árából, akkor szerintem nem fognak.
Továbbra sem érted meg!
A NAVY azon a terven dolgozik per pillanat, ami a light carrier-ek flottába való visszaintegrálásáról szól.
Az ötlet lényege, hogy 1 super carrier-re jutna 2-3 light carrier. Ami azt jelentené, hogy B-ből sokkal több gépet fog a flotta alkalmazni, mint a C-ből valaha is.
Per pillanat a helyzet az, hogy 2030-ig az a cél, hogy legalább mind a 10 CVN kapjon legalább 16db
Tehát jelenleg az a helyzet, hogy 2030-ig nagyjából 160db F-35C gép lenne aktív használatban.
A tervekből az jön le, hogy minimum 15-20 dedikált LHA /LHD hajóra lenne szükségük minimum 10, maximum 20 F-35B-vel.
ÉS EZT NEM A MARINES AKARJA ÍGY. Már a Marines régen a NAVY parancsnoksága alá tartozik!
Az az igazság, hogy a USMC idestova 220 éve csinálják azt, amit. Szerintem jobban meg tudják ítélni, hogy mire van szükségük...![]()
De különben mi az amibe nem kellene belepofázniuk? Egyszerűen a hajófedélzeti és partraszálló üzemeléshez olyan eszközök
kellenek, ami nekik van! Ez olyan, mint amikor a megrendelő hülye, amiért neki tetsző, és az ő felhasználási formájának megfelelő dolgot rendel
És szerinted mekkora lesz egy század?A NAVY nem erőlteti a C-t,ők ráérnek.Amúgy egy CVN-nél 4 századdal számolhatsz nyugodtan...A NAVY 600-700db valamilyen F-18-ast tart rendszerben,ezt mindet tervezik lecserélni F-35C-re talán csak a Growlereket nem.
Marad ugyan az a repülőszám,miért változna?És szerinted mekkora lesz egy század?
Ha jelenleg a 2030-as cél 16 F-35C / CVN
Miközben a dedikált LHA hajók 20-at fognak vinni?
Miközben a 2 század 24db Super Hornettje helyett csak 16 gép kerül az új Air Wingbe. Ha valamikor (2030-ig biztos nem! ) mégis cserélve lesz mind a 4 század, akkor várhatóan csak 32 C lesz a fedélzeten - mostani számokból kiindulva.
Akkor szerinted az angolok mit rendeltek volna?Bocs de szerintem meg te nem tudsz különbséget tenni ok és okozat között...
eleve az F35 B és C variánsból kb. ugyanannyit rendelt az USA, a B variánst pedig csak az USMC rendelte...
Dehogy marad. 2 napja linkeltem be a 2030-ig érvényes/tervezett új CVN Air Wing sémáját az F-35 topicba!Marad ugyan az a repülőszám,miért változna?
Nem a CVN-ek fognak igazodni a kisebb hajókhoz ne őrülj már meg!Tényleg gombhoz veszel kabátot.
Nem csak a kifutót kell bombázni.Akkor szerinted az angolok mit rendeltek volna?
Mégegyszer felsorolom neked, hogy ki mindenki rendelte a B-t:
USMC, UK, Olaszország, Szingapúr, Dél-Korea, Japán.
A C-t ki is?
Ugye azzal is tisztában vagy, hogy a csendes-óceáni szigetek védelmét is a USMC-nek kell ellátni. Ami ugyan azokat a problémákat hozza elő, amikkel a briteknek kell megküzdeni Falklanddal kapcsolatban. Egy szétbombazott kifutóról nem tudsz sem A-t , sem C üzemeltetni, miközben az Osprey-k az F-35B-vel közösen tök jól elvannak addig is, amíg rendberakják a betont.
De azzal fogják kezdeni.Nem csak a kifutót kell bombázni.![]()
Ha elhiszed,hogy ilyen sikeresek lesznek az póta nelküli gépek akkor igen.Na szerintem semmi ilyesmi nem lesz.Nézd meg hol tart a jelenlegi pilótanelküli programja a NAVY-nak.Elarulom mindenes csapasmérő EW felderítő akarmiből lett tanker...Dehogy marad. 2 napja linkeltem be a 2030-ig érvényes/tervezett új CVN Air Wing sémáját az F-35 topicba!
De a lustábbak kedvéért még egyszer:
Ki mondta, hogy a light carrier az nem katapultos lesz..??????Továbbra sem érted meg!
A NAVY azon a terven dolgozik per pillanat, ami a light carrier-ek flottába való visszaintegrálásáról szól.
Az ötlet lényege, hogy 1 super carrier-re jutna 2-3 light carrier. Ami azt jelentené, hogy B-ből sokkal több gépet fog a flotta alkalmazni, mint a C-ből valaha is.
Per pillanat a helyzet az, hogy 2030-ig az a cél, hogy legalább mind a 10 CVN kapjon legalább 16db
Tehát jelenleg az a helyzet, hogy 2030-ig nagyjából 160db F-35C gép lenne aktív használatban.
A tervekből az jön le, hogy minimum 15-20 dedikált LHA /LHD hajóra lenne szükségük minimum 10, maximum 20 F-35B-vel.
ÉS EZT NEM A MARINES AKARJA ÍGY. Már a Marines régen a NAVY parancsnoksága alá tartozik!
A B-t megveszik mások is (olaszok, korea, japán, szingapúr, UK, meg úgy mindenki, aki össze bír lapátolni egy helikopter hordozót a közeljövőben). A C-t senki nem fogja!
Nem a TGY sírta ki a B-t. A világpiacon is az az eladható altípus, és nem a C!
De különben mi az amibe nem kellene belepofázniuk? Egyszerűen a hajófedélzeti és partraszálló üzemeléshez olyan eszközök kellenek, ami nekik van!
Ez olyan, mint amikor a megrendelő hülye, amiért neki tetsző, és az ő felhasználási formájának megfelelő dolgot rendel. Az az igazság, hogy a USMC idestova 220 éve csinálják azt, amit. Szerintem jobban meg tudják ítélni, hogy mire van szükségük...![]()
Jelenleg rendelkezésükre áll egy rendszerben lévő light carrier? Van hozzá való teljes fegyverrendszerük az F-35B képében. Szerinted mennyi esélye van, hogy egy újat fejlesszenek?Ki mondta, hogy a light carrier az nem katapultos lesz..??????
Ha lesz.
Nem katapult nélküli, hanem kisebb egységeket akarnak építeni. Pontosabban ezt dobta fel valaki, aztán majd kiderül lesz-e értelme.
Vannak kétségeim.
Akkor szerinted az angolok mit rendeltek volna?
Mégegyszer felsorolom neked, hogy ki mindenki rendelte a B-t:
USMC, UK, Olaszország, Szingapúr, Dél-Korea, Japán.
A C-t ki is?
Ugye azzal is tisztában vagy, hogy a csendes-óceáni szigetek védelmét is a USMC-nek kell ellátni. Ami ugyan azokat a problémákat hozza elő, amikkel a briteknek kell megküzdeni Falklanddal kapcsolatban. Egy szétbombazott kifutóról nem tudsz sem A-t , sem C üzemeltetni, miközben az Osprey-k az F-35B-vel közösen tök jól elvannak addig is, amíg rendberakják a betont.
Azért kell a japánoknak az Izumo mert egy haderőnek legyen része bármilyen szövetségi rendszer része képesnek kell lennie önállóan is harcolni.Ugye nem az angol rendeléssel akarod az F35B létjogosultságát alátámasztani?
Az amit a QE kapcsán összehoztak az olyan mintha egy Monthy Python filmből szedték volna
És továbbra is kevered az ok-okozati kapcsolatot
A britek a birodalmi múlton való merengés kapcsán akartak maguknak megint komoly hordozót. De (valszeg a CdG kapcsán) azt meg tudták, hogy 1 hordozó nem hordozó...nosza akkor legyen 2....ja de hogy az rohadt drága lesz...nembaj, akkor Catobar helyett legyen Stobar a hajó, mert így olcsóbb...úgyis pont lesz itt egy B variáns az F35-ből
abba meg már bele sem megyek, hogy vajon az Atlantió-Óceánra hova is kell egy ekkora méretű hordozó
megjegyzem én az Izumo esetében sem nagyon értem, minek neki F35...2 Izumo el tud vinni kb. 35-40 gépet (mármint a 2 együtt)....egy kínai supercarrier mennyit is tud majd?
szerinted egy valódi dél-kelet-ázsiai konfliktus esetén az Izumók bármit csinálnának egyedül? mármint bármi olyat amihez f35-re van szükség....
szerintem rohadtul nem, hanem betagozódnának valamelyik CSG-be
Azért kell a japánoknak az Izumo mert egy haderőnek legyen része bármilyen szövetségi rendszer része képesnek kell lennie önállóan is harcolni.
A vicc az, hogy olcsóbb sem lett. Az angolok a drágább ÉS szarabb megoldásra szavaztak valamiféle balfasz Harrier nosztalgia által. Ennél még a F-35C és sáncos és fékhorgos megoldás is jobb lett volna. Az F-35B belső keró kapacitása gyalázat.Ugye nem az angol rendeléssel akarod az F35B létjogosultságát alátámasztani?
Az amit a QE kapcsán összehoztak az olyan mintha egy Monthy Python filmből szedték volna
És továbbra is kevered az ok-okozati kapcsolatot
A britek a birodalmi múlton való merengés kapcsán akartak maguknak megint komoly hordozót. De (valszeg a CdG kapcsán) azt meg tudták, hogy 1 hordozó nem hordozó...nosza akkor legyen 2....ja de hogy az rohadt drága lesz...nembaj, akkor Catobar helyett legyen Stobar a hajó, mert így olcsóbb...úgyis pont lesz itt egy B variáns az F35-ből
abba meg már bele sem megyek, hogy vajon az Atlantió-Óceánra hova is kell egy ekkora méretű hordozó
megjegyzem én az Izumo esetében sem nagyon értem, minek neki F35...2 Izumo el tud vinni kb. 35-40 gépet (mármint a 2 együtt)....egy kínai supercarrier mennyit is tud majd?
szerinted egy valódi dél-kelet-ázsiai konfliktus esetén az Izumók bármit csinálnának egyedül? mármint bármi olyat amihez f35-re van szükség....
szerintem rohadtul nem, hanem betagozódnának valamelyik CSG-be
Szerintem gondoltk.És az Izumo tervezésekor erre vajon még nem gondoltak? Csak mert amikor azokat tervezték/építették már régen lehetett tudni, hogy lesz F35B, eredetileg mégsem úgy tervezték, hogy azok üzemeljenek róla...
ez nekem sokkal inkább ilyen polcorrect szükségmegoldásnak tűnik: "ugyan látjuk, hogy Kína masszívan fejleszti a flottáját és a haditengerészeti légierejét, amire nekünk is lépni kéne valamit, de továbbra sem merünk egy carriert éptíeni...szóval inkább tegyünk F35B-t az Izumora, mert az nem az"
Szerintem gondoltk.
Amennyire en tudom a fedelzetet kell meerősíteni de pl a hangarokhoz nem kell nyúlni, mer az kompatibilisre lett tervezve a liftekkel együtt.Hát szerintem ha már eleve gondoltak volna erre, akkor nem kellett volna utólag átépíteni a hajókat, hogy alkamlasak legyenk az F35 üzemeltetésére