1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Mackensen által indítva @ 2017. szeptember 3..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Értem.
  Akkor viszont azt kellene csinálni, hogy kiviszünk pár száz magyar orvost a vakcinákkal együtt és ott helyben oltunk be minden Kárpátaljait. Persze szigorúan csak a magyar állampolgárokat. Az ukránokat oltsa be a választott kormányuk.
   
  jimkirk likes this.
 2. 12delta

  12delta Active Member

  Az "humanitárius agresszió" lenne. Én arra lennék kíváncsi, ki tette oda ezt az égéségügyi miniszter asszonyt, hogy nem akarják kirúgni, hiába csinál egy csomó hülyeséget. Bár lehet némi köze a maradásának és posztra kerülésének, hogy a jövőben mindenkinek egy eléggé nagy összegű biztosítást kell majd fizetnie, mint az USAban. Csak kérdéses miből fogja azt kipengetni pl. egy nyugdíjas. Egyik ismerősömnek 1600 hrivnya a nyugdíja, emelet kb. 2000 hrivnya keres a munkahelyén. Múlt hónapban beteg lett, felment nagyon a vérnyomása. 11 napot volt Ungváron a klinikán és 8000 hrivnyájába fáj. Továbbá a gyógyszer amit kiírtak neki 30 hrivnya / szem/ nap. Szóval a nyugdíjának több mint a fele elmegy a gyógyszerre. Plusz a rezsi és azért enni is kell. S ha netalán megint bekerül a kórházba, arra is félre kellene tennie. És aki csak nyugdíjt kap? Az miből fogja fizetni az állítólag havi 400 hrivnyás égéségügyi biztosítását? Népirtás megy itt ezerrel. A kérdés csak az, kiket akarnak majd Ukrajnába betelepíteni, ha a lakosság java elmegy vagy meghal?
   
  blitzkrieg likes this.
 3. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2018/10/30/sikkasztassal-vadoltak-meg-jacenyukot/
  "Állami pénzek elsikkasztásával, pénzmosással vádolt meg magas rangú állami tisztviselőket a Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökség.
  Kijev Szolomenszkiji Kerületi Bírósága elrendelte, hogy a hivatal kezdeményezzen eljárást Arszenyij Jacenyuk volt miniszterelnök és Pavel Petrenko igazságügyminiszter, annak egyik helyettese és titkárságának vezetője ellen. A bíróság a btk. 364., 191., 209., 366., 212. cikkelyében is (hatáskörrel való visszaélés, szolgálati helyzetből adódó vagyontárgyak eltulajdonítása, bűncselekményből származó jövedelmek legalizálása, hamisítás, az adók, díjak, egyéb kötelező kifizetések elkerülése) bűnösnek véli a top csinovnyikokat.
  Mint ismeretes, Arszenyij Jacenyuk 2014 februárjától 2016 áprilisáig vezette az ukrán kormányt."


  Van némi humorérzékük. Ez már a választási kampányhoz kapcsolódhat.
  De ez nem egy jó ötlet. Az soha nem lehet egy jó ötlet Ukrajnában, ha a némileg ellentétes támogatású amerikai csoportosulások (régi és új USA kurzus és köreik) emberei közül bármelyiknek nekimennek.
  Ha meg EU-s nyomásra (Pl Merkel) tették- az sem egy nyerő ötlet. (lényegében az USA érdekeket támadnák ezzel )
  És mellesleg a jelenlegi irányvonal mellett eléggé kizárt hogy Jacenyukot elítéljék.
   
 4. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2018/10/30/ke...dalmi-vitat-kezdeni-a-problemarol-ukrajnaban/
  "Őszinte leszek, eljött az ideje annak, hogy nyilvános vitát folytassunk a kettős állampolgárságról – fogalmazott Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter hétfőn egy lembergi felszólalásán, ugyanakkor hozzátette az állami tisztségviselők és a katonák esetében változatlanul tiltanák ezt.
  A külügyi tárca vezetője kihangsúlyozta, hogy a kettős állampolgárság intézménye Ukrajnában kizárólag egyértelmű feltételekkel legalizálható, viszont szerinte az orosz, mint második állampolgárság szóba sem jöhet.
  „Azok, akik rendelkeznek, orosz útlevéllel szolgáltassák be azt, a többiről beszélhetünk” – fogalmazott Klimkin.
  A külügyminiszter szerint összeférhetetlen, hogy a hadsereg magas rangú tisztje kettős állampolgárok legyenek. Emlékeztetett arra, hogy több európai ország is elismerik a kettős állampolgárság intézményét.
  „A kettős állampolgárság Ukrajnában törvénytelen, bár ez nem azt jelenti, hogy ezek az emberek bűnözők. A kelet-ukrajnai terrorellenes hadműveletekben (ATO) legkevesebb 11 magyar állampolgár esett el (minden bizonnyal a kárpátaljai magyar nemzetiségű katonaáldozatokra gondolt a külügyminiszter, akik rendelkezhettek magyar állampolgársággal – a szerző )” – hangsúlyozta Klimkin.  -Klimkin betámadja a magyarokat. Aztán nyilvánosságra kerül - nem mintha akkora titok lett volna - hogy több mint vélhetőleg ő is, meg gyakorlatilag a kormány nagy része, beleértve Porosenkot is, a kormányzó frakció nagy része, meg a parlament jelentős része... kettős állampolgár, erre aztán társadalmi vitát akar nyitni.
  -Amúgy a kormány tagjai - meg a parlament tagjai...- nem állami tisztviselők, akiknek emiatt azonnal le kellene mondaniuk?
  - Konkrétan tudják hogy a "terrorellenes műveletben" meghalt Ukrán katonák között kik voltak kettős állampolgárok? Ez ismét felvet több kérdést, de egy érdekes mellékhatása is lehet. Ugyanis, ha a kettős állampolgárok nem lehetnek katonák, akkor emiatt azonnal aki csak teheti/megteheti bejelenti hogy ő kettős állampolgár - vagy amilyen gyorsan csak tudja szerez magának még mielőtt "elkapnál" valamilyen állampolgárságot, így elkerülheti a sorozást, és vagy/ azonnal leszereltetheti magát. Ami meg azzal a következménnyel járna, hogy alig lenne bevonuló, és azonnal nagy leszerelési hullám indulhatna el, ami meg gyakorlatilag megrogyasztaná az amúgy is nagy állománytábla szerinti létszámhiánnyal küzdő egységeket , magát az "Ukrán hadsereget".
  -Jelenleg az orosz ajkú többséget (is) még mindig nagy arányban próbálják gyakorlatilag kényszer soroztatni, a bejelentett kettős állampolgárság viszont gyakorlatilag érinthetetlenné tenné őket. (amiből meg persze szintén sok minden következhetne) és nagy valószínűség szerint Putyinék a már meglévő milliós számú kettős állampolgárok minimum családtagjainak is gyorsított ütemben adná meg az orosz állampolgárságot. Ami meg gyakorlatilag akár azzal járhatna, hogy Ukrajna nagy része orosz állampolgár lehetne akár viszonylag rövid időn belül. (a maradék meg magyar, román, bolgár- és a maradék meg megtalálná lengyel származását.


  Lényegében Porosenkoéknak nagyon nagyon kerülnie kellene ezt a témát- mert gyakorlatilag bejelentették hogyan lehet gyorsan megrendíteni a hadsereget, és gyakorlatilag szétverni az "Ukrajna" feletti irányításukat.
   
  fishbed, blitzkrieg, tonyo and 2 others like this.
 5. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2018/10/30/kiderult-meddig-dragul-a-gaz/
  "A miniszteri kabinet honlapján múlt csütörtökön publikálta a lakossági gáz árának növekedését, amit három ütemben tervez végrehajtani. Ám ezt később, nem tudni mi okból, levette honlapjáról, írja a pmg.ua.
  A dokumentum értelmében idén november 1-től 8550 hrivnyára emelkedett ezer köbméter gáz ára, amit, mint tudjuk, már bejelentett a kormány. A következő áremelésre 2019. május 1-jén kerül sor, amikor is 9851,66 hrivnyára nő ezer köbméter ára.
  A harmadik szakasz 2020. január 1-jén lépne életbe, ekkor 12313,85 hrivnyára emelnék a fosszilis tüzelőanyag árát. "

  És ehhez hozzájöhet még, hogy egyes elemzők 30-40 hrivnya közé teszik jövőre a dollárt. Nyilvánvalóan 40 hrivnyánál pláne borul az évvilágon minden, de már 30 fölött sem állnak meg ezek a számok.
  És már ezeknél a számoknál is durván emelkedni fog minden.
   
  antigonosz, megazez and blitzkrieg like this.
 6. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A parlament tagjai választott képviselők, nem állami tisztségviselők. Ne keverjük őket.
  Persze lehet egy képviselő kinevezett tisztségviselő is, ha kinevezik egy állami pozícióba.

  Ami az egészségügyi miniszterüket illeti itt lehet ismerkedni vele egy kicsit.
  http://mandiner.hu/cikk/20170912_ukran_miniszter_ulana_suprun_interju_ukrajna


  „Az ukrajnai kisebbségek is ukránok” – ukrán miniszter a Mandinernek
  2017. szeptember 12. 15:59

  Írta: Szilvay Gergely
  Magyarország csak feltüzelte magát, problémáról nincsen szó, egyébként pedig szándékos félreértéssel akarnak éket verni országaink közé – állítja a kisebbségeket érintő új, vitatott ukrán oktatási szabályozásról Ulana Suprun, Ukrajna egészségügyi minisztere a Mandinernek. Az épp Budapesten tartózkodó, ukrán származásúként Amerikában felnőtt Suprunt az ukrán kisebbségügyi és egészségügyi helyzetről, valamint személyes történetéről is kérdeztük. Interjúnk.
  .....
   
  antigonosz likes this.
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Még az ukrán diplomaták között is vannak nácik. Hamburg ukrán konzulja Vaszilij Marusinca.

  [​IMG]
   
  antigonosz likes this.
 8. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  A választott képviselők is az államnak a képviselői, tisztségük az hogy képviselő. (igazából, sok minden a jog szempontjából nézőpont kérdése. És persze bíróé, jogalkalmazóé...) És mellesleg magyar kettős állampolgárságú megválasztott önkormányzati képviselőt is lemondattak már Kárpátalján.


  A jog teljesen kifordítható ugyan, de egészen bizonyos az, hogy az orosz állampolgársággal rendelkező képviselőket (parlamenti, önkormányzati...) megpróbálják majd lemondatni - már amennyiben valóban elszánják magukat arra, hogy teljesen szelektíven akarjanak majd eljárásokat folytatni. Méghozzá úgy, hogy csak azokra legyen érvényes, akikre nézve ők úgy akarják. (annak viszont már névlegesen sem lenne köze a jogállamhoz)
  Jelenleg Klimkin szerint az oroszon kívül más kettős állampolgárság megszorításokkal elfogadható lehet. (viszont erre az esetre is érvényes lenne az, hogy megrendítené a hadsereget, ami meg a hatalom megtartási képességüket tenné gyakorlatilag lehetetlenné) De ez akkor is kétélű, jönnek a választások, Jacenyukot már eljárás alá akarják vetni korrupció miatt. Lényegében Ukrajnában egészen egyértelműen szinte bárki megvesztegethető. Tehát az, hogy Klimklin csak az orosz kettős állampolgárokat akarja teljesen szankcionálni, egészen biztosan nem egyezik majd azok törekvéseivel, akik nem Porosenko jelenlegi "vonzáskörébe" tartoznak.
  Ukrajnában a kettős állampolgársággal kapcsolatosan ellentmondó törvények és szankciók illetve azok hiánya van. Saláta törvényeket hoznak, melyekben elrejtve vannak/lehetnek majd olyan passzusok, melyek értelmezése lehet egyértelmű, de akár ellentmondásos is. Az biztosnak tűnik, hogy egy törvényt egy állampolgárság típusra (orosz) nem lehet önmagában alkalmazni. Kizárólag talán akkor, ha az orosz állampolgárságot Ukrajna területén törvénytelenné teszik. Az viszont a teljes és azonnali kapcsolatok megszűnését vonhatná maga után. Miközben Ukrajna még mindig Oroszországgal folytatja a legnagyobb külkereskedelmi forgalmat.

  Jelenleg Ukrajna egy gyorsuló pályán lévő gazdasági és társadalmi szétesését produkál. Teljesen életszerűtlen az az elgondolás, hogy a biztos alapokat nyújtó orosz állampolgárságról lemondjanak az emberek tömegei. Ez esetben pedig Nyugat Ukrajnán kívül lényegében az összes területen
   
 9. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  jav: Ez esetben pedig Nyugat Ukrajnán kívül lényegében az összes területen megszűnne, de mindenképpen esetlegessé válna az Ukrán állam működése.
   
 10. jimkirk

  jimkirk Well-Known Member

  Engem inkább az érdekelné, hogy a birka ukrán nép mikor üldözi már el végre a nyugati agresszióval hatalomra jutott bábkormányt? Eléggé úgy tűnik, hogy rosszabbul élnek mint 4 éve.
   
  blitzkrieg likes this.
 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ezt most lezárom
   
  Pocok75, Roni and Cifu like this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása