Tu-22 Blinder (Tupoljev, Szovjetunió)

Olyan nagy minden mindegy ebben a bemutatórepülésben nem volt, inkább csak az volt a truváj, hogy volt nyilvános mutatvány. Hiszen ez egy stratégiai eszköz volt, a Hidegháborúban nem nagyon parádéztak vele.
A fegyverzetkorlátozási egyezmények tiltották amúgy ezek eladását?
Nem volt ezekre vevő egy kósza zsebdiktátor sem?

Mit kerestem ezt a légi és komikus erőket!

Itt a Teheránt megjárt eltévedt Tu-22es esete:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mit kerestem ezt a légi és komikus erőket!

Itt a Teheránt megjárt eltévedt Tu-22es esete:
Ahelyett hogy egyszerűen csak beírtad volna a fórum keresőjébe hogy Tu-22 és bejelölted volna hogy "Keresés csak a címekben"?
(Orosz Légi-Kozmikus Erők topikban inkább az 1991 utáni "modern" dolgok vannak.)

Ahelyett hogy egyszerűen csak beírtad volna a fórum keresőjébe hogy Tu-22 és bejelölted volna hogy "Keresés csak a címekben"?
(Orosz Légi-Kozmikus Erők topikban inkább az 1991 utáni "modern" dolgok vannak.)
Ez nem a bombázó sara, hanem a kiképzésé.

A képen jól látható az orrkúpok különbözősége, a légi utántöltési képességgel ezek szerint nem mindegyik változat rendelkezett, illetve másképpen oldották meg. Talán a Tu-16 repülőgépeken használt szárnyvégi megoldást alkalmazták először.
1357811304_08.jpg

00022980.jpg

Érdekes volt a pilóta ülések mozgatása. Úgy tudom, hogy lefelé történtek a katapultálások.
wBYYk.jpg

web.jpg

Nincs valakinek összehasonlításhoz kép,vagy rajz ahol egymás mellett van a su34,t22,tu160?

Azért ezzel a rosszindulatú, 41 méter hosszú gyönyörűséggel ez az áthúzás ott van a szeren...

Beállítottam időpontra:

Azért ezzel a rosszindulatú, 41 méter hosszú gyönyörűséggel ez az áthúzás ott van a szeren...

Beállítottam időpontra:

Nekem tetszett, az egzotikus felépítési miatt, szimpi is --volt--, de kb. egy nagyságrenddel jobb tulajdonságú lett volna szegény, ha vízszintes vezérsík és hajtómű helyet cserél. Utólag, fotelből... :oops:
...könnyű! ;)
Ez "sikeresség" látszik a szovjet idők ezen szakaszában(szerintem) elég szerény 311 darabos "gyártási" mennyiségen is. A 60-as években ez a nagyságrend -- + a gyakorlatilag pályafutása végéig tartó, jelentős részben kényszerű fejlesztés ismeretében-- kb prototípus mennyiség. Egyébként ebből a mennyiségből is 70 darab balesetben megsemmisült.

Előd(Tu-16): 1.507 darab.
Utód (Tu-22M): 497 darab.

Magánvélemény: Tupoljev kilobbizta.

.