1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TRV (Taktikai rakétafegyverzetek) H- 31, -35, -58, -59

Diskurzus a(z) 'Fegyverzet és szenzorok' témában - boki által indítva @ 2013. május 8..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  A Taktikai rakéta fegyverzetek (TRV) korporáció elkezdte a szériagyártását a H-31 AD hajóelleni rakétának. A rakéta hatotávolsága 120-160 km, sebessége 0,65 - 1,5 M. Súly 725 kg, abbol a harci rész 110 kg. Hrodozói: Szu-35, Szu-30 család, Mig-29K/KUB, Mig-35,Szu-34.

  Egy rombolo típusú hajó elpusztitásához 2 drb. rakéta kilovése szukséges.
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

 3. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  a 31P -ről van valami alkalmazási infó, meg hogy milyen fenyegetést jelen bármilyen lokátorra nézve, mondjuk olyasmire gondolok mint az AGM-88 új változatai ami már a kikapcsolt radart is elkapják GPS segítségével
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  A hírek szerint ezt a rakétát alkalmazták az oroszok a grúz -orosz háború kapcsán, amikor egy Szu-34 -bol kilove megsemmisítettek a grúz radarállomást.
   
 5. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Láttam képeket a grúz radarállomásról, mikor már egy GRU-s turistacsoport fedezte fel magának. Mondjuk úgy, szép munka volt :)

   

  Külső54

  Nem olyan overkill fegyver az.Ezt Molni többször kifejtette ércekkel alátámasztva, ha figyeled a fórumot. DE! Semmiképp sem a kikapcsolt radart kapja el, hanem ha megismétlődne a '97-es lopakodó-leszedés szituációja, akkor a ki-bekapcsolgatott radarnak is oda tud lőni. Ezt Molni többször kifejtette ércekkel alátámasztva, ha figyeled a fórumot.
   
 6. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Ja, a GPS meg rendkívül egyszerűen zavarható. Nem akarok tippeket adni, de a Hadmérnökön megtalálod, ha átrágod magad néhány év anyagán.
   
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Tudtommal a szabadon eső GPS vezérelte fegyvereken a vevő szinte teljesen árnyékolt. Csak az ég felé néző része szabad. Ezeket, hogy lehet zavarni a földről?
   
 8. joker

  joker Well-Known Member

  A zavaró jelek a rádióhullámokhoz hasonlóan a légkör felső részéről nem verődhetnek vissza?
   
 9. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  A GPS nem, ha a légkörről visszaverődne, nem is működne. Nem vagyok rádiotechnikus, de van itt egy asszem Forest néven alkotó fórumtárs, ha jól emlékszem ért az ilyenekhez.

  Mack: Ki mondta, hogy földről? Másodszor, ha esik a bomba, de én sugárzást irányítok a fegyver és a műhold közötti részre, akkor elvileg ki kell, hogy "üsse" a parancsot küldő hullámot. Majd még utánanézek, de úgy rémlik, hogy ez biza így működik.
   
 10. joker

  joker Well-Known Member

  "ha esik a bomba, de én sugárzást irányítok a fegyver és a műhold közötti részre, akkor elvileg ki kell, hogy "üsse" a parancsot küldő hullámot. Majd még utánanézek, de úgy rémlik, hogy ez biza így működik." - ez szerintem nem úgy működik, mint a rajzfilmben, amikor a főhős és a főgonosz egymásnak ereszti a lézereit és haddlám kijé az erősebb az győz. Azok a hullámok nagyon jól elférnek egymástól az éterben. A parancsot viszont nem hiszem, hogy műholdról kapná, onnan bőven elegendő a helyzetmeghatározás, a parancs szerintem már indításkor benne van a bombában, a műholdról max az esetleges változtatásokat fogja magkapni a helyzetjelző infókon kívül.
   
 11. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  1. Ha olyan jól megférnek egymás mellett, akkor mégis hogyan lehet zavarni őket? Na látod. 2. A változtatás nem parancs?
   
 12. joker

  joker Well-Known Member

  Nem hiszem, hogy kiütné. Inkább hasonló jeleket küld, mint az eredeti, csak más adatokkal, túlterhelve vagy hibakódokat létrehozva. Pl ugyanolyan jeleket küld, mint a GPS-jel, csak más koordinátákkal, de egyéb rész is biztosan van, amit zavarni lehet.

  A változtatás az parancs, DE nem kell feltétlenül változtatni, sőt a legtöbb esetben nincs célváltoztatás a bombaindítás után.
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Először is rakétát indítani és nem kilőni szokás. Ezen felül nem kettő indítása, hanem találata, mert a lelőtt rakéta nem találja el a célt. Harmadrészt egy romboló ma már a 10k tonnás Arleigh Burka is. Erős kétségeim vannak affelől, hogy két 100 kg-os harci résztől egy ekkora hajó elpusztunla. Harképtelenné teszi? Igen? Elupszulna? Hát, ha nagyon nagy mákkal valami gigászi másodlagos robbanást idéz elő vagy fékezhetetlen tüzet indít el. Erre az esély elég kérdőjeles...
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Először is rakétát indítani és nem kilőni szokás. Ezen felül nem kettő indítása, hanem találata, mert a lelőtt rakéta nem találja el a célt. Harmadrészt egy romboló ma már a 10k tonnás Arleigh Burka is. Erős kétségeim vannak affelől, hogy két 100 kg-os harci résztől egy ekkora hajó elpusztunla. Harképtelenné teszi? Igen? Elupszulna? Hát, ha nagyon nagy mákkal valami gigászi másodlagos robbanást idéz elő vagy fékezhetetlen tüzet indít el. Erre az esély elég kérdőjeles...</blockquote>
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  A Taktikai rakétafegyverzetek korporácio export megrendelései 2013-2015:
  http://bmpd.livejournal.com/587569.html
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Elég érdekes infok vannak benne, hogy ki fog vásárolni ,milyen rakétákat és foleg mihez...:)
   
 17. maxim

  maxim Member

  A legérdekesebb rész a két 40 millió $ tétel a franciákkal, a Kh-31P és valószínűleg a Kh-59 Rafale integrációjáról.
   
 18. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  Érdekes infók nagyon, kár hogy oroszul van, de google fordítóval ki lehet szemezgetni, főleg úgy hogy a fegyver típusát meg lehet ismerni.

  A franci szerződések meg nagyon meseszerűnek tűnnek, minek nekik ARH és ASM fegyver az oroszoktól, nem jó a nyugati, vagy az indiai tender miatt kell integrálni?
   
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Az indiai tender miatt, mivel olcsóbbak az orosz rakéták és jobbak.
   
 20. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  Jobbak? Ha te mondod én hiszek neked :D
   

Ezen oldal megosztása