Type 45 rombolók / Daring-osztály (Egyesült Királyság)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 307
113
24 új Sea Captor cella a meglévő 48 Aster előtt.

FRv2PpoXoAE9wjH
Ez egyébként még csak mock-up
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 307
113

Type 45 Destroyers getting anti-ballistic missile upgrades​

UK is set to become the first European nation to operate a Maritime Ballistic Missile Defence capability that can detect and destroy Anti-Ship Ballistic Missiles

 
 • Tetszik
Reactions: endre

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 307
113
The firepower of the world's most advanced air defence destroyer, the Royal Navy's Type 45, is being significantly enhanced. Sea Viper gets a £300m upgrade to meet the latest threats, while 24 Sea Ceptor missiles will be fitted to deal with fast boats.

 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 007
71 326
113
MBDA has received three contracts worth around £400 million to boost and sustain the Sea Viper principal area air defence system of the Royal Navy’s Type 45 destroyers...

Two contracts, called Sea Viper Evolution, will enable the Type 45 Destroyers to defend the Carrier Strike Group against anti-ship ballistic missiles (ASBMs). Meanwhile, another contract will provide extended and enhanced in-service support (ISS) contract for Sea Viper for a further five years. MBDA is the prime contractor and design authority for the Sea Viper weapon system, including the sensor (radar), the command and control system, and the missile.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 364
18 524
113
Ennyit arról, hogy a bekapott balisztikus hajóelleni rakéták miatt vonják ki. Mondjuk lehet, hogy a túloldala tiszta lyuk :D
Ezek mind hoki kis dronok amit a piacon is lehet kapni ! Ez aztán nagy győzelem ! Azok ellen még rakétára sincs szükség
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby