1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Trianoni békediktátum 100

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - ruszkik.haza által indítva @ 2020. május 25..

Címkék:
 1. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

 2. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Akkor mindenki be volt szarva hitlertől, és a németektől. Most az amerika ott áll az ukrán meg a román mögött, az orosz meg a szerb mögött. Mögöttünk senki sem áll. Békésen 1 cm2-t nem fog senki visszaadni. Az ENSZ kiröhög majd. A status quo megváltoztatása jelenleg kizárólag fegyverrel működne. Lehet 10 év múlva más lesz a helyzet, vagy ha ukrajna széthullik, de jelenleg békésen nem adna vissza senki semmit. Talán az osztráktól meg a szolvéntől lehetne vásárolni területet, ha kakiba kerülnek gazdaságilag, de az sincs a láthatáron jelenleg.
   
 3. Ferkó84

  Ferkó84 Active Member

  Szerintem meg pont most lenne lehetőség egy békés rendezésre, nem kell egyből katonásdit játszani. Főleg ha az ensz is rá bólint. A térségünkbe senki se áll faszányosan katonailag. Az Oláhok béka segge alatt, a Tótok szintén, az Ukránfélék hát nem tudom de ha dobunk nekik pár konzervet akkor még átt is állnának. A Rácok na az egy jó kérdés, talán velük gyülne meg a bajunk. Területi felülvizsgálatott etnikai alapon lehetne csak kérni, a mindent vissza sajnos már nem aktuális. Ennyit az osztrákokról
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Fogalmazzunk úgy, hogy realitásérzéked semmi...
  Az ENSZ meg nem illetékes szerintem a kérdésben...
  Van egy érvényben levő békeszerződés. Pont.
  Innentől fogva akkor az érintett országok közös megegyezése kéne ehhez. A történelem nagy területekről soha senki nem mondott le önként. Ez most miért állna meg?

  Magyarország meg hogy áll katonailag? Hm...
  Ha szerinted faszányosan, akkor röhögök. Perpill az országnak vagy 1 db harckocsi százada. Talán...
  Ja, és revízió címén nem kéne háborúzni. A múltkor sem jött be. Mert fel sem fogod. Ha te egyik szomszédba belekötnél katonailag, akkor a többi szomszéd mit látna?

  "Ha velük megtörtént, akkor velünk is."

  Azonmód egy érdekhúron pendülés lenne és Mo-nak az összes környező országgal kellene hadat viselnie.
  Mo. külkapcsolatai meg kb. a béka segge alatt vannak nagy átlagban. Biztos jól vennék ki magát az, hogy itt háborúzni kezd bárki. Az exportra termelő gazdasági is tutira örülne ennek...

  Na erről ennyit...

  (Még olvasni is fájdalmas a topikot, de kb. most lépte át ingerküszöbömet a hülyeség.)
   
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ha nem posztolsz a köv egy órában egy sárga lavóros képet, tudjuk jól mely topikba, spamként kezellek majd.
   
  ogretankHU, LMzek 2.0 and Heim like this.
 6. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Azonmód egy érdekhúron pendülés lenne és Mo-nak az összes környező országgal kellene hadat viselnie.
  Mo. külkapcsolatai meg kb. a béka segge alatt vannak nagy átlagban. Biztos jól vennék ki magát az, hogy itt háborúzni kezd bárki. Az exportra termelő gazdasági is tutira örülne ennek...

  Na erről ennyit...  Jelenleg ilyen revíziós álmodozásnak nincs realitása. Max olyan eset lehetséges, hogy széthulllik, anarchiába sűllyed valamelyik állam, de akkor sem egyedül, viszont ennek sincs jelenleg sok esélye hogy finoman fogalmazzak.
  A másik meg, hogy nem veszik figyelembe azt, hogy mi is etnikai bombán ülünk. Kalányosdzsorzsflojékkal a hátunkban nem nagyon lehetne akciózni.
   
  ogretankHU likes this.
 7. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ha kalányost küldöd be előre akkor lehet. A másik oldal is ezt fogja tenni.
  Úgy mint a törökök tervezte Szíriában, kiküldték az iszlamistákat előre, ők meg mennek hátul, ahol megakad az iszlamista had, ott beéri a reguláris haderő, és átüti az akadályt, aztán az iszlamisták megint mehetnek előre.

  De ezt ahogy mondtad, csak ha széthullik valamelyik állam. Előtte viszont amelyik szomszédot lehet a magunk oldalára kell állítanunk, mert máshogy túl sok lesz az ellenség a hátunkban.
   
  borisz, LMzek 2.0 and hunter85 like this.
 8. Ferkó84

  Ferkó84 Active Member

  Molnibébi egyem azt a drága lekezelő stílusod. Az Ensznek igenos van jogalapja hogy felülvizsgálja a kérdést. A másik hogy békés határ kiigazításról beszéltem nem pedig egyből pofozkodásról. A másik hogy a szerződésben benne foglaltatik hogy felülvizsgálható bármikor. Ha pedig ez benne van akkor igenis meg lehet tenni ezt a lépést.
  Az hogy minket kihagytam a katonai felsorolásból az azért van mert mi is úgy állunk mint katiba a gyerek. Annyira nincs a béka segge alatt a külpolitikánk, a nyugattal igen mert nem tetszik nekik a rendszer. A keleti részen pedig egész jók a kapcsolataink. Jónak mondható itt közép euban is kivéve a román és ukrán kormányokat. Szal realitás ide vagy oda kicsit vegyél vissza:confused:
   
  ogretankHU, svajcibeka and LMzek 2.0 like this.
 9. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Azokkal bőven rendelkezik mind körülöttünk is.... de amúgy sajnos igazad van, de valami középútnak lennie kell, mert az idő múlása nem a magyar kisebbségeknek kedvez, még 100 év és egy lap lesznek a törikönyvek oldalán, és persze erre is játszik mind...
  Nem haború kell, az csak az utolsó utáni megoldás lehet, persze ebben nem biztos hogy mi döntünk.... autonómia, magyar mise, magyar menetrend, utcanév, önk képviselet, oktatás, táncház, rendszeres személyes kontakt, közös gazdasági projektek kellenek, és a szórvany a tömbmagyarsághoz költöztetése a megmaradás érdekében.... ez a megoldás útja ma.

  Ehhez pénz és valós akarat kell, ami valós tettekbe n nyilvánul meg.
   
  blitzkrieg and hunter85 like this.
 10. Ferkó84

  Ferkó84 Active Member


  Tessék végig nézni kedves kétkedők. Ez az ember vette a fáradtságot és el olvasta azt a bizonyos szerződést:cool:
   
 11. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Az amúgy megvan, hogy a 1947. évi párizsi béke van érvényben?
   
 12. Ferkó84

  Ferkó84 Active Member

  Van egy másik megoldás is, az iszlám módszer. Telekel szülni a kárpátmedencét és máris kész a megoldás:D
   
 13. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Jogos... de önként egy kilo fóldet nem fognak adni soha az tény, az ENSZ meg erőtlen, korrupt, és szarik ránk Brüsszelel együtt. Ez sajnos a valóság.
   
 14. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Jogos, de ma ez is hasonlóan lehetetlennek tünik.
  A női fejekben sok esetben van zavar.... persze ez nem csak magyar tünet. Ezért van a volt 23 millás románoknál ma 17 milla valós lakos otthon.
   
  vilmoci likes this.
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nincs hatályban, de oda se neki. Az 1947-es békeszerződés van érvényben.
  Linkelnéd azt a doksit, ami alapján ezt gondolod...?
   
 16. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Jelenleg az 1947-es párizsi békeszerződés van érvényben. Időkorlát nélkül. És bizony kezd megbolydulni a világ, ugyanis van egy bizonyos erőbeli és gazdaságbeli kiegyenlítődés, és ezáltal átrajzolódnak az erővonalak, a nagyok között, ami mindig begyűrűződik a kisebbek közé, és itt van 100 éve megoldatlan feszültség, ami parázslik folyamatosan. Arról nem is beszélve, hogy a rendszer recseg mindenhol, jönnek sorba a különböző válságok, katasztrófák, és 50 év viszonylagos nyugalom után (aránylag kevés és egyoldalú konfliktus) könnyen jöhet egy olyan kor, ahol minden megváltozik, mert mindenféle baj általában egyszerre jön és ez világ szinten is igaz. És ez könnyen boríthat minden tervet, és álmot nem csak nekünk, hanem a környező országoknak is.
   
  blitzkrieg likes this.
 17. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Más is elolvasta nyugi, de tudod ez a jár de nem jut esete... nem mondom hogy meg sem kell próbálni, de alapvetöen mindenki szarik ránk, ez csak nekünk fontos.. és ha valaki szeretne is foglalkozni vele akkor rá jön hogy egy országért nem fog 7-el összebalhézni.... ponosan ez a kisantant lényege, ez a folytás amivel minket direkt kivontak a forgalomból gyomorforgató módon.
  Történelmi pillanat kell, a románok se harcban szereztek bármit is.. két ordas nagy árulás, 2 világháborúban...onnan nyert ügyük volt, de lényegében nem mentek azok se semmire vele...
   
  blitzkrieg and LMzek 2.0 like this.
 18. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Viszont csak mi teszünk a gond ellen. A magyarlakta területek fogyása elkezdett kárpát medence szinten lassulni, míg a többieké stagnál vagy gyorsul [román és horvát a legdurvább fogyás] (a cigány az egyetlen kivétel).
   
 19. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Sőt a tömbmagyarság pl. Székelyföldön, vagy a Csallóközben még javított is a számarányán.... persze ez messze van a jótól...
  Illetve még idesorolhatjuk az Ukrán és a szerb demográfiai szabadsesést is... az a vicc hogy a környező országok közül még messze nem a mienk a legrosszabb... + mind az ukrán (Donyeck, Luhanszk, Krím), mind a szerbek (Rigómező vagyis Koszovó) elvesztésével pont most élik meg az ő trianonjukat.... a szerbeknél továbbá a két déli megyéjük 35%-a már most albán, plusz ott vannak nekik még a szandzsákok, gypsik, na megmis is....
   
  LMzek 2.0 likes this.
 20. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az nem egy cikk hanem a teljes eredeti szöveg. Azért tettem be, hogy te is tanulmányozhasd, de már látom hogy te rá se kattintasz, bele se olvasol, csak fújod a magad szamárságát. Azért jó hogy ott van, mert ha nem is neked, de másoknak hasznára lehet.
   

Ezen oldal megosztása