1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Mackensen által indítva @ 2017. szeptember 3..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. leplezo

  leplezo Well-Known Member

 2. Ursa Maior

  Ursa Maior Well-Known Member

  Ja üzenem a fegyveres konfliktust vizionálóknak, de a döntéshozóknak is ha olvasnak minket, hogy Poros Jankó komoly befektetésekkel rendelkezik Magyarországon (ahogy az ukrán oligarchák jelentős része). Ez elsősorban Nyíregyházára és környékére összpontosul, de a szintén Poros Jankó tulajdonában lévő Bonbonetti gyár pl. Budapesten van.

  És ugye a saját páncélszekrényét nem szokta felgyújtani senki. Képzeljétek el amint az átlag ukrán sorkatona neki áll Nyíregy luxus környékén tombolni, meg fosztogatni, azt a házak jelentős része meg ukrán oligarcháké. Valahogy nem reális.

  Valaki írta, hogy választási kampány van ott és mi vagyunk a leggyengébbek ezért szálltak rá a magyarokra. Full igaza van. Oroszok ellen maxi gázon meg a hiszti 2014 óta, a lengyelek erősek, a románok csontig az USA seggében, bolgárok (akik szintén nem kevesen vannak Dél Nyugat Ukrajnában) nem ugrálnak, maradunk mi. És nem kell nekik még egy front. Ezek üzletemberek, nem hülyék.

  Na emiatt szoktam mondani, hogy az összes szempont egy rendkívül szűk szeletére összpontosító, a tágabb összefüggéseket meg sem értő csepegős kamasz álmok, illetve az ugyanilyen szűklátókörű provokátorok storyjait jobb figyelmen kívül hagyni.
   
 3. emel

  emel Well-Known Member

  Aha, nagyon "okosak", vagy inkább csak okoskák ezek az aranyos emberek. Akkor tegyenek már látogatást az Iszlám Állam vagy a Boko Haram területére amiket működő államként a sánta kutya se ismert még el, vagyis ezek fegyveresei és lefejező hóhérjai is csak egy civil kezdeményezés harcosai!! Szóval nem kell félni tőlük ... ?!!
   
  fip7 and antigonosz like this.
 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Elkészült egy gyors lista az origón pár kettős- hármas állampolgár ukrán hazafirol. A legjobb Kolomojszki válasza a kettős állampolgárságról. Mivel ő hármas, ezért rá nem vonatkozik.
   
  fip7, arcas, silurusglanis and 5 others like this.
 5. Robur

  Robur Well-Known Member

  Na most az a helyzet, hogy a nagy arcon pörgés ellenére, Trump külügye sem lett a barátunk. Hallottad az új nagykövetet nyilatkozni? Nulandnak ehhez semmi köze.
   
 6. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/belfold/2018/10/11...obbento_melysegbe_sullyedt_az_ukran_politika/
  "Egy nappal azután, hogy a magyar külügy bekérette az ukrán nagykövetet, Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtök délelőtt azt mondta, megdöbbentő mélységekbe süllyedt az ukrán politika, és az ukrán vezetés legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat emlegetnek.
  Szijjártó a kérdésről egyeztet a NATO főtitkárhelyettesével és telefonon tájékoztatja az Egyesült Államok külügyminisztériumát.
  Egy budapesti sajtóesemény után Szijjártó arról beszélt, hogy a kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak Magyarországra és a legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat emlegetnek, amikor ukránok betelepítésével akarják Beregszász etnikai összetételét megváltoztatni és az ott élő magyarok arányát tovább csökkenteni..."

  http://www.karpatalja.ma/karpatalja...e-a-kettos-allampolgarokat-listazo-honlaphoz/
  "Hazugság, hogy az ukrán államnak nincs köze a feltételezett ukrán-magyar kettős állampolgárokat listázó honlaphoz – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.
  Szijjártó Pétert a Mirotrovec elnevezésű szélsőséges ukrán honlap listájával kapcsolatban kérdezték, amelyen olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselő adatai szerepelnek, akikről azt állítják, hogy kettős állampolgárok.
  A miniszter elmondta: olyan személyes adatok kerültek fel a honlapra, amelyek nyilvános forrásokból nem érhetőek el, kizárólag titkosszolgálati, kormányzati forrásból.
  Ráadásul a szélsőséges honlapot működtető NGO egyik vezetője az ukrán titkosszolgálatnál dolgozott korábban – tette hozzá a miniszter, megjegyezve, hogy a honlapot üzemeltető mozgalom elindítója jelenleg is az ukrán kormány alkalmazásában áll. Szijjártó Péter szerint tehát hazugság az az állítás, hogy az ukrán államnak semmi köze nincs a honlaphoz..."
   
  fip7, arcas and antigonosz like this.
 7. Robur

  Robur Well-Known Member

  Most én tromfolhatnék azzal, hogy narancséknál mint a megváltót, úgy várták Trumpot. :) Tessék itt van. Lehet neki örülni.
   
 8. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Petro Porosenkóval kapcsolatban azt írják, hogy spanyol, francia és izraeli útlevele is van.
  Valószínűleg osztrák állampolgársággal rendelkezik Viktor Baloga.
  Uljana Szuprun egészségügyi miniszter Detroitban született, és csak 2015-ben kapott ukrán állampolgárságot.
  Roman Naszirov az ukrán vámhivatalt vezette, brit állampolgárságát viszont a britek megerősítették.
  Ihor Kolomojszkij bevallotta, hogy három állampolgársága is van.

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20181010-ukrajna-kettos-allampolgarsag-kepmutatas.html
   
  svajcibeka, fip7, arcas and 2 others like this.
 9. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/tovabb-bovitette-halallistajat-a-mirotvorec/
  "Már több mint ötszáz kárpátaljai magyar neve szerepel a szélsőségesen nacionalista ukrán Mirotvorec (Béketeremtő) szervezet adatbázisában.
  A listán szereplő személyek olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselők, akik a szervezet állítása szerint kettős állampolgárok..."


  Nyilvánvalóan "le akarják fejezni" a Kárpátaljai magyarság értelmiségi elitjét.
   
  antigonosz likes this.
 10. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Az ún. amerikai "politikusok" döntő többségükben csak bábuk. E tekintetben a jelenlegi usai kormányzat (de bármelyik) még rosszabb verzió számunkra (is) mint a 2. vh idején. Egyedül az a szempont kiből mennyit tudnak kihúzni. A politikájukat csak ez az egy tény irányítja.
   
 11. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Na persze. Kézifegyverekbe való lőszerek ekkorákat robbannak.
  Pont erről írtam a minap, az ami hivatalosan az ukrán hadseregnek van, szerintem az a leltárlista, amit a szovjetek 3 évtizede átadtak nekik. Fogadni merek, hogy ami most megsemmisült, az ugyanúgy szerepelni fog a jövő évi listákon is. Sőt, amik Kelet-Ukrajnában már rég megsemmisültek, nagy részük szerintem még most is megvan hivatalosan.
   
  fip7 likes this.
 12. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Ebben az esetben felszólítjuk az ukrán kormányt, hogy védje meg a saját állampolgárságait. Ha nem tesz semmit (persze, hogy nem tenne), akkor Magyarország fog békefenntartókat küldeni és megvédi a saját állampolgárságait. Magyar állampolgárokról beszélünk, nemzetközi törvények is megengedik, hogy egy ország bárhol a világon megvédhesse a saját állampolgárait.
  4 hágó köti össze Kárpátalját Ukrajnával. Nem nagy dolog lenne odaküldeni a különlegeseinket, hogy megakadályozzák további terroristák beszivárgását Kárpátaljára. Jogilag háborút nem indítottunk, csak humanitárius segítséget nyújtunk a saját állampolgárainknak terroristák ellen. Lényegében bármeddig ott maradhatnánk, amíg úgy ítéljük meg, hogy veszélyben vannak a magyarok. Ha ezek után a békefentartóinkat az ukrán hadsereg részéről támadás érné, ők az agresszorok. Na és sok sikert a Kárpátokon való átkelésben. 4 hágót nem lehetetlen tartani, még a magyar hadseregnek sem az ukrán ellen. Főleg, hogy muszály jőjjön a NATO is segíteni, különben lelépünk és akkor az oroszok jönnek.
  Gondolkozzatok már. Az USA mindenképp mellénk lépne be. Hisz ha Magyarország nyer, akkor Kárpátalja rögtön NATO terület lesz, Ukrajnára meg max. rárak egy újabb bábkormányt.
  De ha magára hagyná Magyarországot, akkor egyből térfelet váltanánk és jönnének az oroszok. Azt meg nem hagyhatják, hogy az oroszok tolják ki a befolyásukat az osztrák határig. Ráadásul ha Magyarország térfelet váltana, egyből menne Románia és Bulgária is.
   
  arcas and Nemerson like this.
 13. Salabakter

  Salabakter New Member

  haha egyvalami kimaradt... azokat a hagokat nem csak megtartani kell tudni, de el is kellene elobb foglalni oket, mert akarhogy is nezegetem azt a terkep nevu dolgot, nekem a hatar hamarabb van, mint a hagok.....
   
  antigonosz likes this.
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ebből is látszik hogy nem érdemes futni az ilyen barátságok után.
  Nem fog ez erdekelni senkit, pláne a Us kulugyben. Viszont szedegettem össze az információkat, Lavrov sugott szerintem Szijjartonak.
   
  svajcibeka, fip7, arcas and 1 other person like this.
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Csak ha az ENSZ rábólint.
   
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Szedegettek. Hillary már rég leatomozott volna minket, szóval Trumpli még egy fokkal jobb.
   
 17. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Most jöttem meg a nagyszőlősi ferences rendházból ahhol Magyar Gergely priorral készítettem anyagot. Kedvelem ezeket a franciskánusokat, mert a legtöbb szemforgató pappal és testvérrel elentétben sokkal közvetlenebbek, "modernebbek", nem tolják túl a biciklit egyházi vonalon. Szóval az interjú után egy kávé mellett elbeszélgettünk és a házfőnök is elég letört volt. 2014-ben (!) a magyar tartományfőnökséget cserélte el Ugocsáért, minden szavából kitűnik, hogy nem csak a neve magyar, de most igen csüggetegnek tünt. Szerinte rossz idők jönnek, de a rendje és rendháza minden eszközzel az etnikai toleranciáért fog kiállni. Római katolikus hitű ukrán magyar emberre nem fog kezet emelni, ahogy római katolikus magyar sem fog ukránra támadni. Többet nem tehet, de erre szavát adta.
  Most már nem titok – Krokomachnak megjrtam annak idején – kb. két hete egy vezető, Kárpátaljára akreditált magyar diplomata szó szerint azt mondta nekem "a baj nagyobb mint amilyennek látszik". Sajnos igaza volt, és még messze nincs vége.
  Más. Október 13-án Nagyszőlősön Nemzetközi Ruszinfesztivál. Kárpátaljai szlovákiai meg lengyelországi ruszinok etnikai jellegű rendezvényt tartanak egy olyan időben amikor Ukrajnában a "ruszin" szó egyenértékú egy kiadós káromkodással. Én ott leszek, hiszen tiszteletbeli ruszin vagyok, bár a komlóskai magyar küldöttség nem mer eljönni.
  Más. Örömmel látom, hogy Szijjártó is elismeri amit pár napja leírtam. Szivárog a rendszer vagyis a magyar-ukrán kettősállampolgárok adataihoz az ukránok titkosszolgálati eszközökkel jutottak hozzá. MNB!!! Riadó!!!
  Más. A magyar média tele van Brenzovics László ukrán parlammenti képviselő sirámaival. Érdekes módon egyetlen sajtóorgánum sem nevesíti, hogy Brenzovics László a Petro Porosenko Blokk magyarajkú (és romlott lelkű, feneketlen zsebű) képviselőjeként mindmáig tagja annak a frakciónak amelyik a magyarságüldözést a Verhovna Radaban elindította. Azt a szemérmetes szüzlány-modorát minden magyar hírpotálnak a kuructól a 444-ig! Éljen a kárpátaljai Vidkun Quisling, kinek jószándéka mára kikövezte a Pokolba vezető utat minden kárpátaljai magyar számára! Az analógiánál maradva Norvégiában még most is várna rá egy per nemzetárulásért, ami jó biznisz ugyan de köztudotan veszélyes.
   
  fishbed, antigonosz and Loken like this.
 18. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Talán pont ezért kellen a magyarellenes ukrán politikusokat (Balogától Porosig) a legérzékenyebb testrészüknél, a pénztárcájuknál megfogni. az egyszerő ukrán melős baxtatása helyet eből talán több haszon származna csak ehhez polgári-pénzügyi-gazdasági hjrszerzés is kellene.
   
  vata, blitzkrieg and fishbed like this.
 19. 12delta

  12delta Active Member

 20. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása