1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

UFO

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - fip7 által indítva @ 2013. január 16..

 1. fip7

  fip7 Well-Known Member

  papajoe

  A kvantum jelenség az olyan , mint bármilyen fizikai jelenség, csak egy nagyon apró világban játszódik az egész ahol teljesen mások az ismert fizika szabályai. :D
   
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Pl a latrina a kert végében,lecsószezonban?:D:rolleyes:
   
  fip7 likes this.
 3. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Elon Musk már most is teleszemeteli a világűrt, de még csak a kezdetén tart. Később rosszabb lesz sokkal.
  Én azt tippelem 10 éven belül, hogy a Starlink-műholdak űrkatasztrófához fognak vezetni 10 éven belül, méghozzá emberes űrkatasztrófához (ütközés egy másik űrhajóval)

  "A Nemzetközi Űrállomás (ISS) orosz kozmonautája, Ivan Vagner valami mást is látott, amikor az északi fényt figyelte az állomásról, de mostanáig nem sikerült megfejtenie, hogy mi volt az. Az űrhajós videót készített a jelenségről, majd (a jóváhagyások után) a Twitteren is publikálta azt."
  "A lehetséges magyarázatok egyike, hogy az orosz a SpaceX-féle Starlink-műholdakat, esetleg űrszemetet látott a távolban."
  Rejtélyes fényeket láttak a Nemzetközi Űrállomásról, az egyik űrhajós videóra vette
   
 4. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Ezeket.:eek::p:D:D:D (a kert végében lévő latrinára még nem számoltak ki semmit - de reklamálhatsz ért... :p:D azt viszont nem tudom hol kell ;) )

  „Akit a kvantumelmélet nem sokkol, az nem értette meg.” – Niels Bohr, fizikus.


  Kvantum-összefonódás

  Asszem ezeknél kéne reklamálnod a kertvégi budi kvantumelmélet hiánya miatt. :p:cool:
  SCHRÖDINGER BAKTÉRIUMA: AZ ÉLŐLÉNYEKET IS ÉRINTHETI A KVANTUM-ÖSSZEFONÓDÁS

  Namost nagy kupleráj van még mindig ebben a kvantum témában, pld. egyszer igazolják Einstein elméletét, egyszer meg cáfolják.
  A GYAKORLATBAN IS IGAZOLTÁK EINSTEINÉK 1935-ÖS KVANTUM-ÖSSZEFONÓDÁSI ELMÉLETÉT
  A világon elsőként sikerült lefotózni Einstein tévedését


  Szerintem egyenlőre ennyi is elég neked most a témában. Lehet hogy úgysem érdekel annyira. :)
   
 5. papajoe

  papajoe Well-Known Member
  Ilyen bikkfanyelven fogalmazni,alig értem,de arról van szó,hogy mitől van összefonódás a térben egymástól távol eső objektumok között?
   
  Leonidas likes this.
 6. Horizon

  Horizon Well-Known Member

 7. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Még 2018-ban egy titokzatos, szivarformájú objektum lépett a Naprendszerbe. Oumuamua névre keresztelték el, ami hawaii nyelven azt jelenti: „elsőként érkező távoli üzenet". Szokatlan formája és viselkedése miatt sokáig nem tudták eldönteni, milyen fajta égitest lehet, végül a kutatók az üstököseredet mellett tették le voksukat. Néhány tudós azonban vitatja ezt az elméletet, és egy mostanában megjelent új tanulmányban sokkal sci-fi-ízűbb teóriát vettek elő: az objektum inkább hasonlít egy idegen civilizáció által tervezett űreszközre, mint kozmikus jéghegyre.

  Ha összevetjük az általunk jól ismert üstökösökkel, a Naprendszert azóta elhagyó, nagyjából 800 méter hosszú Oumuamua külalakja és viselkedése valóban egészen különös volt;amikor a Föld közelébe ért, mozgása felgyorsult, mintha meglökték volna.Mai napig nincs kielégítő magyarázat arra, ez miként történhetett.


  https://www.origo.hu/tudomany/20200...-a-kulonos-objektum.html?utm_source=hirkereso
   
  tonyo and fip7 like this.
 8. Heim

  Heim Well-Known Member

  Nem tudom, eldönteni, hogy ez most kamu vagy sem. Tudok angolul, de nem elég jól ahhoz, hogy felfogjam mit is írnak a titkosítás/szivárogtatás résznél. Azt nem értem, hogy ha declassified akkor miért írják, hogy leaked? Ha már feloldották a titkosítás alól akkor az magyarul nyilvános nem? Ha ez nem lenne benne akkor nyilván rávágnám, hogy erős kitaláció, de ha tényleg az FBI-tól ered akkor meg ez most egy bejelentés/beismerés?

  https://sputniknews.com/society/202...-of-gigantic-human-like-aliens-report-claims/
   
 9. milagro

  milagro Well-Known Member

  Az annunakik elég magas termetűek...
   
 10. jani22

  jani22 Well-Known Member

 11. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Javaslom Chixin Liu Háromtest probléma trilógiájának elolvasását a témában. Értelmes civilizáció nem hirdeti a létezését, mert ha van lehetőség fénynél sebesebb utazásra, valószínűtlen, hogy ne farkas törvények uralkodnának "odakint". Pl. Stephen Hawking is hasonló véleményen volt a témát illetően.
   
  fip7, jani22 and tonyo like this.
 12. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Ez eléggé téves következtetés, sőt nagyon tévesnek nevezném. Kizárt dolognak tartom, hogy az ember kifejlődése mint egyedi eset lenne az élőlények fejlődése esetében. Ha megnézzük a főemlős fát, van aki később átvehetné a helyünket, ha pld, egy emberre veszélyes specifikus vírus több más véletlen tényező megjelenésével kiirtaná az emberi fajt. Ez az ausztrál nagyon földhöz ragadt elképzelés / kijelentés olyan volt, mintha azt állítaná valaki, hogy a tejútrendszer galaxis az egy olyan egyedi képződmény, amilyen máshol nem fejlődhet ki a világegyetemben. Aztán annyi van belőle, hogy képtelenség meghatározni a számukat, még becsléssel sem lehet.

  A szupenova robbanások kb. 100 millió fényév átmérőjű gömbben kiirtanak minden életet. Persze ez így nem igaz, többféle méretű lehet, a kicsitől az óriásiig, csillagmérettől függően. Nos 1 db szupernova maradványt találtak. Az is egyedi ???? Vagy ez egy olyan terület, ahol az életkorából fakadóan hatalmasra nőtt a szupernovák száma, de ők most csak ennek az egynek a maradványit látják ??? Ami ordítóan erős ??? Te mint amatőr csillagász ezzel neked nagyon tisztában kell lenned, ugye ??? Azzal is, ha egy gáz és porköd keverékből keletkeztek abban a térrészben a csillagok, egy jelentős részük egymáshoz közeli időben fogja befejezni az életét, pusztító szupernova robbanások formájában. Szóval az ausztrál kutatás konklúziója a jelenlegi tudásunk szerint igencsak hamvába holtnak tekinthető, szűk-látókörű és ostoba. Szóval ez NEM az a kutatás amire adni kell, zárjuk le ennyivel. Szerintem... Ugye én meg mint aki nem egyszer látott ufot alapvetően megkérdőjelezem az értelmes fejlett életformák létezésnek tagadását, akkor is, ha ezt valakik a föld ellentétes oldalán nagy távolságra tőlem teszik.

  Tanulságképpen egy novella író csillagászati szakmai fejtegetése a Betelgeuse csillag végnapjait illetően, ami most érkezett el, bár 100 000 év ez a "most" tartomány. :rolleyes::D:D:D Viszont az univerzumban csak egy szempillantásnyi idő. Más az életciklusunk, sokkal rövidebb. Amúgy meg mi is régi óriáscsillagok szemétdombján születtünk (a naprendszer), különben igen szegényes lenne a periódusos rendszer nagyobb elemszámú elemeinek előfordulása, ami szintén az élőlények kialakulásának és fejlődésének fizikai gátja lenne. De nem így van, itt vagyunk, milliónyi másik élőlénnyel. Na... ez van.
  http://www.brandonhackett.hu/2020/03/latjuk-e-eletunkben-betelgeuse.html
   
 13. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Köszi a könyvajánlatot! :)

  Régen nagyon szerettem olvasni a fantasztikus könyveket, mondhatni, rajongója voltam, már csak azért is mert a csillagászat volt az egyik fő hobbim. Szerettem a humoros sci-fiket is, mint a Stanislaw Lemtől a "Világűr csavargója" vagy a "Kiberiada" műveket.

  Az általad javasolt könyvet már nem olvastam el, de az egyik kollégám bele volt zúgva és töviről hegyire elmesélte. Nagyon jó lehet és elég komoly reálisnak ható magyarázatok vannak benne. Az alap 3 test probléma meg is keseríti az űrhajózás életét.

  Visszatérve az általam linkelt témához, írtam kétségeimről az "eredményeikről" vagy 2-3 szóban. :D
  Érdekességnek szántam, olyasminek értékelem, mint ahogy a Nibiru gyilkos bolygó állandó visszatérését.


  Ez is afféle kutatás lehet, hogy van egy határidő, amíg produkálni kell valami eredményt, mert különben nem kapnak pénzt. :D

  Nem akartam ennyire belemélyedni.

  Én, a fénysebesség feletti utazásokkal kapcsolatosan szkeptikus vagyok. :)
   
 14. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Szerintem mi pont erre jetszottunk ra. Elkuldtuk a radiouzeneteinket, helyzetunket a naprendszerben meg mindent. Aztan mikor megerkezik valamilyen idegen fajhoz nezik, "ezek meg elkuldtek a pontos helyzetuket...otvar primitivek lehetnek. Hagyjuk a fenebe oket, ne pazaroljuk az uzemanyagot. . ." :p
   
 15. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Olvasd el a könyvet. :) Ha létezünk, és képesek vagyunk ilyen üzenetet küldeni, az már azzal fenyeget, hogy idővel fejlettebbek leszünk, esetleg valamikor megelőzzük őket. Egyszerűbb még most elpusztítani minket! Ki tudja, lehet, hogy a halálos csapás már úton van.

  Egyelőre én se látom a lehetőségét a belátható jövőben a jelenlegi tudásunk alapján. Viszont a könyvben fénysebességnél lassabb utazás mellett volt a konfliktus amiről a történet szól.
   
  fip7, yangwenli and jani22 like this.
 16. jani22

  jani22 Well-Known Member

  "Egyelőre én se látom a lehetőségét a belátható jövőben a jelenlegi tudásunk alapján." ezzel egyetértek (Sajnos a könyvet belátható időn belül nem fogom elolvasni.).

  A többi témakör nagyon fikció, nem a Topic témája! Részemről becsukva. :)

  Viszont a gyanútlan ember UFO-t gyaníthat már a Jupiter esetében is! :D

  "Kezdetben hátráló, majd 13-ától előretartó mozgást végez a Nyilas csillagképben."

  https://www.mcse.hu/jelensegnaptar/


  Ki lehet választani a dátumot, időadatot és van csillagtérkép is az adott - kiválasztott - időhöz.
   
 17. jani22

  jani22 Well-Known Member

  10 Print "Pedig megfogadtam, hogy nem válaszolok a magát bizonyítani akarónak. Nagyon elegem van az ilyen jellegű hozzászólásoktól" :

  "A szupenova robbanások kb. 100 millió fényév átmérőjű gömbben kiirtanak minden életet. Persze ez így nem igaz, többféle méretű lehet, a kicsitől az óriásiig,"
  Ír itt mindent, az a legjobb, hogy saját magát kritizálja."

  20 for I= 1 to 1000: Print " Csak nem bírtam megállni, bünti magamnak" : Next

  30 Close

  :D

  Van távolságadat is a linkekben és a már kialakult életre való hatása meg látható a Földön.

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Rák-köd

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Szupernóvák_listája
   
 18. Roni

  Roni Well-Known Member

  "rajtunk kívül nincsen értelmes élet az univerzumban"

  Mert el is mondanák ha lenne ! :confused: Meg majd mutatnának idegen űrhajókat ! :confused:
  Ha ezt megtennék az emberek elveszítenék vallási hitüket még a fosztogatások sem lennének kizárva stb Nem véletlenül volt a sötét zsarukban is "hogy ha az emberek nem tudnak róla így békében nyugodtan élhetnek"
   
 19. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Miért lenne kötelező megtartani a vallásos hitüket? Most nincsenek fosztogatások? :D Miért ne lehetne hitük ettől? :D Mind, mind kizárólag hatalmi kérdés. Az emberiség túlélt mindenféle szart a történelem folyamán. Vulkánosság, medencékbe betörő óceánok, földrengések, másik színű emberek, háborúk, a legszélsőségesebb kegyetlenkedés. Annak ellenére, hogy a világból kiszakadtan gondolkodó magatehetetlen fele ettől is hisztérikus rohamot kapna, lényegében annyi történne, ami mindig. Megvonjuk a vállunkat, jólvan. Másnap ugyanúgy be kell menni dolgozni hogy az értünk létező államnak magukat meghatározó másik emberek ne nézzék végig ahogy éhen döglünk mert kisajátították már a felszínt, a felszín alattot, a légmozgást meg a retkes fogalmak értelmezését is.
   
 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Alapítvány trilógia?
   
  jani22 likes this.

Ezen oldal megosztása