1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Trianoni békediktátum 100

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - ruszkik.haza által indítva @ 2020. május 25..

Címkék:
 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Miféle erkölcsi nívó...? Komolyan mondom agyfaszt kaptok tőled...
   
 2. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Loken, L.O.B, Pocok75 and 4 others like this.
 3. emel

  emel Well-Known Member

  Te is úgy írtad hogy "HA ... meg NEM LENNE problémája a határon túliaknak". Szóval ezzel "csak" annyi a probléma, hogy az általad is felsoroltak 100 év után is csak óhajok-sóhajok, és sajnos nem reális tények. "Szabadon gyakorolhatod a nyelvet"??? Szerinted van ehhez elég magyar nyelvű iskola odaát?!! A másik: dolgoztál te már úgy Romániában román "kollégákkal", hogy azok az angol nyelvű kommunikáció ellenére rájöttek hogy magyar vagy?!! Attól kezdve úgy nem értenek és nem segítenek (keresztbe tesznek), mintha a Marsról jöttél volna megszállóként.
   
 4. Robur

  Robur Well-Known Member

  Na figyelj ide, te mucsai bunkó. A történelemben számtalan puskalövés nélkül feladott harc volt, a mi esetünk a török trükközött egyet, amit hülye módon bevettünk. A forradalmak meg Pesten törtek ki! Remélem március 15-én és október 23-án otthon duzzogsz. Czeizellel nem tudom mire célzol, de amúgy ha megnézed a történelem sok jelentős eseménye a fővárosokban történik. Most menj vissza dagonyázni és szídd tovább a pestieket.
   
  blitzkrieg, fishbed and molnibalage like this.
 5. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member


  Ilyen erővel királyság van, mert 1944-ben a német megszállással elveszítette Magyarország a függetlenségét és nem tudott szuverén döntéseket hozni, tehát a köztársaság kikiáltása is ezen az alapon jogellenes volt.

  Amúgy reálpolitikus vagyok, a világot a pénz írányítja, minden más csak szemfényvesztés,a románok sem akarták volna Erdélyt annyira, ha nem lett volna olyan gazdag és ehhez elég volt az etnikai érvet megemlíteni (ami speciel sem a csallóközi, se a partiumi, határ mellett egy tömbben élő magyarok esetében valahogy figyelmen kívül maradt)
   
  LMzek 2.0, Loken, arcas and 4 others like this.
 6. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Én úgy vagyok a határrevízióval, hogy beszélni felesleges róla, de mindig készen kell állnunk!! Játszuk a szokásos játékot. Nyelvhasznalati jog, kultúrális autonómia, területi autonómia, elszakadási-függetlenségi népszavazás, egyesülés az anyaországgal.

  Erre most az utóbbi 20 évben 2 különböző út is volt ( mert ellentétben amit te irtál nem csak mi sírunk). Albánok Koszovó, katalánok Spanyolországban. De a felszín alatt, fölött rengeteg határmegváltoztatási elgondolás van. Skócia, boszniai szerbek és hát lehet kellemetlen, de az EU központban is a flamandok!!! Köszönik a nyelvhasználati jogokat, a külön szövetségi kormányt, de nem kell nekik a belga király és a közös ország!

  Ennek nincs köze a közös pénzhez (mondjuk az ne is legyen) meg a szabadon átjárható határokhoz. Maradjanak szabad határok, csak tegyük picit arrébb.

  Te a szavazati jogot az adófizetéshez kötnéd. Ez valóban egy szemléleti különbség a 2 oldal között. Napi politikai szimpátia alapján, mivel jelenleg nem az ellenzék szavazóit gyarapítják, ne szavazzanak. Elvennéd a szavazati jogot a Magyarországon született, de külföldön adózó magyar vendégmunkásoktól is? Nyugdíjasok, diákok, Gyes-en lévők, munkanélküliek?? Átgondoltad ezt az adófizetéshez kötött szavazati jogot?

  1 képviselői mandátumot ér a határon túli magyarok egységes szavazata. Az olyan sok? Ez ne fájjon már, ezért utálom a másik oldalt, olyan kicsinyes...
   
  Loken, HAndrás, arcas and 11 others like this.
 7. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Ezzel a résszel tökéletesen egyetértek!

  Próbáltál már magyarul kérni valamit Kassán? Vagy úgy kérni a vonatjegyet, hogy a városnak a magyar nevét mondod?


  Sőt nyugodtan érettségizhet is a saját nyelvén! Amúgy hány szlovák, román és szerb él Magyarországon? És most a valódi szlovákokra gondolok és nem a haverom gyerekeire akiket szlovák iskolába iratott be egy alföldi kisvárosban, csak azért mert a másik iskola tele volt cigánnyal, vagy a településem szlovák kisebbégi önkormányzatára akik közzül senki sem beszél szlovákul, csak a pénz miatt valják annak magukat!

  Talán ezért?

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Autonómia_Dél-Tirolban

  Mondjuk én ezekkel a jogokkal teljesen kiegyezznék!!!!

  Sajnos az utódállamok legfontosabb tevékenysége az hogy a lehető leggyorsabban felszámolja a magyar kisebbséget és eltüntesse az ezer éves magyar múlt összes nyomát az országából. ami véleményem szerint egy roppant ostoba folyamat, mert csak ellenszegülést szül a magyar kisebbségek körében, rossz szomszédi viszonyt Magyarországgal és korán sem biztos hogy mondjuk száz év múlva az etnikai arányok lesznek a mérvadóak egy ország határainak a meghúzásánál!
   
  LMzek 2.0, Loken, arcas and 6 others like this.
 8. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Sokan írtátok, hogy a magyar szűklátókörű politika is az oka volt Trianonnak. Sajnos ez igaz, nem akarom védeni őket, de azért néhány dolgot nem árt tisztázni, hogy miért viselkedtek így!

  Az első, hogy terület csak úgy tud elszakadni, hogy az ott élők el akarnak szakadni és azt más ország háborúban elveszi.

  Mivel a kisebbségek használhatták a nyelvüket és voltak iskoláik, újságjaik (több román nyelvű újság jelent meg Erdélyben mint az akkori Romániában), az uralkodó elit úgy gondolta miért is akanának kiválni, hiszen mindent megkaptak?
  Ráadásul ahogy a fenti térképen is látszik hogy a kormánypárt úgy tudott harminc éven keresztül hatalmon maradni, hogy a kisebbségek lakta területekről szavaztak rájuk. Hát ha ki akarna válni a kisebbség, szavazna a kormánypártra, ugye hogy nem!!!
  A Monarchia kisebbségei jól élnek anyagilag, miért akarna egy brassói román mérnök (aki annyit keres mint egy linzi mérnök) inkább román fizetéseket???

  Elvenni meg ki tudna területeket elvenni tőllünk? Szlovákia egy fantázia ország, mint Narnia, a cseheknél ugyan van egy kis csoport aki kiválna a Monarchiából, de Bécsben a minisztériumokban a hivatalnokok és a közös hadseregben a tisztikar nagyrésze cseh, a cseh hivatali kar viszi a hátán a Monarchiát, miért válnának ki?
  Románia ugyan dekraláta hogy igényt tart Erdélyre (mintha a mai viszonyok között Albánia meg akarná szállni Olaszországot), de azon kívül hogy német király ült a trónon, Románia hű szövetségese volt a Monarchiának.
  Ráadásul a világpolitika is nekünk kedvezett, a szárazföldön a Német Birodalom és a Monarchia szövetségese volt Oroszország (az antant titkos szöveség volt, olyannyira hogy amikor 1913-ban Párizsban járt az admiralitás első lordja a francia miniszterelnöknél a sajtó egy lehetséges katonai szövetségről írt, amit a párizsi kormány hevesen cáfolt), Olaszország szintén a szövetségesünk volt, ami azért fontos mert nekik is voltak területi vágyaik az Adrián, így ez is kilőve!
  Azt tudták, hogy lesz háború, de abból a Monarchia biztos kimarad, mert a háború a gyarmatokért lesz a Britek és a Franciák meg a Németek között, minket meg békén hagynak és hála az égenk törökország szépen kiszorult a Balkánról!
  Ugyan mi rossz történhetne?????
   
  L.O.B, antigonosz, emel and 1 other person like this.
 9. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Figyelek, csak vetődik fel a kérdés: érdemes? Március 15 előtt Széchenyi vezetésével megindult fejlődést iszonyúan megakasztotta a forrafalom. Eredménye sajnos zéró. Október 16. Szeged...1956-ról ez ugrik be. Azt értékelem ha valaki lokálpatrióta, de hogy ki a bunkó, arra ott a válasz a hozzászólásodban
   
 10. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Honismeret és megmaradás - Patrióta esték a Hazajáróval (2020. június 2.)
   
 11. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 12. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

 13. ruszkik.haza

  ruszkik.haza Active Member

 14. migfun

  migfun Well-Known Member

 15. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 16. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 17. kamm

  kamm Well-Known Member

  migfun likes this.
 18. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Úgy látom lassan de lesz változás

   
 19. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  A "A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai" témából ide kanyarodik a következtetés:

  Szerintem elméletben se kövessük el újra, a gyakorlatban sokszor "kipróbált": "...(külső) segítséget varunk (ismét)..." típusú hibát .


  Mindamellett, hogy vannak ott kint tökös legények, de ahhoz hogy valóban tudjanak segíteni, itthon is tökös legények(politikusok) kellenek ! ! !

  Meg akik megmutatják a családjuknak, kis-/nagy gyerekeiknek a"Nagy-Magyarországot" Erdéllyel, a Felvidékkel, Vajdasággal...

  Támogatják mondjuk, hogy az "elcsatoltak" osztály-kirándulásokon lássák ugyanezt. Nem csak Bp-t, hanem az Erdélyiek Bp. után mondjuk Munkácsot, Újvidéket, Pozsonyt,
  Na így lesz alapja, ereje a jövőbeni Trianon kiigazításnak, akár kölcsönös megegyezéseknek.
  Enélkül valószínűbb , hogy sikertelen, megkeseredett álmodozás/próbálkozás ...

  Azt nem kedvelném, ezért járok pl. Erdélybe...
  ...családostul!

  Ha ezek a dolgok "mennek" akkor a következő generációnak nem csak feladatokat, hanem nagyon szép lehetőséget, örökséget is adhatunk.
   
  antigonosz likes this.
 20. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Hungaroszlávia 0.9 béta (nem nyerte ela felhasználók tetszését és törölték a projektet)

   

Ezen oldal megosztása