1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Type 055 - kínai cirkáló osztály

Diskurzus a(z) 'Cirkálók' témában - ghostrider által indítva @ 2016. június 12..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Python and fip7 like this.
 2. Roni

  Roni Well-Known Member

  One of the Dalian's 055 units. Note the cutout for the flank jammer (just forward of the raft launching system), which has its radome removed, thereby giving us a good idea of the shape and dimensions of the emitter array.

  Ez már a hanyadik lehet?
  [​IMG]
   
  zolkas and Python like this.
 3. Roni

  Roni Well-Known Member

  [​IMG]
   
  Python and fip7 like this.
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  Three Type 055 DDG - and maybe 4 - together at Jiangnan??

  [​IMG]
   
 5. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ez miylen ceremónia?
  [​IMG]
   
 6. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Egy újabb egység lehet.
   
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 8. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Kb mint az USA. 10 év múlva kényelmesen meg lesz a folyamatos globális jelenlét. Szép teljesítmény!
   
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 10. wankel

  wankel Well-Known Member

  [​IMG]https://militarywatchmagazine.com/a...a3sAadC4e8mN8tW6_b4h4WB739H5Ceu071GDwB_kyFs4A
  A cikk írója szerint, ha a kínaiak ebben az ütemben építik a rombolókat, akkor 2025-re nem csak mennyiségben, hanem minőségben is felül fogják múlni az elöregedő félben lévő USA rombolóflottát. Az US NAVY elhibázott rombolóépítési programmja (Zumwalt osztály) miatt, az a helyzet állt elő, hogy a legpotesebb romboló, nem csillagos-sávos lobogó alatt hajózik.
   
 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Csak nagyon félve merem legépelni, de ha csak a papíron lévő paramétereket nézzük akkor egy Type 055 és egy AB összehasonlításból nem biztos, hogy az AB jönne ki győztesen.
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Én arra nem veszek mérget,hogy az alkalmazott fegyverzet egy lapon emlegethető a két hajón.Igazából biztos vagyok benne,hogy a kínai hajó fegyverzete jóval gyengébb képességű mint az amerikai hajóé.
   
 13. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Molnit megelőzve, melyik alváltozat? Egy Flight IIA, különösen egy Flight III szerintem nem marad el a Type 055 mögött. Az új AN/SPY-6 az AB-k életében is új fejezetet nyit, fegyverzet minőségben pedig csupa kérdőjel.

  https://news.usni.org/2019/02/05/40887
   
  Nagy Csaba and Cifu like this.
 14. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  So?
  A tengeri hadviselés királynője a hordozó, a kaszása meg a tengeralattjáró - ott pedig aligha rúgnak labdába...
   
 15. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  A királynőt egy tömeges rakéta támadástól a 055-höz hasonló rombolók védik meg, a kaszások elleni hadviselés fő eszközei is ezek a rombolók és a kisebb, ASW felszíni egységek. Nem kell ezt túlmisztifikálni, de ha erős, korszerű kék vízi flottát akarsz, akkor először népes fregatt-romboló flottát kell kiépítened.
   
  wankel, gacsat and Cifu like this.
 16. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Itt több probléma is van az írás minőségével, már bocsánat.

  1. A Zumwalt-osztály nem az a kategória, amibe a Type 055 érkezett. Az egy teljesen új elgondolás lett volna, egy Land Attack Ship (kb. Szárazföldi célpontokat Támadó Hadihajó), amely elsődlegesen a partmenti ellenséges objektumok támadására szolgált volna. A koncepció először az EM ágyú, másodszor az AGS miatt is zátonyra futott, tehát abban szerintem sem téved, hogy az US NAVY egyik legnagyobb égése, de a Zumwalt eleve nem hasonlítható a Type 055-höz.
  2. Ha megemlítette volna a CG-21-et, akkor lenne korrekt, mert az lett volna a Zumwalt teknőjére épülő új Ticonderoga-osztályt váltó cirkálóosztály. Ilyen téren tehát az még a Type 055-höz is jobban mérhető lenne, még több VLS-el és pár extra mutatvánnyal. A CG-21 viszont a Zumwalt korai problémái miatt hamar lekerült az asztalról, némi extra fejfájást okozva a US NAVY számára (ie.: a Tico volt alapvetően egy flottila / flotta parancsnoki hajóegység, ennek megfelelően kiképzett parancsnoki helységekkel, ebbéli kontexusban a NAVY a Tico-k pótlását a mai napig nem tudni, hogy fogja megoldani, ezért is tologatják többek között a selejtezésüket amíg csak lehet).
  3. Itt jön egyébként a roppant nagy kérdőjel, hogy végül is aszerint osztályozzuk a hajókat, hogy mi az adott haditengerészetnél a besorolásuk? Mert akkor roppant mókás a 3500 tonnás argentín Type 42 rombolókat egy lapon emlegetni a 13 meg 16 ezer tonnás Type 055-el és Zumwaltal. Viszont kihagyja az utóbbi kettőnél kisebb vízkiszorítású, de 2x 61 VLS indítós Tico-kat, lévén azok hivatalosan cirkálók...
  4. A kínai rakétarendszerek hatékonyságát nehéz összemérni az amerikai rendszerekével. Az utóbbiak sem tökéletesen átláthatóak, de relatíve nyiltak például a teszteredmények. A kínai rendszerekről viszont szó szerint semmit sem mondhatunk el, lévén skiccpapírnak is gyenge lenne a képességeikkel kapcsolatos tudásunk. De ha a légvédelmi rakéták terén például tudják azt, amit az SM-2 Block III, SM-3 Block IB vagy az SM-6, akkor nehezen érthető, hogy miért rendelnek például az oroszoktól Sz-400 légvédelmi rakétarendszert a kínaiak...
  Hogy potens felszíni egységek a Type 055-ösök, azt nem vitatom el. Feltehetően azok.
  De én kissé mesebeli sárkánymesének érzem a kínai harceszközök képességeit minden konkurens fölé való ajnározást...
   
  fip7, wankel, Nagy Csaba and 5 others like this.
 17. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Bár a tengeralattjáróktól azok se védenek.
   
 18. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  US NAVY egyik legnagyobb égése,
  Hát ugye, volt a léghajó sztori. Benyelték, továbbléptek, elfelejtették.
   
 19. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ha engednének a büszkeségükből az usákok, megvehetnék valami jobban sikerült hajó licenszét. Mondjuk a 45ösét.
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ez lehetséges, de ha csak és kizárólag papíron lévő paramétereket kezdjük el hasonlítgatni akkor az derül ki, hogy a kínai vas majd minden paraméterében "előrébb" van mint az amerikai.
  Ismétlem, csak és kizárrólag szabadon elérhető forrásokról beszélek, anélkül, hogy halvány fogalmam lenne egyik vagy másik valós képességeiről.
  Az AB olsztály legmodernekk egysége nem éri el a 10 000 tonnát, míg az 55 12 - 13 ezer tonnára van saccolva. A teljesítményük 4X19,56 MV vs 4X28 MV. Az utóbbinál jelentős teljesítmény ráhagyással dolgoztak, hogy a jövőben el tudjanak látni mégtöbb elektromos kütyüt árammal (esetleg sinágyút).
  A VLS rendszeres is modernebb, valamivel nagyobb az átmérője és képes úgy hideg mint forró indításra. Talán közelebb van az Mk 57-hez mint a 41-hez.
  Standard felszerelés egy vontatható szonár és egy vontatható változó mélységű szonár (ez tudtommal nincs meg minden AB hajónál), ugy mint az AESA radar. Az AB osztálynál 2021-re jósolják az AESA változatot.
  Szóval igazat adok mindenkinek aki azt mondja, hogy nem árt fenntartásokkal kezelni ezeket az infókat, főleg úgy, hogy alíg tudunk valamit. De teljesen meg tudom érteni azokat akik az amerikai technológiai fölény elvesztése miat aggódnak.
  2021-ben bocsájtják vízre.
  Ezzel teljesen egyetértek, viszont hajóhoz rakétákat utóljára Type 051C-khez vettek.
  Én csak és kizárólag egy papíron lévő paraméterek összehasonlításáról beszéltem, ezeknél messzebbmenő következtetésekbe nem merészkedek.
   

Ezen oldal megosztása