A harcot még szokni kell a Viki3ban. Más mint eddig. Nem mondom, hogy jobb (pedig jobb) vagy rosszabb (nem rosszabb, logikusabb), de más. A sokadik porosz kisállam annex után gondoltam bevállalom osztrákként a poroszokkal a háborút egy Szászország melletti kisállam kapcsán. Mindenre felkészültem, hogy legyőztem őket két csatában, kb. minimális veszteségekkel, majd valami barom járvány, és ezresével kezdett kipusztulni a sereg úgy, hogy az ellátás toppon volt nálam. Azt írta, hogy -25%ot tudok a sebesültek közül megmenteni, vagy 5% halálozás. Az elsőt válaszottam. Kipusztult a hadsereg ...
Pedig csak a hivatásos hadsereget használtam fel, nem volt elég. Hiába semmisítettem meg többezer emberét, mindig előkapott ugyanennyit, pedig conscriptokat nem írt, hogy mozgósított, de mindig előkerült neki több tucat egység. Aztán a végén egy döntetlennel vége lett, neki c. 250 ezer, nekem úgy százötvenezer árán. És közben mindig volt többezer embere, 25-27 egysége akit előkapott valahonnan!
(Az is furcsa, hogy ha van 1 egysége annak, akit megvédeni próbál, hiába maradok védekezésbe, az azzal az eggyel is előretámad a győztes csaták után ... Bátor, na!
)
De tetszik. Más, de jó. Csak szokni kell! Durván le van modellezve ahogy a saját és az ő területe is pusztul a harcban!