Újabb hajófedélzeti MiG-ek érkeztek Indiába

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 415
16 747
113
Valamiért úgy érzem, hogy lesz még idejük a szárazföldön gyakorolgatni...  Valahogy nagyon nyögvenyelősen megy ez a hordozó dolog mindenkinek. Elvernek még pár milliárd dolcsit erre a kérdésre szerintem mire egy ütőképes hordozót faragnak.
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Vajon építene nekik bárki más hordozót? Mondjuk az angolok,vagy a Franciák? Nagyon más nem is jöhet szóba! Ha nemet mondanának akkor az ár csak egy dolog mert az Oroszok annyit kérnek amennyit akarnak...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 865
68 037
113
Márpedig november 30.-ig át kell adniuk a hordozót.  Még abba is belementek az indiaiak, hogy az eredeti orosz tervek alapján azbesztot fognak használni a kazánok szigetelésére.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
40 743
57 470
113
Még szép,hogy belementek...Az indiaiak kitalálták,hogy régi kazánok új bevonat miután valamiért nem volt jó nekik az új kazán(amit eredetileg ajánlottak az oroszok),na meg is lett az okoskodás eredménye...
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 582
3 226
113
Chimera: "Vajon építene nekik bárki más hordozót? Mondjuk az angolok,vagy a Franciák? Nagyon más nem is jöhet szóba! Ha nemet mondanának akkor az ár csak egy dolog mert az Oroszok annyit kérnek amennyit akarnak…"

Egyrészt Angoloknak akár lenne is erre egy fölös hordozójuk, de India ott tart, hogy minek építetne? Épít magának.

A Vikramaditya lényege az volt, hogy sokkal olcsobban jutottak volna hozzá felújítással, mint, hogy maguknak építettek volna. Csakhát azóta az ár megsokszorosodott a képesség sehol...

 

"Még abba is belementek az indiaiak, hogy az eredeti orosz tervek alapján azbesztot fognak használni a kazánok szigetelésére."

Nem mindha a probléma avval lett volna. http://strategypage.com/htmw/htproc/20121014.aspx

Amúgy kiváncsian várom mi lesz a Kuznetsovra már lassan rakhatnának pár vontatóhajót is. :)

 

btw Indiaiak megpendítették a kötbér lehetőségét. http://livefist.blogspot.hu/2012/12/financial-penalties-on-russia-for.html

 
 

Phoenix

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
522
944
93
@Fade:

pont a Te linkedben van:
"the Indians refused to allow the Russians to use asbestos to insulate nearby engine components from the intense heat generated by the steam boilers."

Azaz az indiaiak elutasították az azbeszt alkalmazását.
De erről írtunk anno mi is:
http://htka.hu/2012/09/17/lerobbant-a-vikramaditya/
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 582
3 226
113
Phoenix: Nem azt mondtam nem az volt benne, hanem, hogy a hiba nem az volt. "Nem mindha a probléma avval lett volna."

btw bemásolom a lényeget, nehogy megint félreértés legyen:

"But after Russian ship yard engineers examined the engines they concluded it was poor workmanship and supervision, not poor design or poor materials that was at the cause of the problem."

Kuznetsov tudtommal pont uilyen hibákkal döglödik, ill döglödött 2017ig gondolom orvosolják a dolgot.
 

aerophyl

Member
2011. május 3.
60
0
6
Már épül a saját tervezésű hordozójuk is, a második meg már lehet, hogy katapultos lesz, amelyről nehezebb gépek is üzemelhetnek majd.
 

reaper

New Member
2012. január 3.
26
0
1
Az Indiai Haditengerészetnek milyen gépei vannak/lesznek a közeljövőben? A Mig-29-ekről, Harrierekről hallottam. Rafale lesz?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 742
11 727
113
Elvileg mehet a Rafale is. Ja és persze a Tejast is tervezik.
 

oroszos

New Member
2011. augusztus 22.
27
0
1
Szerintem ha valaki hordozót épít, az olyan hogy az elsőt nehéz belőle megépíteni. Ha van pénz, tudás és nyersanyag a többi hajó szinte magától épül.