Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Ennyire fa.za szövetségesünk az Usa. A svédek meg elszólták magukat, kiderült honnan huzigatják a szálakat.Nem szabad engedni a nyomásnak, mindenkiből ki kell tárgyalni a maximumot. Nekik kell ukrajna, nekünk a nemzettestvéreink...az ukránok csak mellékszereplők lesznek a végén...
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2018/10/16/eltunt-a-netrol-az-ukrajnai-magyar-lista/
"Már nincs fenn a Mirotvorec nevű ukrajnai honlapon a magyar állampolgársággal is rendelkező ukrajnai állampolgárok egy részének nevét és személyes adatait feltüntető lista. A névsor nyom nélkül tűnt el, most már csak egy keresőablak látható, amelyben név, illetve útlevélszám szerint lehet keresni – tudatta a HVG...
...Frissítés:
A HVG információi vagy tévesnek bizonyultak, vagy közben történt valami, mivel a lista EZEN a címen még elérhető a lista! "

http://www.karpataljalap.net/?q=201...tvorec-listajan-szereplo-karpataljai-magyarok
"A mukachevo.net portál kürtölte világgá minap a hírt, hogy a nacionalista Mirotvorec (Béketeremtő) weboldalán közzétett, az állítólag kettős állampolgárságú kárpátaljai tisztviselők neveit és adatait tartalmazó listán szereplők közül néhányan felmondtak munkahelyükön. Forrásaink cáfolják a híreket...
...A KMKSZ központi irodájában ugyanakkor tagadták a mukachevo.net értesülését, hogy Berki Károly, aki a magyar érdekvédelmi szervezet képviseletében volt tagja a Beregszászi Járási Tanácsnak, azért mondott volna le mandátumáról, mert magyar állampolgár. Darcsi Karolina, a szövetség politikai és kommunikációs titkára rámutatott: a hatályos jogszabályok értelmében azoknak az önkormányzati képviselőknek sem kell lemondaniuk mandátumukról, akikről esetleg bebizonyosodik, hogy az ukrán mellett magyar állampolgársággal is rendelkeznek."
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
https://karpathir.com/2018/10/16/amerikai-intot-kapott-kijev-es-budapest-is/
"Keményen beszólt David B. Cornstein amerikai nagykövet a magyar és az ukrán kormánynak is a két ország egyre romló kapcsolatai miatt, Magyar Levente külügyi államtitkár zárt beszélgetésen próbálta magyarázni a bizonyítványt diplomatáknak – értesült több forrásból a Népszava.
Hétfőn délelőtt két órán át próbálta elmagyarázni a magyar álláspontot az Ukrajnával egyre jobban elmélyülő diplomáciai krízissel kapcsolatban a parlamenti államtitkár...
...Ljubov Nepop budapesti ukrán nagykövet hozzászólásában ugyanakkor arról beszélt, az ukrán kormány elkezdte a Velencei Bizottság ajánlásainak és a zárónyilatkozatba foglaltak életbe léptetését. A Népszava forrásai szerint Niclas Trouvé svéd nagykövet nagyon kritikus hangnemben bírálta a magyar kormányt az ügyben. A diplomata szerint álszent dolog, hogy az a kormány aggódik egy listázás miatt, amelyik idehaza maga is civil szervezeteket, értelmiségieket listáztat, és szintén álszentek a magyar aggodalmak a Kárpátaljára telepítendő ukrán katonákkal kapcsolatban, amíg a kormány közben arra büszke, hogy hány magyar katonát telepített a szerb-, vagy a horvát határhoz.
Felszólalt David B. Cornstein is. Az amerikai nagykövet szintén bírálta a kijevi és a budapesti vezetést. Mint mondta, a jelenlegi helyzet csak Moszkva érdekeit szolgálja, amelyik igyekszik aláásni az ukrán integrációs folyamatokat az EU-ba és a NATO-ba, ezért sürgette a feleket, hogy egyezzenek már meg végre a vitás kérdésekben, majd az amerikai diplomácia segítségét is felajánlotta...
...Egy érdekes kijelentése volt még Magyar Leventének: az államtitkár állítólag egy ízben azt mondta, a magyar-ukrán konfliktus „eddig jogi természetű volt”.
„Ha eddig jogi volt, de ezután ezek szerint már nem, akkor vajon milyen lesz a jövőben?” – tette fel a kérdést a lap forrása, hozzátéve, az államtitkár nem fejtette ki bővebben, mire gondolt.
(Forrás: Népszava)"



Ennek gondolom korábban kellett történnie mint a Szijjártó-Klimkin találkozónak. (amin Klimkin jópofizott, aztán meg arról számolt be, mi mindenben hátrált meg Magyarország - és gyakorlatilag még a korábbiaknál is jobban megfenyegette Magyarországot, és lényegében kilátásba helyezte a kapcsolatok megszakítását ) Tehát Klimkin már ennek tudatában tehette amit tett.
Gyönyörű egy szövetségesek. Főleg a svéd hozzáállás.
 
  • Tetszik
Reactions: arcas

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2018/10/17/rendorallam-koltsegvetesi-segitseggel/
"A jövő évi költségvetés segítségével rendőrállam épül, eközben útépítésre, az egészségügyre nem jut, a Nyugdíjalap krónikus pénzhiánnyal küzd.
Ezen véleményének adott hangot Roman Szemenuha, parlamenti képviselő a Golos.ua-nak nyilatkozva. Szerinte a kormány semmit sem tanult korábbi hibáiból. Érthetetlen adósságpolitikát folytat. Jövőre 416 milliárd hrivnyát fordít csupán a külföldi adósság kezelésére. A kormány stratégiája abban áll, hogy új hitelekkel fedezi a régieket.
„A jövő évi költségvetés tervezésekor felduzzasztották az erőszakszervezetek támogatását, egynegyeddel többet szánnak az belbiztonsági szolgálatra és a belügyminisztériumra, közben szociális célokra továbbra sem jut pénz”– hangsúlyozta Szemenuha..."

https://karpathir.com/2018/10/16/novembertol-eltorolhetik-az-orokosodesi-es-ajandekozasi-jogot/
"Felfoghatatlan intézkedést vezethetnek be november 1-től Ukrajnában.
A miniszteri kabinet 231. számú rendelete értelmében az értékbecsüsök novembertől nem határozhatják meg az ingatlan javak és ingóságok értékét. Az igazságügyi minisztérium №296 / 5 rendelete értelmében pedig a közjegyzők sem hitelesíthetnek öröklési vagy ajándékozási szerződést. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a lakosság nem fognak tudni öröklési és ajándékozási szerződést kötni.
Érthetetlen, hogyan jöhet létre egy ilyen rendelet, hiszen ez azt jelenti, hogy a hozzátartozók halála esetén a családtagok csupán adásvétel útján juthatnak hozzá örökségükhöz!
Sőt, megtörténhet, hogy a rokon elhalálozása után, mivel nem végrendelkezhetett örököséről, tulajdona az államra száll. Amíg az értékbecslőket érintő törvényt nem módosítják, az ukrán állampolgárok üres kézzel jönnek ki a közjegyzőktől, nem tudják átvenni a korábbi törvény által jogosnak tartott örökségüket. Csak reménykedni lehet benne, hogy a miniszteri kabinet észbe kap és módosítja az abszurd törvénytervezetet, írja a zrada.today."


Ez lényegében azt jelentené, hogy gyakorlatilag államosítanának minden örökséget, azzal azt csinálna az állam amit csak akarna. Többek közt annak adná el és annyiért akinek és amennyiért akarná . És ez a rendelet így ugye azt is jelentené, hogy nem csak örökölni nem lehet, de ajándékozni sem- tehát a tulajdonos még halála előtt - vagy csak úgy bármi okból -nem ajándékozhat gyerekének, feleségének, bárkinek... (Elképzelem, hogy a büszke apa vesz egy autót drága csemetéjének érettségi ajándékként, de ugye azt nem ajándékozhatja neki. Azt a csemetének meg kell venni? Miből? Mert akkor azt a pénzt is a büszke apának ajándékoznia kellene a csemetének, de ajándékozni ugye nem lehet. A gyerek menjen el dolgozni, és vegye meg az elképedt apától? Vagy az államtól? Igazából a családi vagyon fogalmát és értelmét is megkérdőjelezi ez így. Mert amid van az a tiéd. De nem rendelkezhetsz vele szabadon, és ha meghalsz, akkor az államé és nem a családé, örökösé... Akik így családi ház, pénz, gyár (Pl Roshen...), étterem... nélkül maradnak)
Ennyire üres a kassza - és még a hatalmas lesz a adósságszolgálat -, hogy már ilyeneket találnak ki. Ennek viszont többek közt az is lehet a következménye, hogy aki csak tudja, az külföldre menekítené ki a vagyonát.
És itt hatalmas vagyonokról van szó (és értelmezhető egyfajta újrafelosztásnak is, méghozzá országos szinten, mert az "állam" többek közt az úgymond felszabaduló vagyonokat ingatlanokat pl az ATO... veteránoknak is adhatná. Vagy Oligarcháknak. Vagy csak állampolgároknak (akik kizárólag nem kettős állampolgárok)...Mert az állam ugye azt tesz azzal amije van, amit akar- az általa meghozott törvényeken rendeleteken belül meg pláne. Legalábbis az "országon belül)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatalja.ma/karpatalja/nezopont/kik-kiket-szeparalnak-ukrajnaban/
"Az utóbbi időben egyre erősebb nyomás alatt van Kárpátalja és azon belül a kárpátaljai magyarság. Azzal a váddal illetik az itt élő magyarokat és helyenként Kárpátalját is, hogy elszigetelődnek az országtól, azaz szeparatizmusra törekednek...
...Általában a fő vád a Kárpátalján élő magyarok ellen, hogy nem beszélik az ukrán nyelvet, mintha ez lenne az egyetlen ismérve a tisztességes állampolgárnak...
...A gond az, hogy az állam azt várja el a kárpátaljai magyaroktól, hogy jobban tudják az ukránt, mint a született ukrán, különben megbocsátanák teljesítményüket, ahogy Kárpátalja és Ukrajna számos megyéiben az ukrán vizsgán megbukottaknak elnézik, hogy nem érték el a megfelelő szintet, mert szlávul beszélnek, s többé-kevésbé megértik egymást. A fővárosiak, akik letették a ZNO-t, szintén nem beszélnek ukránul. Ennek ékes bizonyítéka az, hogy számos olyan riport ment le a központi csatornákon oroszul arról, hogy milyen „debilek” a kárpátaljai magyarok – ahogy Farion professzor asszony fogalmazott –, mert nem tudnak ukránul. Mindenki meggyőződhet az államnyelv ismeretéről, ha egy napot eltölt Kijevben, ahol szinte mindenki mindenütt oroszul beszél, a reklámok zöme orosz nyelvű, s ahol az oroszt lecserélték, oda is helyére angol nyelvű került...
..A szeperatizmus vádjával illették a kárpátaljaiakat a magyarországi gazdasági és szociális támogatások miatt is. Ez azért abszurd, mert egy ilyen gazdasági csődben lévő országnak örülnie kellene bármilyen gazdasági segítségnek, mely az ország területén élő lakosság túlélését támogatja. Minden külföldi támogatás többszörösen megtérül az ukrán állam számára...
...A Kárpátaljára irányuló befektetések összegét nézve a megye az országos befektetések 1,3 %-át kapja, közben a szomszédos Lemberg megye az 5,4%-át.
A Kárpátaljára irányúló egészségügyi és oktatási transzferek összege az ukrajnainak a 2,8%-a, a Lemberg megyei viszont az 5,6%-a. A megyére szánt szubvenció mértékét tekintve hasonló helyzet alakult ki: Kárpátaljára az ukrajnai szubvenciók 3,2%-a jut, míg Lemberg megyének 6,9%.
Az Állami Regionális Fejlesztési Alapból 2015–2017 között Kárpátalja a fejlesztések 1,4%-át kapta meg, míg Ternopil megye a 44-szeresét, vagyis az Alapból kifizetett összegek 47,1%-át.
A számok alapján megállapíthatjuk, hogy a központi hatalom szeparálja Kárpátalját, mintha ki szeretné taszítani az ország testéből. Erre a folyamatra utalnak azok a tények is, hogy meg akarnak szüntetni mintegy két tucat vasúti pályaudvart a megyében, még a beregszászit is. Főleg teherpályaudvarokat akarnak felszámolni, ami a kárpátaljai gazdaság további leépüléséhez fog vezetni...
...Amennyiben valóban erőteljesebben be szeretnék kapcsolni Kárpátalját az országos ukrán vérkeringésbe, a közlekedési ereket össze kellene kötni és biztosítani a szabad mozgást, amit a fenti tények alapján inkább korlátoznak.
Az utóbbi hetekben egyre többet olvashatunk arról, hogy a kárpátaljaiak biztonsága érdekében, a különböző, egységet bomlasztó tevékenységek kiszűrésére, katonai hadtestet terveznek telepíteni Beregszászba. Kérdés, hogy az mennyire fog hozzájárulni a kitűzött célhoz, mert Kárpátalját így is jobban őrzik a hivatalos szervek, mint Ukrajna bármely más megyéjét. Kárpátalja az egyetlen olyan ukrajnai megye, ahol a főútvonalak mentén a hágók tetején, a megyehatároknál ellenőrzési pontokat állítottak fel, amelyek hasonlítanak a határátkelőkhöz. Az egyesített Európában már ilyenekkel nem is találkozhat az utazó. A határpontok az országhatártól 100-150 km-re találhatók, s az a feladatuk, hogy megszűrjék a rendbomlasztó elemeket és gazdasági bűncselekményeket.
Az utóbbi években a magyar kisebbség ellen elkövetett attrocitások, a különböző határszakaszokon működő csempészkereskedelem és embercsempészet, amelyről egyre több információ lát napvilágot – mindezt cáfolja. A kárpátaljai átlagpolgár szemszögéből nézve úgy tűnik, mintha Kijev szeparálni szeretné a megyét. A fentiek alapján arra a kérdésre, hogy van- e Kárpátalján szeparatizmus, az anekdotabeli öreg székely szavai jutnak eszünkbe: egyelőre nincs, de igen nagy igény lenne rá, főleg a kijevi hatalom részéről.
Lehoczky Tivadar Társadalomtudományi Kutatóközpont"

163711_006.jpg

Ellenőrző pont az Uzsoki-hágó tetején (még több kép a cikkben)



Ezek az állapotok nem pár hét alatt alakultak ki, mégis csak most kezdenek el róluk cikkeket írni. De legalább már írnak róluk.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
https://karpathir.com/2018/10/17/rendorallam-koltsegvetesi-segitseggel/
"A jövő évi költségvetés segítségével rendőrállam épül, eközben útépítésre, az egészségügyre nem jut, a Nyugdíjalap krónikus pénzhiánnyal küzd.
Ezen véleményének adott hangot Roman Szemenuha, parlamenti képviselő a Golos.ua-nak nyilatkozva. Szerinte a kormány semmit sem tanult korábbi hibáiból. Érthetetlen adósságpolitikát folytat. Jövőre 416 milliárd hrivnyát fordít csupán a külföldi adósság kezelésére. A kormány stratégiája abban áll, hogy új hitelekkel fedezi a régieket.
„A jövő évi költségvetés tervezésekor felduzzasztották az erőszakszervezetek támogatását, egynegyeddel többet szánnak az belbiztonsági szolgálatra és a belügyminisztériumra, közben szociális célokra továbbra sem jut pénz”– hangsúlyozta Szemenuha..."

https://karpathir.com/2018/10/16/novembertol-eltorolhetik-az-orokosodesi-es-ajandekozasi-jogot/
"Felfoghatatlan intézkedést vezethetnek be november 1-től Ukrajnában.
A miniszteri kabinet 231. számú rendelete értelmében az értékbecsüsök novembertől nem határozhatják meg az ingatlan javak és ingóságok értékét. Az igazságügyi minisztérium №296 / 5 rendelete értelmében pedig a közjegyzők sem hitelesíthetnek öröklési vagy ajándékozási szerződést. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a lakosság nem fognak tudni öröklési és ajándékozási szerződést kötni.
Érthetetlen, hogyan jöhet létre egy ilyen rendelet, hiszen ez azt jelenti, hogy a hozzátartozók halála esetén a családtagok csupán adásvétel útján juthatnak hozzá örökségükhöz!
Sőt, megtörténhet, hogy a rokon elhalálozása után, mivel nem végrendelkezhetett örököséről, tulajdona az államra száll. Amíg az értékbecslőket érintő törvényt nem módosítják, az ukrán állampolgárok üres kézzel jönnek ki a közjegyzőktől, nem tudják átvenni a korábbi törvény által jogosnak tartott örökségüket. Csak reménykedni lehet benne, hogy a miniszteri kabinet észbe kap és módosítja az abszurd törvénytervezetet, írja a zrada.today."


Ez lényegében azt jelentené, hogy gyakorlatilag államosítanának minden örökséget, azzal azt csinálna az állam amit csak akarna. Többek közt annak adná el és annyiért akinek és amennyiért akarná . És ez a rendelet így ugye azt is jelentené, hogy nem csak örökölni nem lehet, de ajándékozni sem- tehát a tulajdonos még halála előtt - vagy csak úgy bármi okból -nem ajándékozhat gyerekének, feleségének, bárkinek... (Elképzelem, hogy a büszke apa vesz egy autót drága csemetéjének érettségi ajándékként, de ugye azt nem ajándékozhatja neki. Azt a csemetének meg kell venni? Miből? Mert akkor azt a pénzt is a büszke apának ajándékoznia kellene a csemetének, de ajándékozni ugye nem lehet. A gyerek menjen el dolgozni, és vegye meg az elképedt apától? Vagy az államtól? Igazából a családi vagyon fogalmát és értelmét is megkérdőjelezi ez így. Mert amid van az a tiéd. De nem rendelkezhetsz vele szabadon, és ha meghalsz, akkor az államé és nem a családé, örökösé... Akik így családi ház, pénz, gyár (Pl Roshen...), étterem... nélkül maradnak)
Ennyire üres a kassza - és még a hatalmas lesz a adósságszolgálat -, hogy már ilyeneket találnak ki. Ennek viszont többek közt az is lehet a következménye, hogy aki csak tudja, az külföldre menekítené ki a vagyonát.
És itt hatalmas vagyonokról van szó (és értelmezhető egyfajta újrafelosztásnak is, méghozzá országos szinten, mert az "állam" többek közt az úgymond felszabaduló vagyonokat ingatlanokat pl az ATO... veteránoknak is adhatná. Vagy Oligarcháknak. Vagy csak állampolgároknak (akik kizárólag nem kettős állampolgárok)...Mert az állam ugye azt tesz azzal amije van, amit akar- az általa meghozott törvényeken rendeleteken belül meg pláne. Legalábbis az "országon belül)
Nézd a jó oldalát. Gondolom mivel pénz nincs, ezért a zöm ukránnak meg se fordul a fejében hogy új házat építsen. Ezért együtt él a szülőkkel a szülők házában, vagy bérleményben és arra vár hogy örököljön. De egyik esetben sem fog örökölni semmit soha. Mit tehet? Hát elmenekül nyugatra, mert nincs értelme még inkább maradnia. A különféle ingatlanokkal , termőföldekkel, kisebb cégekkel meg szabadon malmozhat az ukrán állam, oszthatják bagóért vagy ingyen egymás vagy a hűbéreseik közt jutalomként.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Gyönyörű egy szövetségesek. Főleg a svéd hozzáállás.
Speciel a hazai civil listázások miatt okkal szólhatott be a svéd. Ha a norvég lett volna, még pikánsabb lenne. Vagy ő(k) is Soros ügynök(ök)?
Ukrán ügyben hiába van igaza a kormánynak, sikerült egyedül maradnunk.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Speciel a hazai civil listázások miatt okkal szólhatott be a svéd. Ha a norvég lett volna, még pikánsabb lenne. Vagy ő(k) is Soros ügynök(ök)?
Ukrán ügyben hiába van igaza a kormánynak, sikerült egyedül maradnunk.
Azért a két listázás közt óriási különbség van. Ne mossuk össze! Az egyik csupán anyagi jellegű, a másik esetben ez élet ellenes is. A magyar katonák azért lettek (bármennyire is fáj ez a svéd batixhatoknak) a déli határra küldve hogy védjék azt a befelé jövő (EU-ba, svédbe is!) illegális , ismeretlen előéletű migránsoktól. Az ukrán magyar határon van ilyen? Ott Ukrajna felé mennek befele a migránsok? Még ha az a rettenetes orosz veszély fenn is áll, akkor miért nem az orosz határra vannak akkor vezényelve az ukrán katonák? Ugye pontosan tudod te is meg a svéd is a különbséget, csak direkt összemossátok azt, mert így jobban esik a lelketeknek.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Azért a két listázás közt óriási különbség van. Ne mossuk össze! Az egyik csupán anyagi jellegű, a másik esetben ez élet ellenes is. A magyar katonák azért lettek (bármennyire is fáj ez a svéd batixhatoknak) a déli határra küldve hogy védjék azt a befelé jövő (EU-ba, svédbe is!) illegális , ismeretlen előéletű migránsoktól. Az ukrán magyar határon van ilyen? Ott Ukrajna felé mennek befele a migránsok? Még ha az a rettenetes orosz veszély fenn is áll, akkor miért nem az orosz határra vannak akkor vezényelve az ukrán katonák? Ugye pontosan tudod te is meg a svéd is a különbséget, csak direkt összemossátok azt, mert így jobban esik a lelketeknek.
Ugyanolyan a két listázás, civilek ellehetetlenítése, kiközösítése a cél. A határzárról nem is írtam. Ami a migráncsozás és sorosozás köré épített kommunikációt illeti, az biztos célba talált nálad... Béke legyen a te lelkeddel
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Nem is teszem.
Látod, erről nem írtak, de ahogy olvasom a cikket, másképp látják a lengyel és másképp az ukrán történészek. Igazából egy objektív forrás lenne a jó. (Bár a lengyeleknek inkább hiszek.)
De ettől még nem volt náci, hanem egy aljas ukrán tömeggyilkos. Mint oly sokan mások (pl az oroszok Katynban, a németek a megszállt területeken).
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatalja.ma/karpatalja...viseloivel-targyalt-beregszasz-polgarmestere/
"Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselői október 17-én látogattak Beregszászba. A delegáció tagjai többek között Babják Zoltán polgármesterrel folytattak megbeszélést.
Az ülésen megvitatták a Beregszászban kialakult társadalmi-politikai helyzetet, illetve terítékre került a városi tanács és a roma lakosság közötti koordináció kérdésköre is..."
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Nem is teszem.
Látod, erről nem írtak, de ahogy olvasom a cikket, másképp látják a lengyel és másképp az ukrán történészek. Igazából egy objektív forrás lenne a jó. (Bár a lengyeleknek inkább hiszek.)
De ettől még nem volt náci, hanem egy aljas ukrán tömeggyilkos. Mint oly sokan mások (pl az oroszok Katynban, a németek a megszállt területeken).
Lehet meg se történt. Meg a magyarokat se rezzegetik most az unokái, ahogy Ogyessza sem történt meg.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Ugyanolyan a két listázás, civilek ellehetetlenítése, kiközösítése a cél. A határzárról nem is írtam. Ami a migráncsozás és sorosozás köré épített kommunikációt illeti, az biztos célba talált nálad... Béke legyen a te lelkeddel
És a te lelkeddel. Ez amúgy is belpol.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
http://www.karpatalja.ma/karpatalja/nezopont/kik-kiket-szeparalnak-ukrajnaban/
"Az utóbbi időben egyre erősebb nyomás alatt van Kárpátalja és azon belül a kárpátaljai magyarság. Azzal a váddal illetik az itt élő magyarokat és helyenként Kárpátalját is, hogy elszigetelődnek az országtól, azaz szeparatizmusra törekednek...
...Általában a fő vád a Kárpátalján élő magyarok ellen, hogy nem beszélik az ukrán nyelvet, mintha ez lenne az egyetlen ismérve a tisztességes állampolgárnak...
...A gond az, hogy az állam azt várja el a kárpátaljai magyaroktól, hogy jobban tudják az ukránt, mint a született ukrán, különben megbocsátanák teljesítményüket, ahogy Kárpátalja és Ukrajna számos megyéiben az ukrán vizsgán megbukottaknak elnézik, hogy nem érték el a megfelelő szintet, mert szlávul beszélnek, s többé-kevésbé megértik egymást. A fővárosiak, akik letették a ZNO-t, szintén nem beszélnek ukránul. Ennek ékes bizonyítéka az, hogy számos olyan riport ment le a központi csatornákon oroszul arról, hogy milyen „debilek” a kárpátaljai magyarok – ahogy Farion professzor asszony fogalmazott –, mert nem tudnak ukránul. Mindenki meggyőződhet az államnyelv ismeretéről, ha egy napot eltölt Kijevben, ahol szinte mindenki mindenütt oroszul beszél, a reklámok zöme orosz nyelvű, s ahol az oroszt lecserélték, oda is helyére angol nyelvű került...
..A szeperatizmus vádjával illették a kárpátaljaiakat a magyarországi gazdasági és szociális támogatások miatt is. Ez azért abszurd, mert egy ilyen gazdasági csődben lévő országnak örülnie kellene bármilyen gazdasági segítségnek, mely az ország területén élő lakosság túlélését támogatja. Minden külföldi támogatás többszörösen megtérül az ukrán állam számára...
...A Kárpátaljára irányuló befektetések összegét nézve a megye az országos befektetések 1,3 %-át kapja, közben a szomszédos Lemberg megye az 5,4%-át.
A Kárpátaljára irányúló egészségügyi és oktatási transzferek összege az ukrajnainak a 2,8%-a, a Lemberg megyei viszont az 5,6%-a. A megyére szánt szubvenció mértékét tekintve hasonló helyzet alakult ki: Kárpátaljára az ukrajnai szubvenciók 3,2%-a jut, míg Lemberg megyének 6,9%.
Az Állami Regionális Fejlesztési Alapból 2015–2017 között Kárpátalja a fejlesztések 1,4%-át kapta meg, míg Ternopil megye a 44-szeresét, vagyis az Alapból kifizetett összegek 47,1%-át.
A számok alapján megállapíthatjuk, hogy a központi hatalom szeparálja Kárpátalját, mintha ki szeretné taszítani az ország testéből. Erre a folyamatra utalnak azok a tények is, hogy meg akarnak szüntetni mintegy két tucat vasúti pályaudvart a megyében, még a beregszászit is. Főleg teherpályaudvarokat akarnak felszámolni, ami a kárpátaljai gazdaság további leépüléséhez fog vezetni...
...Amennyiben valóban erőteljesebben be szeretnék kapcsolni Kárpátalját az országos ukrán vérkeringésbe, a közlekedési ereket össze kellene kötni és biztosítani a szabad mozgást, amit a fenti tények alapján inkább korlátoznak.
Az utóbbi hetekben egyre többet olvashatunk arról, hogy a kárpátaljaiak biztonsága érdekében, a különböző, egységet bomlasztó tevékenységek kiszűrésére, katonai hadtestet terveznek telepíteni Beregszászba. Kérdés, hogy az mennyire fog hozzájárulni a kitűzött célhoz, mert Kárpátalját így is jobban őrzik a hivatalos szervek, mint Ukrajna bármely más megyéjét. Kárpátalja az egyetlen olyan ukrajnai megye, ahol a főútvonalak mentén a hágók tetején, a megyehatároknál ellenőrzési pontokat állítottak fel, amelyek hasonlítanak a határátkelőkhöz. Az egyesített Európában már ilyenekkel nem is találkozhat az utazó. A határpontok az országhatártól 100-150 km-re találhatók, s az a feladatuk, hogy megszűrjék a rendbomlasztó elemeket és gazdasági bűncselekményeket.
Az utóbbi években a magyar kisebbség ellen elkövetett attrocitások, a különböző határszakaszokon működő csempészkereskedelem és embercsempészet, amelyről egyre több információ lát napvilágot – mindezt cáfolja. A kárpátaljai átlagpolgár szemszögéből nézve úgy tűnik, mintha Kijev szeparálni szeretné a megyét. A fentiek alapján arra a kérdésre, hogy van- e Kárpátalján szeparatizmus, az anekdotabeli öreg székely szavai jutnak eszünkbe: egyelőre nincs, de igen nagy igény lenne rá, főleg a kijevi hatalom részéről.
Lehoczky Tivadar Társadalomtudományi Kutatóközpont"

163711_006.jpg

Ellenőrző pont az Uzsoki-hágó tetején (még több kép a cikkben)



Ezek az állapotok nem pár hét alatt alakultak ki, mégis csak most kezdenek el róluk cikkeket írni. De legalább már írnak róluk.

Milyen kedves az ukrán kormánytól, hogy előre telepítette nekünk a határátkelőket a Kárpátok hágóira!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2018/10/18/conifa-orokre-eltiltottak-a-karpataljai-valogatott-tagjait/
"Tizennégy játékost, a CONIFA-világbajnok Kárpátalja labdarúgó-válogatott tagjait örökre eltiltott minden futballal kapcsolatos tevékenységtől az Ukrán Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága szerdai ülésén. Más kérdés, hogy egyetlen vb-győztes kárpátaljai sem játszik Ukrajnában.
„Az említett csapat részvétel az úgynevezett el nem ismert államok labdarúgó világbajnokságán (CONIFA) negatív képet festett, rombolta az Ukrán Labdarúgó Szövetség imázsát. Így a szövetség hírnevét károsító magatartásért a fegyelmi bizottság úgy döntött, hogy a Kárpátalja labdarúgó-válogatott tagjait örökre eltiltja minden futballal kapcsolatos tevékenységtől”– közölte szerdán a Vadim Kosztyucsnko az Ukrán Labdarúgó Szövetség első elnökhelyettese..."


Mert ez a lépés nem fogja negatív képben feltüntetni Ukrajnát, és rombolni az Ukrán labdarúgó szövetség imázsát és hírnevét?
Nem éppen PR zsenik. Igaz, Ukrajna esetében ez a nagyon hazafias lépés nem meglepő- és vélhetően nem is teljesen önálló.(amennyiben kormányzati üzenet Magyarországnak)
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2018/10/18/uk...-orosz-beavatkozastol-tartva-a-valasztasokba/
"Olekszandr Turcsinov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vezetője csütörtökön ülésre hívta össze a kiberbiztonsági koordinációs központot, amelyen elrendelte a választási informatikai rendszer kiberbiztonságának fokozott biztonsági módba helyezését – közölte a az RNBO sajtószolgálata.
Turcsinov az ülésen hangsúlyozta: alapos ok van azt feltételezni, hogy az orosz vezetés bármi áron megpróbálja majd a választási folyamatot felhasználni Ukrajnával szembeni hibridháborús terveinek megvalósítására – írja az MTI.
Ukrajnában jövő március végén lesz az elnökválasztás első fordulója, ősszel pedig parlamenti választásokat is rendeznek az országban.
Az RNBO vezetője szerint az Egyesült Államok és több nyugat-európai ország példája azt mutatja, hogy a Kreml megpróbálja majd a kiber- és az információs térben befolyásolni az ukrajnai társadalmi és politikai folyamatokat..."


Mintha már előre indokolnák miért veszítik el a választásokat, amiket persze akár emiatt is semmisnek lehet majd nyilvánítani és szükségállapotot bejelenteni.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
Status
Not open for further replies.