1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Mackensen által indítva @ 2017. szeptember 3..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ez elég szégyen!!!
   
  fip7, szuvorov, jimkirk and 2 others like this.
 2. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ezerféle térképet lehet találni a neten ami azt ecseteli, hogy orosz többség van Ukrajnában, de nem ezek a térképek számítanak. A többségnek 2014-ben is lehetősége volt elnököt és kormányt választani és a többség jövőre is új elnököt és kormányt fog választani. A többség választása számít Ukrajna jövőjéről.

  És ha a többség jövőre is az EU-társulás mellett teszi le a voksát, akkor Putyinnak ideje végre felfognia, hogy Ukrajnában sem az ukránok, sem az oroszok, sem a magyarok nem kérnek belőle.
   
 3. koppany

  koppany Well-Known Member

  Tegyük már tisztába a dolgokat. Senki nem szeretné felvenni Ukrajnát az EU-ba.
   
 4. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "És ha a többség jövőre is az EU-társulás mellett teszi le a voksát,"

  akkor felveszitek Ukrajnát az EU-ba, és méreténél és lakosságszámánál fogva, az EU 5. legtöbb szavazattal és Európa Parlementi képviselőhellyel rendezkező országa lesz?
   
 5. 12delta

  12delta Active Member


  Akkor a Forbes és a CNN se hiteles, csak kamuzzák, hogy pl, Kijev lakosságának 30% oroszul beszél?

  Az ukrán választási rendszer meg vicc. Mindig csaltak. Nem csak 100%-ot jóval meghaladó részvétellel. Emlékszem az egyik választásnál az volt a gond, hogy a választói névjegyzéket nem frissítették és több 10 000 halott is szerepelt rajta szavazóként. Továbbá elméletben, a szavazók többsége dönt, de ha az ország egye eléggé nagy részén nem lehet választani, az erősen torzítja a dolgokat szerintem. Egyébként kár erről vitázni, a lakosság jó része nem fogja kibírni amíg eljön az EU Kánaán. Hiába EU most meg nemzetközi árak, ha a fizetések és sok alapellátás a béke feneke alatt.
   
  blitzkrieg and antigonosz like this.
 6. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Az EU-ban jelenleg a szavazásnál az országok súlyozása:

  1. Németország 29 szavazat
  2. Franciaország 29 szavazat
  3. Nagy-Britannia 29 szavazat
  4. Olaszország 29 szavazat
  5. Spanyolország 27 szavazat
  6. Lengyelország 27 szavazat

  Namármost Lengyelország 38 millió fős, ezzel arányosan kapott 27-es súlyú szavazati jogot az EU-ban. Ukrajna még a Krím nélkül is népesebb Lengyelországnál, tehát minimum 27, de inkább 28 szavazati jog járna Ukrajnának az EU-n belül.

  A 3. legtöbb szavazattal rendelkező Nagy-Britannia Brexitel, azaz, felszabadul 29 szavazat, amelyből az EU-ba belépő Ukrajna 27-28-at kapna meg.
  Ti el tudnátok képzelni egy ilyen EU-t? :D

  1. Németország 29 szavazat
  2. Franciaország 29 szavazat
  3. Olaszország 29 szavazat
  4. Spanyolország 29 szavazat
  5. Ukrajna 28 szavazat
  6. Lengyelország 27 szavazat.
  ...
  Magyarország 12 szavazat
  ...
  Luxemburg 4 szavazat
  Málta 3 szavazat

  :D
   
  svajcibeka and arcas like this.
 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Tegyük tisztába a dolgokat. Senki nem ellenzi Ukrajna felvételét csak Orbán, de Ukrajna felvétele legalább 10-15 év múlva lesz esedékes és már nem ő fog szavazni róla.
   
 8. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ulippo, ha felveszik Ukrajnát az EU-ba, megkapja az őt illető 28 szavazati súlyt a Tanácsban? Amely által az EU 5. legnagyobb döntési súllyal rendelkező országa lesz?
   
  KoviUbi likes this.
 9. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Ulippo... Én nem szídlak, mint néhányan itt.... Nagyon nem értünk egyet. A kérdésemre megint nem válaszoltál, hanem Lett törvénnyel hozakodtál elő, ami nem releváns, mert Lettország uniós tagállam, tehát bizonyos kritériumoknak meg KELL felelnie. Akkor vagy nem a törvény olyan, vagy Te nem jól tudod. Ukrajnában viszont a rossz kisebbségi politika háborút eredményezett, még ha te Putyint okolod is érte. Meg is tehetnéd, ha VÉGRE UKRAJNA NORMÁLIS TÖRVÉNYT ALKOTNA! Akkor elismerhető lenne Putyin agressziója. Addig nem. Ez a politika Putyin malmára hajtja a vizet, és amivel minket, magyarokat vádoltok, azt a Ti kormányotok hajtja végre.... Ennyi...
   
  blitzkrieg likes this.
 10. 12delta

  12delta Active Member

  15-20 év nagyon messze van. Addigra Ukrajna lakossága 30 millió alá eshet simán. Másrészt Orbánnak 2\3-a van. Simán beledobhat az alkotmányba egy olyan kitételt, hogy a mindenkori kormánynak meg kell vétóznia Ukrajna felvételét minden szervezetbe ahol Magyarország tag és vétó joga van.
   
  antigonosz and zeal like this.
 11. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Akkor meg Ulippóék csinálják a háborút Ukrajnában, hogy Ukrajna lakosságszáma lecsökkenjen, hogy ne kelljen nekik olyan sok szavazati jogot adniuk az EU Tanácsában.
  Akkor ezzel meg is volnánk, kinek az érdeke a háború. :)
   
 12. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Putyint nem a törvény érdekli. Ő egy törvénytelen háborút vív Ukrajna ellen, ezért nem meri elismerni sem amit csinál. A következő ukrajnai kormány sem fog örülni neki, hogy Putyin hadsereget tart fenn Ukrajna területén, ilyennel nem lehetséges barátkozni.
   
 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem hoztak normalis kisebbsegi torvenyt. Ne hazudozz!
  A majdan elott 90% volt, kesobb mar csak 80. Ez a 30-tol nagyon messze van.
   
  blitzkrieg and vilmoci like this.
 14. koppany

  koppany Well-Known Member

  Kellő naivitással vagy megáldva, egyetlen egy EU-s tagállam sem akarja a mai Ukrajnát soraiban tudni. Ez a valóság, minden más csak a képzeleted szüleménye.
   
 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ulippó, válaszolsz végre? 10-15 év múlva veszitek csak fel Ukrajnát az EU-ba, hogy addig le tudjátok csökkenteni a lakosainak számát, hogy ne kelljen nekik olyan sok szavazati jogot adnotok az EU Tanácsában, mint amennyi akkor illetné meg őket, ha most azonnal felvennétek őket?
   
 16. megazez

  megazez Well-Known Member

  Győrben a kijev környéki ukránok oroszul beszélnek, akik közelebbről jöttek azok is. Namost ők szégyellik a nyelvüket és letagadják hogy beszélnek ukránul? Vagy szimplán oroszul tudnak csak...
   
  antigonosz likes this.
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Figyeljetek oda a részletekre!
  Uli térképe a 2001-es népszámlálásból eredeztetett térkép. Abból a tárgyilagos népszámlálásból, ahol ruszin nemzetiséget nem is lehetett választani, oszt mégis volt vagy húszezer (ronda, erőszakos, ...) ember aki az egyéb kategóriába beíratta a ruszint.

  Ne gondoljátok, hogy nem voltak benne egyéb módszertani finomságok is, és akkor még jön a népszámlálás gyakorlati kivitelezése, pl. hogy ki töltötte ki ténylegesen az íveket, milyen írásos tájékoztató volt mellé és mit sugallt hozzá az országos média meg a helyi önkormányzat. Mindezt ugye egy 80 éve durva diktatúrában élő társadalmi környezetben.
   
 18. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Az ugye azért világos, hogy a NATO csak akkor tud felvenni egy új tagot, ha annak területen nem folyik háború, polgárhábórú illetve nincs területi vitája semmilyen szomszédjával.
   
  fip7, antigonosz, arcas and 2 others like this.
 19. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Mondjuk itt érdemes elgondolkodni, hogy a hivatalos területi vita vagy a valós el nem ismert rejtett. Mert akkor KKEurópából senkisem lenne Nato-tag ugyanis mindenki akar területet a szomszédjától jogosan vagy jogtalanul de akar.
   
  honved likes this.
 20. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Ezt Kijevben, Pláne Harkovban, Zaporozsjéban,... Odessában is elmondnád? Meg az összes nagyvárosban Lembergen kívül? (ami meg nyilván egy ősi Ukrán város)
  Próbáld ki hogy az orosszal vagy az ukránnal tudsz kommunikálni.
   
  vilmoci likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása