1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Trianoni békediktátum 100

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - ruszkik.haza által indítva @ 2020. május 25..

Címkék:
 1. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  Magyarabbak, mint jó néhány Országházi/Brüsszeli képviselő:

   
  ogretankHU, arcas, rappali_ and 2 others like this.
 2. beta

  beta Well-Known Member

  Első ránézésre nem is találtam olyan kerültet, bár azt se tudom pontosan mit kéne nézni. Mellyek azok?
   
 3. Negan

  Negan Well-Known Member

   
  ogretankHU and LMzek 2.0 like this.
 4. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Miert, mit lehet innen még elcsatolni? Budapestet? :)
   
  ogretankHU, rappali_ and SilvioD like this.
 5. megazez

  megazez Well-Known Member

  Azok a részek amik a nagyításkor pontozottnak tűnnek de ha figyelmesen megnézed kicsi keresztek, nagyjából a Dunántúli rész teljesen be van keresztezve meg egy csomó más régió is.
   
  beta likes this.
 6. megazez

  megazez Well-Known Member

  Az ómigránsaink libsi támogatással már pár alkalommal felvetették az "erősen fertőzött" területek leválasztását/autonómiáját.
   
  Autodidaktakatona and ogretankHU like this.
 7. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Lovagolnak sokan azon, hogy a párizsi 47-es béke van érvényben. Ez eddig ok. Viszont a trianoni diktátum (ahogy a párizsi is) több nemzetközi joggal ellentétes. A közös: az ország katonai megszállás alatt volt (de facto és de jure), nem volt független. Határmegállapításkor (Sopront kivéve) nem volt népszavazás (holott ez esetben is egyértelműen fogalmaz a nemzetközi jog). Hab a tortán, h az aláíró országok közül több megszűnt. Mondhatnánk, h akkor miért nincs revízió. Nos, ezt pontosan tudták egykori politikusaink, akik sietve megkötött alapszerződései tovább viszik a jogfolytonosságot. Amúgy egy papír meg látjuk mit ér. Pár éve is az Ipoly mentên volt területcsere (módosult a határ), nincs semmi kőbe vésve. Kell a haza és családszeretet, kell erős gazdaság és haderő (ne feledjük, h hatékony külpolitika alappillére is) meg józan ész. Fog még előnyünkre változni a határ (pestet pl. simán elcserélném a legkisebb erdélyi falura is...több magyar lenne velünk).
   
  KoviUbi, kaktusz, Loken and 4 others like this.
 8. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  A kedves revizionista kollégának üzenném - hogy még az általam marhára nem szeretett (finoman fogalmazva) fenti Bayeres interju sem tartalmazott határrevízíót Ha működne az EU, mindenki bevezetni az EUR-t és még néhány szabályozást, pld. a más országokban lévő nemzetiségek név és nyelvhasználati autonomiáját (minta pld. Svájc, ahol minden háromnyelvű, vagy belgium (flamand és vallon) stb. akkor a jelenlegi határon túli magyarságnak nem lenne nagy problémája.. egyébként Strabourg az francia vagy német? A törökkorban és később a háromrészre szakadt Magyarország esetében, melyik volt az igazi Magyarország? Az osztrák császári és magyar királysági rész, vagy erdélyi fejedelemség? Tiranon tragédia volt. Az EU csatlakozás óta, meg magyarország határai a fekete-tengeről a La manche csatornáig érnek (A COVID-os járvány előtt és után).. Szabadon gyakorolhatod nyelved, kultúrád és szabad a költözésed és a munkavállalás jogod union belül .. és nincs belső határ.. Mi kell még???
  Nálunk hány helyen tud saját anyanyelvén egy román, szlovák, szerb ügyet intézni saját lakhelye körzetében??
  érdekes módon az Osztrákok nem sírnak a déli- délkeleti területeik elvesztése miatt. A nemzet kultúrájában él. Iskolákat, könyvtárakat, médiacsatonákat kell adni a határon túli magyarságnak és persze állampolgárságot (szavazati jog nélkül..) Az csak azoknak járjon, aki hazánkban fizeti az adót, tehát hozzájárul a magyarság költségvetéséhez is..
  Lehet morgolódni a lenti hozzászólásokban..
   
  Loki19, fishbed, Rotten878 and 5 others like this.
 9. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Meg amikor akármilyen ürüggyel, rendkívüli helyzetre hivatkozva, visszaállítja a határ ellenőrzést - mint az osztrákok - akár egy évre, Brüsszel meg kussol.
  Elég sok helyen, ha az a saját nyelvi tömbjében van. Még akkor is, ha te nem tudsz róla!
   
  szuvorov, ogretankHU and LMzek 2.0 like this.
 10. migfun

  migfun Well-Known Member

 11. beta

  beta Well-Known Member

  Sajnos mi magyarok egyáltalán nem tudunk nemzeti együttműködést folytatni, nemzeti célokat megfogalmazni és sokszor elég ostobán cselekszünk. Friss téma, hogy most volt Szlovákiában hogy a szlovák - aszem - miniszterelnök a 100-ik évfordulón meghívott 100 felvidéki magyar értelmiségit. Valami megbékélési szöveg volt, úgymond a kezét nyújtotta. Közös történelem, túllépni a dolgokon stb. Szerintem álságos szöveg, miután erőszakos asszimilációt folytattak, mindegy, nem is ez a lényeg, hanem hogy az egyik magyar valami listát adott át, ha nem is szó szerint, hogy megszüntessék a függőleges elrendezésű választókörzeteket, ami azért jött létre, hogy ne lehessen magyar többség körzet meg ilyesmi, meg egyéb kívánalmak. Elég rossz néven vette a min elnök. De a lényeg, hogy a többi magyar erről nem is tudott, önálló akció volt. Ostoba cselekedet. Az átadó nem foglalkozott vele, hogy előre megbeszélje a többiekkel, nem foglalkozott vele, hogy nem ez az időpont, nem az a megfelelő mód stb. Nem lehet ilyen ostoba módon politizálni, mert sikertelen lesz!
   
  blitzkrieg and antigonosz like this.
 12. beta

  beta Well-Known Member

  ATV-s műsorban volt érintve ilyen kérdések. Nemzetközi jog amúgy így konkrétan nem is létezik. Bizonyos egyezmények, szokások stb együttese az, nem törvénykönyv.

  Az ókorban a békekötés kb az volt, hogy jaj a legyőzötteknek, bármit csinálhat a győztes. A középkorra kialakult egy olyan békekötési szokás, hogy olyan békét kössenek, ami a legyőzöttet is érdekelté teszi a fenntartásában. Ezt a szokást vetették el nagyon Trianonnál.

  Az országok meg hiába szűntek meg az utódállamok jogutódok is, így rájuk vonatkoznak a békekötés eredményei.
   
  blitzkrieg likes this.
 13. beta

  beta Well-Known Member

  Úgy beszélsz mint valami elbaszott szélsőliberális.

  Az EU - mint ahogy azt már bizonyította - önmagában semmi nem old meg. A magyarországi kisebbségi helyzet alapvetően mindig is lényegesen jobb volt és most is az, mint a körülöttünk lévő országokban a kisebbségek helyzete. A magyar politikusoknak meg nem azzal kell foglalkozni, hogy mire van lehetőség, mire nincs, hanem hogy mit tudnak tenni a magyarok érdekében. Az élet meg majd eldönti meddig lehet jutni.
   
  L.O.B, arcas, Galthran and 6 others like this.
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A jogutód fogalma mond valamit? Ezek szerint, akkor Oroszországra sem vonatkozik semmit, amit aláírt korábban és hatályban van? Ja, de...
  Kb. az ilyesfajta izék miatt röhögök az egész torockais videós marhaságon.
   
  blitzkrieg, Rotten878 and Robur like this.
 15. arcas

  arcas Well-Known Member

  Ezzel az "ironikus" véleménnyel egyre gyakrabban egyet tudok érteni - sajnos.
   
  LMzek 2.0 likes this.
 16. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Hogy te min röhögsz, azt régóta tudom (humor topicba rajtad kívül senki nem linkelt még olyat, h gyereket sanszosan agyonütötte a szekrény), de nem is lényeges. Jó az orosz példád, főleg a Krím kapcsán. Szerencsére nagyon különbözünk, de még mindig szórakoztat az a komplexusos attitűd, amit képviselsz.
   
  LMzek 2.0 and ogretankHU like this.
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Személyeskedésben fekete öves...
  ..érvelésből 0.


  Pl. nem igazán vágom, hogy milyen érvrendszer mentén ér többet néhány falu, mint az ország fővárosa. Még azt sem értem, hogy a több magyar néhány faluban, mint Pesten hogyan jött ki, mert semmilyen balfasz ideológiával nem igaz.

  A szekrényes részt nem értem, de a humor topikba sok mindent linkeltek már sokan. Ha meg nem is lényeges, akkor minek említed..:?
  Bocs, de csak trollkodni jöttél megint, szítani a turbo hangulatot és személyeskedni. Ezért aztán megérte ma is belogolni...
   
 18. Negan

  Negan Well-Known Member

  Erre a =tenger blogot iró Horváth Zoltánnak van egy nagyon jó irása.De régen is voltak korlátozott,és megsemmisitő célú háborúk is,ugyan úgy,mint a XX.században.Rómaiak sose foglalták el a mai Alföldön egykor volt szarmata területeket,csak függésbe hozták.Kartagót meg behintették sóval.Az erősebb ereje,és érdeke dönti el,hogy mi a háború,vagy éppen a béke célja,meddig tart a hatája.
   
 19. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Hoplá... Végre egy őszinte önkritika, amennyiben annak szántad.
  Az, hogy az érveket-tényeket figyelmen kívül hagyja valaki, szerintem nem az én hibám. Adott egy szerződés, amely az egyik fél számára kötelező (magyar), míg a másik fél azt mazsoláz ki belőle (kisebbségi jogok, tulajdonjogok) ami érdeke. Segítek - bár jogász végzettségem nincs, de kötök ilyesmit- ezt szerződésszegésnek nevezik minden fórumon. Ilyenkor annullálás a jogkövetkezmény (ahogy a tűzszünet megsértése esetén).
  A humor topicot azért említem, mert ezzel helyezted magad egy erkölcsi nívóra, időnként emlékeztetlek rá, mert hiszem, hogy nincs gazember, csak tévút.
  A bevezető magasröptű és cizellált kijelentés kapcsán eszembe jut egy mondás; csak az jött ki, ami este bement? Ha járnál olyan "mucsai bunkó" vidékiek között (felénk magyaroknak mondják) mint mi, akkor értenéd; mit köszönhet az ország pestnek? Ágyulövés nélkül török kézre juttatott várat, elárult szabadságharcot, őszirózsás debileket és háború párti svábokat. Valami kimaradt? Czeizel Endre genetikai mintavétele is árulkodó
   
 20. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Kissé vaknak tetszik lenni... De ezt már megszokhattuk erről az oldalról... Jobb lett volna ha hallgatsz. Mint aki elcsatolt részről jött, tudnák mesélni, de ilyen okosnak inkább nem.
   

Ezen oldal megosztása