1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Trianoni békediktátum 100

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - ruszkik.haza által indítva @ 2020. május 25..

Címkék:
 1. ruszkik.haza

  ruszkik.haza Active Member

  Sziasztok!

  Pár nap és elérkezünk a 100 éves évfordulóhoz, mivel mostanában sok hír és hozzászólás lesz ezzel kapcsolatban, ezért szerintem a a legjobb ha ennek egy külön témát indítunk.
   
 2. arcas

  arcas Well-Known Member

  Hát,...innen Felvidékről mit is mondhatnék... :(
   
  KoviUbi, jimkirk, ogretankHU and 2 others like this.
 3. ibanez de bobadilla

  ibanez de bobadilla Well-Known Member

  dédszüleim sírjai felvidéken vannak. ...mit is mondhatnék?
   
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Egy reprezentatív felmérés szerint a magyar lakosság 1%-a tudja pontosan mit tartalmaz a Trianoni szerződés. Egy megengedőbb hibatűrés mellett is csak 7% tud nagyjából pontos válaszokat adni. Elképesztő eredmény, de a felmérés szerint a lakosság harmada azt hiszi, hogy két nap múlva hatályát veszti a szerződés. A határon túli magyarok számáról a válaszadók fele még csak tippelni sem tudott, az erdélyi magyarok számát 8% tudta nagyjából helyesen megmondani.
  https://444.hu/2020/06/02/magyar-az...dianak-tartjuk-megis-alig-tudunk-rola-valamit

  Magyar az akinek fáj Trianon, de úgy tűnik a nagy többség csak azt tudja, hogy fáj valami, de hogy mi, arról nagyon ködös elképzeléseik vannak.
   
 5. fenntartható fejlövés

  fenntartható fejlövés Well-Known Member

  Szerintem legalább ezt a topikot nem illene összeszemetelned a kommunista-liberális agymenéseiddel, pláne nem egy olyan oldalra hivatkozva, amelyiknek egy egészséges ember még a lottószámokat sem hiszi el.
   
  KoviUbi, zeal, svajcibeka and 5 others like this.
 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Bármelyik topikba írhatok ahogy te is. Amíg nem látok tőled egyetlen értelmes hozzászólást, addig nem érdekel mit hiszel vagy milyen jelzők jutnak az eszedbe. A cikk a Trianon100 kutatócsoport reprezentatív felmérésének eredményeit mutatta be.
   
 7. emel

  emel Well-Known Member

  Nem kell pontosan ismerni a szerződést, elég ha a következményeit ismerjük!! Már az is túl sok ...
   
  KoviUbi, svajcibeka, jimkirk and 4 others like this.
 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A következményeit sem ismered ha nem tudod vagy tévesen tudod mi áll benne. Az az egyharmad aki azt hiszi holnapután lejár a szerződés téves következményeket ismer.
   
 9. emel

  emel Well-Known Member

  Minden témában vannak gyengén képzettek, van olyan amiben én is hülye vagyok meg te is. Attól az adott témában még lehet véleményük, gondolom te is szavaztál valamelyik pártra, anélkül hogy tudtad volna hogy melyik jut be a parlamentbe és milyen törvényjavaslatot fog benyújtani az első parlamenti ülésen.
   
  KoviUbi, ogretankHU and Rotten878 like this.
 10. Ferkó84

  Ferkó84 Active Member

  Drága drága nagyon drága Ulimutyi!
  A te fajtádnak (libsi-balos csürhe) köszönhető ez a tudatlanság. Majd 60 évig ki ejteni se lehetett azt hogy Trianon mert a baráti komunista szomszédok lelkébe gázolnánk. Aztán jöttek sorba a balos kormányok akik minden féle kitalációt csapakcsapak az emberek orra alá. Talán az elmúlt 10 évben lehet nyíltan beszélni róla. Szal hanyagold ezt a topikot aztán ne hord ide a szemetedet, olvasgasd magadba mert más nem kíváncsi a butaságaidra
   
  svajcibeka, jimkirk, megazez and 5 others like this.
 11. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Szerintem meg a te fajtádnak köszönhető ez a tudatlanság, akik megelégszenek az ilyen szintű böfögéssel ahelyett hogy tanulnának és megismerkednének a tényekkel ami az értelmes vita alapfeltétele. Továbbra is abba a topikba írok amelyikbe csak akarok ahogyan te is. Nem vagyok kíváncsi a butaságodra de elviselem. A kutatás eredménye is azt mutatja, hogy türelmesnek kell lennünk mert nagy a homály sokak fejében.

  Sokat kell még tenni azért, hogy értelmesen lehessen beszélni Trianonról, mert a többség csak téves képzeteken alapuló hőzöngésre képes, ezt a ti beszólásaitok is ékesen bizonyítják, egyáltalán nem voltatok képesek hozzászólni a témához, csak üres személyeskedésre futotta tőletek.
   
 12. fenntartható fejlövés

  fenntartható fejlövés Well-Known Member

  1) Nem mondtam, hogy ne írj ide, azt mondtam, ne szemeteld össze, de örülök, hogy végre már te is összekapcsolod a kettőt...
  2) Az a tény, hogy ezt a "kutatást" G. Soros oldala hozta le, már gyanússá teszi az egészet. Megint odaszúrhatnak kicsit, rombolhatják a még meglévő nemzeti öntudatot, ill. a jellemzően fiatal olvasótábor körében nevetségessé, jelentéktelenné tehetik az évfordulót. Ugye te se láttál a cikkben olyan tényt, leírást, magyarázatot, amivel megpróbálják szétoszlatni a homályt az olvasók fejében Trianonról?
  3) MTA-munka. Az az MTA, aminek egy Glatz Ferenc nevű kommunista elnöke ezt írja a honfoglaló magyarokról 1996-ban:
  " Ezek a primitív hordák, akiknél a gyermek- és asszonygyilkosság régi tradíció. Görbe lábú gyilkosok, nyelvük nem lévén csak makognak és a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el..."

  Kösz, de a 444-gyel együtt az MTA-t és "munkáit" is ignorálom!
   
 13. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Hát az látszik is rajtad, hogy ignorálod az MTA-t. A Trianon 100 kutatócsoport munkája képzett kutatókra és több ezer válaszadóra alapul. Ez van, ezt az eredményt kapták. Az, hogy a 444 vagy bárki más beszámol erről az semmit se változtat a kutatás eredményén.

  Igazából ékes példája vagy annak amit az eredmény is bemutat. Az írásaid alapján te se tudnád teljesíteni a tesztet. Csak megerősíted az eredményüket. A tudás nélküli hőbörgés, ez a jellemző, sajnos.
   
  alali77 likes this.
 14. alali77

  alali77 Well-Known Member

  http://stop-felvidek.blogspot.com/2017/03/a-hamis-glatz-idezet-ezek-primitiv.html
  Vagy mely könyvben irta?
   
 15. Ferkó84

  Ferkó84 Active Member

  https://trianon100.hu/cikk/egy-orszagos-kozvelemenykutatas-eredmenyei

  Parancsolj, itt az eredeti kutatásról a cikk. Nem pedig egy ferdített baloslibsi oldal riragadt hülyeségei!
   
  anonim999 and ogretankHU like this.
 16. Ferkó84

  Ferkó84 Active Member

  Az hogy mások más véleményen vannak és ez kegyednek nem tetszik na ez itt a ronda böfögés! Ha normális vitátt vagy netalán beszélgetést akarnál kezdeményezni akkor nem jönnél a szokásos marhaságaiddal.

  Most is mit állítasz? Hogy a magyarság buta, tévhétekben él stb. De te nem vetted a fáradtságot hogy elolvasd az eredeti cikket látom.
   
  megazez and ogretankHU like this.
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Miféle tesztet?

  Az emberek döntő többsége általános- vagy középiskolában tanult utoljára történelmet. Ez átlagosan kb. 30 éve volt. Nem meglepő ha sok mindenre már csak vázlatosan emlékeznek. Egy szűk kisebbség hobbija/érdeklődési területe csak a történelem, az eredményeket ezzel a szemmel kell nézni.
  Persze ha lettek volna a korszakról szóló érdemi ismeretfrissítők, átlagemberhez szóló könyvek, mozi/tv filmek, színdarabok, akkor jöhetne jobb eredmény is. Persze 45 előtt voltak (pl. Emberek a havason ), de annak már 75 éve. Most ki, hány ilyet tud? Nem egy olyan filmet amit leadtak egyszer a Dunán, valamikor este 11-kor, hanem mondjuk Várkonyi Egri csillagokjához hasonlítható filmet, vagy a Zenthéről elhíresült Tenkes kapitánya sorozat.
  Nem csak a 45 év mellőzte a témát, de az utóbbi 30 év se TETT érte, legfeljebb már nem tiltotta.
  Persze lennének külpolitikai következményei, naná. A tolvajok sosem szeretik ha a lopásaikat emlegetik.
   
  KoviUbi, blitzkrieg, BJani and 4 others like this.
 18. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Amikor egy nyugdíj előtti törutanárnőnek említettem, h pl. ez első román nyelvű bibliát, bizony magyarországon nyomták, a levegőt kapjodta Pláne, amikor a ma már kutatható titkos antant levelezést említettem. Egyébként mindkét "béke" nemzetközi jogot sért a mai napig (1912 talán, amikor nevesítik, hogy határ csak népszavazás útján módosítható), de Apponyinak igaza lesz talán abban, h túléljük a "békecsináló" népeket.
   
  KoviUbi, blitzkrieg, Loken and 6 others like this.
 19. fenntartható fejlövés

  fenntartható fejlövés Well-Known Member

  Jó nyomon jársz, de a hivatkozott oldal "elfelejtette" hozzátenni, hogy A magyarok krónikája 3. kiadásában szelidült csak erre:
  "A köznapi emberek lovagláshoz évszázadok alatt idomult karika lába természetesen generációkon át tudott csak hozzászokni az eke utáni egyenes járáshoz. "

  De nem erről szól ez a topik! Részemről ezt a kérdést lezártam.
   
  ogretankHU likes this.
 20. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Te arra se emlékszel, hogy tegnap mit hazudtál, azt meg még nem kaptad meg, hogy holnap miről fogsz.
  Rosszabb vagy, mint egy szúnyog, mert azt legalább le lehet ütni.A hozzád hasonlóknak fogjuk köszönni a második Trianont is, bár már az elsőt is a te elvtársaid okozták.

  Pont te vagy az utolsó, aki bárkin, bármit számonkérhet vagy gunyorosan megjegyezhet.

  Ugyanezen felmérés szerint a nyugati országok közül csak az osztrákokkal jobb a viszonyunk, mint az oroszokkal :D
  Top4: Lengyelország, Kína, Ausztria, Oroszország.

  Nem (csak) az emberek hibája, ha nem ismerik Trianont, de kívülről fújják, hogy ki volt a Való Világban.
   
  jimkirk, ogretankHU and Ferkó84 like this.

Ezen oldal megosztása